Υπουργείο Υποδομών: «Τρέχει» για την παράκαμψη της Γιάλοβας – Σιωπή για τον περιμετρικό της Πύλου

17 Μαρτίου 2022

«Εθνικού επιπέδου έργο» χαρακτήρισε το υπουργείο Υποδομών τον οδικό άξονα της παράκαμψης της Γιάλοβας. Με τον τρόπο αυτό αποσαφηνίζονται οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του έργου.

Συγκεκριμένα, με τη σχετική απόφαση εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου με το σύστημα που περιλαμβάνει τη μελέτη και την κατασκευή (άρθρο 50 του ν. 4412/2016), εγκρίθηκε η ανάθεση της αρμοδιότητας σύναψης σύμβασης στη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Πλέον, μετά την πιο πάνω απόφαση η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών θα μεριμνήσει για την ολοκλήρωση των μελετών και των αδειοδοτήσεων που είναι απαραίτητες για την επίτευξη της ωριμότητας του έργου, αφού προηγουμένως προβεί σε λεπτομερή επισκόπηση των υποβληθεισών μελετών.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

Πρόκειται για οδικό άξονα περίπου 7,7 χιλιομέτρων. Στα πρώτα 3,5 χιλιόμετρα ακολουθείται η παλαιά χάραξη, ενώ τα υπόλοιπα 4,2 χιλιόμετρα αποτελούν κυρίως νέα χάραξη.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να κατασκευαστεί αρτηρίας δίιχνης διατομής με πλάτος οδού 11 μέτρα, η κατασκευή 5 ισόπεδων κυκλικών κόμβων, η αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου καθώς και κατασκευή παράπλευρων και εγκάρσιων οδών, η κατασκευή 2 τεχνικών με εκσκαφή και επανεπίχωση (cut and cover) συνολικού μήκους περίπου 200 μέτρων, η κατασκευή έργων αντιστήριξης πρανών – οπλισμένων επιχωμάτων, η κατασκευή έργων αποχέτευσης – αποστράγγισης, η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού σε όλους τους ισόπεδους κόμβους και στα υπόγεια έργα cut and cover, η διευθέτηση απορροής όμβριων υδάτων και η κατασκευή κατάλληλων τεχνικών εξόδου έως τον πλησιέστερο φυσικό αποδέκτη.

Η παράκαμψη της Πύλου

Ενώ για το έργο της παράκαμψης της Γιάλοβας υπάρχει κινητικότητα δεν ισχύει το ίδιο για το έργο της παράκαμψης της Πύλου. Ο συγκεκριμένος άξονας, εξίσου σημαντικός με την παράκαμψη της Γιάλοβας, είχε ενταχθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά στη ΣΔΙΤ του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, ωστόσο, όπως προέκυψε εσχάτως το εν λόγω έργο έχει «κοπεί» από τη σύμβαση παραχώρησης.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, ζήτησε απαντήσεις για το εν λόγω ζήτημα, ενώ αυτοδιοικητικοί του δήμου Πύλου – Νέστορος (Δημήτρης Καφαντάρης και Ηλίας Κανάκης) ζήτησαν να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, για το συγκεκριμένο έργο ούτε το υπουργείο Υποδομών έχει απαντήσει, ούτε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, έχει λάβει σαφή θέση, ούτε το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου έχει τεθεί το θέμα, το έχει συζητήσει.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Καλαμάτα ο Αντώνης Σαμαράς για τον εορτασμό της 23ης Μαρτίου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: 32 ασθενείς στην κλινική covid και 3 στη ΜΕΘ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης