Ξεπέρασε τα 2,25 ευρώ η αμόλυβδη στη Μεσσηνία – Οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα καύσιμα στον Νομό

14 Μαρτίου 2022

Τελειωμό δεν έχει η αύξηση της τιμής των καυσίμων. Για αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες μιλούν παράγοντες της αγοράς. Το σχέδιο της κυβέρνησης για επίδομα από τα πρόσθετα φορολογικά έσοδα της βενζίνης. Αναλυτικοί πίνακες με τις τιμές των καυσίμων όπως διαμορφώθηκαν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το δελτίο επισκόπησης τιμών καυσίμων του παρατηρητηρίου του υπουργείου Ανάπτυξης, η πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έφτασε τα 2,109 ευρώ το λίτρο, με την τιμή του πετρελαίου κίνησης να διαμορφώνεται σε 1,991 €/lt.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης η τιμή της αμόλυβδης στη Μεσσηνία έχει ξεπεράσει ακόμα και 2,25 ευρώ, ενώ στην Καλαμάτα έχει ξεπεράσει τα 2,23 ευρώ.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η μέση τιμή των καυσίμων στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία της περιφέρειας Πελοποννήσου, διαμορφώθηκε τη Δευτέρα ως εξής:

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα 

Σε ό,τι αφορά την πορεία των τιμών των καυσίμων κίνησης, παράγοντες της αγοράς πετρελαιοειδών αναφέρουν πως αναμένεται να αποτυπωθεί άμεσα και στις αντλίες η μεγάλη αποκλιμάκωση του αργού πετρελαίου.

Από τα 135 δολάρια το βαρέλι έπεσε στα 110 δολάρια το βαρέλι, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται από σήμερα και τις επόμενες μέρες η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης από τα 2,10 ευρώ/λίτρο να υποχωρήσει στα 1,90 ευρώ/λίτρο.

Πάντως οι επιχειρήσεις εμπορίας πετρελαιοειδών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Οικονομικού Ταχυδρόμου (ot.gr) μιλούν για μεγάλη μεταβλητότητα στις τιμές του αργού πετρελαίου, οι οποίες αναμένεται να διατηρηθεί και το προσεχές διάστημα, όσο δηλαδή κρατούν οι ένοπλες συγκρούσεις στην Ουκρανία και όσο διατηρείται το θέμα του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Σε σχέση με τα μέτρα στήριξης η κυβέρνηση να αποκλείει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ 24% στα καύσιμα κίνησης (βενζίνη και ντίζελ), ωστόσο θα επιστρέψει τα πρόσθετα έσοδα σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, το επίδομα αυτό θα είναι η πρόσθετη ενίσχυση που ανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα δοθεί κατά πάσα πιθανότητα σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής ακρίβειας.

Ο μηχανισμός θα παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των υγρών καυσίμων και της είσπραξης εσόδων από τους έμμεσους φόρους τους και με βάση συγκεκριμένα όρια που θα καθιερωθούν θα επιστρέφει το πλεόνασμα σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.  Θα διατηρηθεί, λένε οι πληροφορίες, για όσο διάστημα διαρκούν η ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πυρηνικός σταθμός Τσερνόμπιλ: Γραμμή υψηλής τάσης επλήγη από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα έξαρση του κορονοϊού στη Μεσσηνία: 347 κρούσματα τη Δευτέρα – 3.396 μολύνσεις τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαρτίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης