Υποδομές για ΑμεΑ σε 4 παραλίες του δήμου Μεσσήνης – Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται

/

Προς υλοποίηση βαίνει η «Δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλασσίων προορισμών» των παραλιών Μπούκας, Ανάληψης, Πεταλιδίου και Αγίου Ανδρέα, καθώς η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεσσήνης, ενέκρινε τη διενέργεια προμήθειας του έργου.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Με την απόφαση αυτή δίδεται το πράσινο φως, ώστε να προχωρήσει η προμήθεια και τοποθέτηση των μηχανισμών για την αυτόνομη πρόσβαση ΑΜΕΑ στις τέσσερις παραλίες του Δήμου Μεσσήνης.

Με την επικαιροποίηση της μελέτης έγινε τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου, ώστε να τοποθετηθούν κατά τη θερινή περίοδο τέσσερα μηχανήματα αυτόνομης πρόσβασης στα αντίστοιχα σημεία και όχι ένα μηχάνημα στη Μπούκα και τρεις ξύλινοι διάδρομοι στις άλλες παραλίες όπως προέβλεπε η αρχική μελέτη.

Η δημιουργία προσβασιμότητας εμποδιζoμένων ατόμων στις τέσσερις παραλίες κολύμβησης του Δήμου, Μπούκας, Πεταλιδίου, Αγίου Ανδρέα και Ανάληψης θα περιλαμβάνει: Ράμπες αυτόνομης κολύμβησης ατόμων ΑΜΕΑ και τουαλέτες, ντουζ και υποδομές διευκόλυνσης ΑΜΕΑ στις παραλίες.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές σχεδιασμού, τα μηχανήματα αυτά θα βοηθούν τα άτομα με αναπηρία, με κινητικά προβλήματα και τους ηλικιωμένους να χρησιμοποιούν την παραλία και να εισέρχονται απρόσκοπτα στην θάλασσα.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

«Προχωράμε άμεσα στη δημοπράτηση του έργου, ώστε κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εύκολη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στη θάλασσα σε τέσσερις παραλίες του Δήμου μας», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ορόσημο» για το Υπερταμείο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας: Έως το τέλος του έτους ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο Κέντρο Υγείας της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον