Ο Καναδάς ανακοίνωσε την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία

28 Φεβρουαρίου 2022

Η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Κυριακή την αποστολή στον ουκρανικό στρατό στρατιωτικού προστατευτικού εξοπλισμού, που περιλαμβάνει αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, πάντως απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο να αναπτύξει στρατεύματα εναντίον του ρωσικού στρατού.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Οι ουκρανοί στρατιωτικοί «έχουν ανάγκη κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα, μάσκες αερίων και εξοπλισμό νυχτερινής όρασης», εξήγησε η καναδή υπουργός Εξωτερικών Μελανί Ζολί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Οτάβα θα προσφέρει αμυντικό εξοπλισμό αξίας 25 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (17,6 εκατ. ευρώ) στον ουκρανικό στρατό, διευκρίνισε η κυρία Ζολί, εξηγώντας πως της υποβλήθηκε σχετικό αίτημα «απευθείας» από την Όλγα Στεφανίσινα, αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής: έχουμε πρόθεση να κάνουμε περισσότερα», τόνισε η επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας, μερικές ώρες αφού η κυβέρνησή της έκλεισε τον εναέριο χώρο στα ρωσικά αεροσκάφη.

Το υλικό αυτό θα φθάσει «γρήγορα» στον ουκρανικό στρατό μέσω Πολωνίας, είπε εξάλλου η καναδή υπουργός Άμυνας, η Ανίτα Άναντ.

«Δεν βρίσκεται πάνω στο τραπέζι επί του παρόντος μάχιμη αποστολή (του στρατού του Καναδά), ούτε για τους συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση για την ενδεχόμενη ανάπτυξη καναδών στρατιωτικών στο πλευρό των ουκρανικού στρατού, που προσπαθεί να απωθήσει τις τελευταίες πέντε ημέρες την εισβολή των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων.

Ο Καναδάς ανακοίνωσε τη 14η Φεβρουαρίου ότι θα έστελνε όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία – κάτι άνευ προηγουμένου -, καθώς και ότι θα χορηγούσε στο Κίεβο δάνειο 500 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (347 εκατ. ευρώ).

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως τις 13 Μαρτίου στη δυτική παραλία λόγω έργων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Aeroflot αναστέλλει όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Το όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία – Οποιαδήποτε χρήση άλλου ονόματος αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος, επισημαίνει ο απερχόμενος ΥΠΕΞ Μπουγιάρ Οσμάνι

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, επισήμανε σήμερα πως το συνταγματικό όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία και οποιαδήποτε

Δείτε επίσης