Στην «κατάψυξη» η Μεσσηνία: Τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο – Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

11 Μαρτίου 2022

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή και ενδεχόμενο χιονοπτώσεων σε υψόμετρα ακόμα και κάτω των 300 μέτρων θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη Μεσσηνία το Σάββατο και την Κυριακή.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Μετά τον σχετικά βελτιωμένο καιρό της Παρασκευής 11/03, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται το Σάββατο 12/03, με πυκνές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής και νότιας χώρας, ενώ θα διατηρηθούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, με κατά τόπους ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Όπως διακρίνεται στον παρακάτω προγνωστικό Χάρτη 1 (πάνω), τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 12/03, αναμένονται χιονοπτώσεις στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια, καθώς επίσης και στην Πελοπόννησο. Οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα επεκταθούν νοτιότερα και βαθμιαία από το μεσημέρι θα επηρεάσουν την Ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), την Ανατολική και Κεντρική Στερεά, τα νησιά των Βορείων Κυκλάδων, τα ορεινά, ημιορεινά και βαθμιαία τα πεδινά της Κρήτης, ενώ θα συνεχιστούν στην Ανατολική Πελοπόννησο (Χάρτης 1, κάτω).

Χάρτης 1: Το εκτιμώμενο ύψος υετού (με μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 08:00 – 11:00 (πάνω), και 14:00-17:00 (κάτω) του Σαββάτου 12/03, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Οι χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα είναι κατά διαστήματα πυκνές έως το μεσημέρι στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα στη Μαγνησία, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, τοπικά στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, όπως διακρίνεται στο Χάρτη 1 (κάτω). Τα φαινόμενα από νωρίς το βράδυ θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (Χάρτης 2), βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τις νυχτερινές ώρες θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.

Χάρτης 2. Το εκτιμώμενο ύψος υετού (με μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 17:00 – 20:00 του Σαββάτου 12/03, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για την περιοχή της Νοτίου Ελλάδας.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα 

Η πρόβλεψη του καιρού στην Καλαμάτα για το Σάββατο και την Κυριακή σύμφωνα με το meteo.gr:

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πέντε εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ανακαίνιση του διοικητηρίου της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε εκλογική ετοιμότητα βουλευτές και πολιτευτές της Μεσσηνίας – Η απογραφή και τα σενάρια για αλλαγή του αριθμού των εδρών στην Πελοπόννησο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης