Επίδομα βενζίνης 2022: Οι δικαιούχοι και το ποσό της επιδότησης – Η διαδικασία

16 Μαρτίου 2022

Επίδομα βενζίνης με εισοδηματικά κριτήρια ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της ενεργειακής ακρίβειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιδότηση στα καύσιμα θα χορηγείται με χρέωση του ποσού της επιδότησης σε ένα «ψηφιακό πορτοφόλι» το οποίο θα δημιουργηθεί στα πρότυπα του freedom pass.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Όσο για την διαδικασία θα είναι απλή και θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ του κάθε πολίτη μέσω του gov.gr.

Αυτή η προπληρωμένη κάρτα θα περιέχει ένα ποσό, το οποίο θα προκύπτει από τη φορολογική δήλωση του δικαιούχου κατόχου αυτοκινήτου.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 15 μέχρι 20 λεπτά του ευρώ το λίτρο, ενώ το ανώτατο όριο της επιδότησης θα είναι για 180 λίτρα το τρίμηνο, δηλαδή για 60 λίτρα τον μήνα. Μέγιστο ποσό θα είναι τα 40 ευρώ το τρίμηνο και θα αφορά περίπου 3.000.000 πολίτες.

Αυτό το ποσό που θα περιέχει η ηλεκτρονική κάρτα ο πολίτης θα μπορεί να το εξαργυρώσει σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σε καταστήματα τροφίμων και αλλού.

Αναφορικά με το πρόγραμμα επιδότησης των καυσίμων κίνησης, η επιδότηση να είναι στα 0,17 λεπτά το λίτρο, με πλαφόν τα 180 λίτρα για τρεις μήνες, δηλαδή για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα 

Ο πολίτης θα μπαίνει στην πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί αύριο και εκεί θα δηλώσει τα στοιχεία του οχήματος του, για τα οποία θα υπάρχει διασταύρωση.

Αν τελικά είναι δικαιούχος της επιδότησης τότε θα μπαίνει το ποσό στο λογαριασμό του ή θα χορηγείται προπληρωμένη κάρτα. Η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης θα γίνει αύριο το πρωί 17/03 στις 8:30 από τους αρμόδιους υπουργούς (Σταϊκούρας, Σκρέκας, Γεωργαντάς, Σκυλακάκης).

Όπως είχε τονίσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «πρόκειται για μέτρα που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη. Μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο».

Πηγή:in.gr

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι Έλληνες εφοπλιστές – Η θέση της costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΟΥ: Ανησυχία μετά την αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στη ΓΑΔΑ κρατείται ο βουλευτής Κ. Φλώρος

Στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχει μεταφερθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, που συνελήφθη νωρίτερα μετά από σωματική επίθεση εναντίον

Δείτε επίσης