«Τρύπα» 12.500.000 ευρώ από χρέη προς το δήμο Καλαμάτας: Τα ευρήματα του ελέγχου των ορκωτών λογιστών – Αναλυτικά η λίστα των οφειλών

//

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του ελέγχου της διαχειριστικής χρήσης του 2020, τα οποία αφορούν τα χρέη προς το δήμο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την Έκθεση Ελέγχου, ο οποίος συντάχθηκε μετά από έλεγχο ορκωτών λογιστών, το σύνολο των απαιτήσεων του δήμου έως τις 31/12/2020 ανέρχονταν σε 13.057.000 ευρώ. Από αυτές τις απαιτήσεις ο δήμος Καλαμάτας έχει εισπράξει μόλις το 4% του ποσού, δηλαδή 518.000 ευρώ.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Σύμφωνα με την έκθεση «ο δήμος θα πρέπει να διερευνήσει την δυνατότητα εισπράξεως των πάσης φύσεως απαιτήσεων και να εντείνει τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση». «Όσα ποσά», συμπληρώνει ο ορκωτός λογιστής στην έκθεσή του «κριθούν ανεπίδεκτα εισπράξεως, θα πρέπει να τακτοποιηθούν λογιστικά με αντίστοιχη επιβάρυνση των αποτελεσμάτων».

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Το επίμαχο σημείο της Έκθεσης Ελέγχου:

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα 

Τα χρέη προς το δήμο Καλαμάτας διαμορφώνονται ως εξής:

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρεών προς το δήμο Καλαμάτας αφορά προηγούμενες χρήσεις πριν το 2018, ακόμα και πριν το 2011!

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έκτακτα μέτρα για την επάρκεια σε αλεύρι, έλαια και λιπάσματα στην Ελλάδα – Τι αναφέρεται στην τροπολογία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ουκρανία: 100.000 άνθρωποι αποκλεισμένοι στην «παγωμένη κόλαση» της Μαριούπολης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον