Σκουπίδια: Καταγγελίες από τη Μεσσηνία κατά της ΤΕΡΝΑ – Με αστυνομία και εισαγγελείς απειλεί ο Νίκας όσους αντιδρούν

/

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων περιοχών της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, σχετικά με τα έργα υποδομής που προβλέπονται στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι νέες αντιδράσεις στη Μεσσηνία εκφράστηκαν με ανακοίνωση του Συλλόγου των Απανταχού Κωνσταντιναίων. Τα μέλη του Συλλόγου καταγγέλλουν ότι έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Καλλιρόης, όπου κατασκευάζεται η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων της Μεσσηνίας, παράνομες εκχερσώσεις δασικών εκτάσεων.

Συγκεκριμένα, σημειώνουν:

Μάλιστα, τις σχετικές καταγγελίες συνοδεύει και οπτικό υλικό, το οποίο, σύμφωνα με τα μέλη του Συλλόγου, αποδεικνύουν τα όσα καταγγέλλουν:

Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του αφήνει σαφέστατες αιχμές κατά πολιτικών και οικολογικών οργανώσεων:

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα των αντιδράσεων κατοίκων των περιοχών, στις οποίες είναι προγραμματισμένο να κατασκευαστούν οι υποδομές της διαχείρισης των απορριμμάτων, απασχόλησε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λακωνία.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το έργο του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή της Σκάλας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, μετά την σύσκεψη τόνισε σε έντονο ύφος: «Από αύριο θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος από τις Αρχές που έχουν υποχρέωση να τον εφαρμόσουν. Τον λόγο πλέον τον έχει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη, για να στραφεί κατά παντός υπευθύνου που παρακωλύει το έργο».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμαρχοι: Πολλαπλά εγκεφαλικά από το άνοιγμα των λογαριασμών ρεύματος και θέρμανσης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Χρυσό ο Τεντόγλου με άλμα στα 8.55

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ