Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Καλαμάτα την Πέμπτη – Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση βοήθειας – Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

//

Αντιπολεμική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Καλαμάτα. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία 23ης Μαρτίου (19:00) και τη διοργανώνουν συλλογικότητες της Πόλης.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία του κόμματος (Ψάλτη 6) γίνεται συγκέντρωση ανθρωπιστική βοήθειας, προκειμένου να διατεθεί στον λαό της Ουκρανίας. Η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και φαρμάκων γίνεται από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

«Καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το κάλεσμα στην αντιπολεμική συγκέντρωση και στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, εκφράζει και τις θέσεις του για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία, που παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας. Η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για να εξασφαλιστεί η ειρήνη και να επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η ξεκάθαρη καταδίκη της Ρωσικής εισβολής και της παραβίασης του διεθνούς δικαίου δεν πρέπει να σημαίνει κινήσεις ελληνικής συμμετοχής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, παρά μόνο αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και στήριξη των προσφύγων. Όχι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού.

Σήμερα είναι ανάγκη να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός νέου, πλατιού, ανοιχτού κινήματος ειρήνης. Οι λαοί οφείλουν να απαντήσουν στην πολεμική βαρβαρότητα προτάσσοντας το σύνθημα «Όχι στον πόλεμο- Ναι στην ειρήνη». Να πιέσουν τις κυβερνήσεις, ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες με σκοπό την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης μέσω της διπλωματικής οδού.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

ΚΚΕ Μεσσηνίας: Ρωσία – ΝΑΤΟ – ΕΕ δολοφονούν το λαό της Ουκρανίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέμβαση για τον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε και το ΚΚΕ Μεσσηνίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Γραμματέας ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Θοδωρής Μπολέτης, σημειώνεται:

Ο Ουκρανικός λαός έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ μεταξύ ιμπεριαλιστών, Ρώσων και Δυτικών, εδώ και χρόνια. Στην αρχή, το 2014, με τα χρηματοδοτούμενα πραξικοπήματα από ΝΑΤΟ – ΕΕ και την «πορτοκαλί επανάσταση» για να τοποθετήσουν «φιλοδυτική» κυβέρνηση οδηγώντας την χώρα σε σφαγές και νεκρούς. Τώρα με την Ρώσικη εισβολή και τον πόλεμο για να εδραιώσει η Ρωσία τα συμφέροντά της.

Ο διαρκής χαμένος είναι ο λαός της Ουκρανίας, που σε μια από τις πιο πλούσιες πλουτοπαραγωγικά χώρες του κόσμου (1η πανευρωπαϊκά σε κοιτάσματα ουρανίου, 2η στην Ευρώπη σε κοιτάσματα τιτανίου, 2η παγκοσμίως σε κοιτάσματα μαγγανίου, 2η παγκοσμίως σε κοιτάσματα σιδήρου, 2η πανευρωπαϊκά σε κοιτάσματα μολύβδου, 3η παγκοσμίως σε κοιτάσματα σχιστολιθικού αερίου, 7η στον κόσμο στα αποθέματα λιγνίτη, 1η θέση πανευρωπαϊκά στην καλλιεργήσιμη γη, 1η παγκοσμίως στις εξαγωγές ηλιόσπορου και ηλιελαίου, 2η παγκοσμίως στην παραγωγή κριθαριού, 3η στην παραγωγή καλαμποκιού, 4η στην παραγωγή πατάτας κτλ) ο λαός ζει τα τελευταία 30 χρόνια διαρκώς σε φτώχεια, συγκρούσεις και πολέμους.

Ο ουκρανικός λαός προστίθεται στην λίστα των λαών όπως αυτών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Συρίας, του Αφγανιστάν και πολλών άλλων που αιματοκυλίστηκαν τα τελευταία χρόνια

Η ιμπεριαλιστική Ρωσία κάνει ότι κάνουν, έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν οι ιμπεριαλιστές. Να διαλύουν χώρες, να αλλάζουν σύνορα, να τοποθετούν κυβερνήσεις «φιλικές» για τα συμφέροντά τους, να φτιάχνουν προτεκτοράτα, να καθοδηγούν «πολύχρωμες επαναστάσεις» και πραξικοπήματα.

Τα καπιταλιστικά κράτη διαλέγουν πολεμική πλευρά ανάλογα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους. Μάλιστα, η κάθε μεριά αλλάζει τα επιχειρήματα της ανάλογα την κάθε συγκυρία. Το ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα την εποχή της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας δικαιολογούσε τον πόλεμο, υπερασπιζόταν την αλλαγή συνόρων, αναγνώριζε νέα κράτη – προτεκτοράτα. Τώρα που η Ρωσία κάνει τα ίδια, αλλά τα συμφέροντα των ελλήνων καπιταλιστών είναι με τη «Δύση» θυμήθηκαν «την ευαισθησία τους» ενάντια τάχα στους πολέμους, στις αλλαγές των συνόρων, ενάντια στους δικτάτορες κτλ.

Το επιχείρημα των μεν και των δε παπαγάλων για να διαλέξουμε πλευρά αφορά τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των καπιταλιστών. Όποτε ο λαός στοιχήθηκε πίσω από οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική πλευρά το πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος και θυσιών. Τι κερδίσαμε ως λαός με την συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ;

Κερδίσαμε μισή Κύπρο υπό κατοχή με τις ΝΑΤΟϊκές ευλογίες. Κάθε χρόνο να πληρώνουμε δις ευρώ για τις φονικές μηχανές και να μην έχουμε μισθούς, σχολεία και νοσοκομεία. Να μην αναγνωρίζονται σήμερα σύνορα και μάλιστα στο όνομα της διατήρησης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο να παζαρεύονται τα σύνορα της χώρας. Κερδίσαμε να στέλνουμε ελληνικό στρατό στα 4 σημεία της γης, να στέλνουμε πυραύλους πληρωμένους από τον φτωχό λαό στις «δημοκρατίες» τύπου Αραβικά Εμιράτα. Να γεμίζουμε βάσεις ΝΑΤΟϊκές που στέλνουν στρατό για να συγκρούονται με την Ρωσία και τελικά να κινδυνεύει από όλ’ αυτά ο φτωχός λαός.

Και όλ’ αυτά για τον στόχο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης». Γιατί θέλει το ελληνικό κεφάλαιο μερίδιο από την μοιρασιά, τώρα που οι ιμπεριαλιστές τσακώνονται για τις αγορές, τις πηγές ενέργειας, τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων και τις μπίζνες. Σε αυτό ενώνονται όλοι, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, είτε ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ΣΥΡΙΖΑ και οι παραφυάδες τους. Ο ένας παίρνει την σκυτάλη από τον άλλον, ανεξαρτήτως χρώματος και «αβύσσου» που υποτίθεται τους χωρίζει.

Ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί δεν πρέπει να διαλέξουν ληστή. Πρέπει να διαλέξουν την πλευρά των λαών. Σήμερα με την πρόοδο της τεχνικής, της τεχνολογίας, με βάση τις δυνατότητες της εποχής μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς τους πολέμους των εκμεταλλευτών μας. Σήμερα για τη ζωή, τη δουλειά, την ειρήνη προβάλει μόνο η Σοσιαλιστική προοπτική. Μόνο με το Σοσιαλισμό μπορούν να ζήσουν οι λαοί χωρίς πολέμους – προσφυγιά, να ζήσουν νοικοκύρηδες στον τόπο τους. Στην κοινωνία που θα οργανώνεται η παραγωγή με κριτήριο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και θα υπάρχουν αμοιβαίες συμφωνίες και οφέλη για τον κάθε λαό. Οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας μπορούν να ζήσουν ειρηνικά. Με την πάλη τους να ξεμπερδέψουν μια και καλή με τις κυβερνήσεις τύπου Πούτιν και Ζελένσκι. Να ξεφορτωθούν τους ολιγάρχες που γίνανε πάμπλουτοι σε ένα βράδυ και συνεχίζουν να κλέβουν τη δουλειά των πολλών. Άλλωστε έχουν την πρόσφατη πείρα που μέσα στην ΕΣΣΔ και το Σοσιαλισμό όχι μόνο έζησαν αδελφωμένοι, αλλά μεγαλούργησαν κατακτώντας επιτεύγματα που ο σημερινός καπιταλισμός δεν μπορεί να τα πλησιάσει.

Μπροστά στο νέο έγκλημα η καθαρή απάντηση είναι μόνο μία:

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Οι λαοί είναι οι μόνοι κυρίαρχοι να χαράξουν την πορεία τους, να επιλέξουν το δρόμο τους, μακριά από τα ιδιοτελή συμφέροντα των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν και είναι οι μόνες υπεύθυνες γι’ αυτό το σφαγείο που μας οδηγούν.
  • Εδώ και τώρα να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.
  • Να κλείσουν αμέσως όλες οι βάσεις στη χώρα μας.
  • Δυναμώνουμε την πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανδρουλάκης: Απέτυχαν Μητσοτάκης και Τσίπρας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας: Νέα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας Κυπαρισσίας – Αγίου Νικολάου και Μελιγαλά – Γκρίνια Νίκα για την καθυστέρηση και την …επικοινωνία

Είκοσι νέα ασθενοφόρα εντάσσονται στο δυναμικό των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά την υλοποίηση εκ