Καταγγελία του Σωματείου Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας: Χωρίς 24ωρες εφημερίες βασικών ειδικοτήτων το Νοσοκομείο της Καλαμάτας τι τελευταίες μέρες

//

Το γεγονός της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου της Καλαμάτας καταγγέλλει για μια ακόμα φορά το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το Σωματείο, αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες δεν πραγματοποιούνται 24ωρες εφημερίες σε βασικές ειδικότητες ιατρών.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Σωματείου σημειώνεται:

To ΔΣ του Σωματείου μας με αίσθημα ευθύνης προς το μεσσηνιακό λαό ομόφωνα προβαίνει στην ακόλουθη ενημέρωση:

Τις τελευταίες ημέρες ιατροί βασικών ειδικοτήτων (παθολόγος 2 μέρες, ακτινολόγος 1 μέρα) δεν εφημερεύουν σε ενεργό (δηλαδή όλο το 24ωρο) εφημερία λόγω της δραματικής υποστελέχωσης αλλά και της ασθένειας συναδέλφων.

Η διοίκηση οφείλει άμεσα να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο κρίσιμο ζήτημα προστατεύοντας την δημόσια υγεία αλλά και την υγεία του ιατρικού προσωπικού.

Το Σωματείο μας έχει επανειλημμένα τονίσει ότι χρειάζονται άμεσα μαζικές προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και θα συνεχίσει να αγωνίζεται προς αυτήν την κατεύθυνση αφού όπως απέδειξε και η πανδημία το δημόσιο σύστημα υγείας αποτελεί τον βασικό πυλώνα δημόσιας υγείας.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συμβάσεις έργων και προγραμματικές που αφορούν τη Μεσσηνία υπέγραψε ο Παναγιώτης Νίκας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γκάγκα: Πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ