Ζυμώσεις στους δήμους της Μεσσηνίας ενόψει εκλογών – Τα ονόματα που έχουν «κλειδώσει» και το παρασκήνιο

//

Μπορεί να βρισκόμαστε 19 μήνες πριν τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (Οκτώβριος του 2023), ωστόσο, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις στους δήμους του Νομού για τις υποψηφιότητες.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Δήμος Καλαμάτας: Στο δήμο Καλαμάτας θα είναι υποψήφιος και πάλι ο νυν δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου το ενδιαφέρον έχει στραφεί στα πρόσωπα που θα βρεθούν απέναντί του.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο η κουβέντα που έχει ξεκινήσεις στους κόλπους των αντιπολιτεύσεων, προκειμένου να επιλυθεί το σημαντικότερο ζήτημα, του προσώπου δηλαδή που θα ηγηθεί των παρατάξεων του κ. Κοσμόπουλου, του κ. Τζαμουράνη, του κ. Μάκαρη και της κας Κουζή. Το ενδιαφέρον του κ. Τζαμουράνη, ώστε να είναι εκείνος που θα τεθεί επικεφαλής του νέου συνδυασμού, είναι δεδομένο, ωστόσο, υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι της προσπάθειας θα πρέπει να ηγηθεί ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο. Στο πλαίσιο αυτό έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων το όνομα του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλη Ξυγκώρου, ωστόσο, για το πρόσωπό του υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις και από αυτοδιοικητικούς, αλλά και από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Με τα πιο πάνω δεδομένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του messiniapress, στελέχη των παρατάξεων των αντιπολιτεύσεων έχουν απευθυνθεί σε πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν έχουν εμπλακεί στα δημοτικά πράγματα, προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις τους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για το δήμο Καλαμάτας ενδιαφέρον έχει δείξει και ο πρώην αντιδήμαρχος, Παύλος Μπουζιάνης, ο οποίος ήδη συζητά το ενδεχόμενο συγκρότησης ανεξάρτητου συνδυασμού.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Δήμος Μεσσήνης: Ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, αναμένεται να διεκδικήσει εκ νέου το δήμο. Ωστόσο, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τα του δήμου Μεσσήνης, σημαντικά αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής ήδη επιχειρούν να συγκροτήσουν συνδυασμό, ο οποίος θα ξεπερνά τα κομματικά στεγανά. Στόχος είναι να βρεθεί ένα πρόσωπο που θα διαθέτει ισχυρό προφίλ και θα ενώνει δυνάμεις και από την προοδευτική και από τη συντηρητική παράταξη, προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στις επόμενες εκλογές.

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου, Παναγιώτη Καρβέλα, και σε αυτόν το δήμο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου, Δημήτρη Καφαντάρη, αλλά και του Ηλία Κανάκη. Κρίσιμο ρόλο για την έκβαση των εκλογών στο δήμο Πύλου – Νέστορος θα παίξουν οι ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, όπου ο κ. Καφαντάρης φαίνεται ότι έχει αποκτήσει προβάδισμα.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα 

Δήμος Τριφυλίας: Η φθορά που έχει υποστεί ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης, είναι σημαντική και ως εκ τούτου η μάχη των επόμενων εκλογών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο πρώην δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, εμφανίζεται αποφασισμένος να διεκδικήσει και πάλι το δήμο, ωστόσο, στην πλευρά της Νέας Δημοκρατίας οι συζητήσεις είναι ανοιχτές και δεν αποκλείεται να βρεθεί νέο πρόσωπο, το οποίο θα μπορέσει να ενώσει τον χώρο.

Δήμος Δυτικής Μάνης: Στο δήμο Δυτικής Μάνης το ενδιαφέρον έχει στραφεί στην υποψηφιότητα του Γιώργου Χιουρέα, ο οποίος ήδη έχει ανακοινώσει την κάθοδό του στις επόμενες εκλογές. Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τον δήμο, θεωρείται ικανή να αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή και αυτή τη στιγμή φαντάζει το φαβορί για τις επόμενες εκλογές. Ο νυν δήμαρχος, Δημήτρης Γιαννημάρας, αν και εφόσον θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, αναμένεται να έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο.

Δήμος Οιχαλίας: Τέλος, στο δήμο Οιχαλίας η υποψηφιότητα της νυν δημάρχου, Παναγιώτας Γεωργακοπούλου, θεωρείται δεδομένη. Ωστόσο, και στην περίπτωση αυτή εξελίσσονται διαβουλεύσεις, προκειμένου να συγκροτηθεί συνδυασμός με υπερκομματικά χαρακτηριστικά, ώστε να έχει αξιώσεις νίκης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

246 κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία το Σάββατο – 16.558 μολύνσεις σε ολόκληρη τη χώρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Κόκκινο» πλεονέκτημα στην Α1 γυναικών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Η ΤΕΡΝΑ τινάζει στον αέρα τους προϋπολογισμούς των δήμων της Μεσσηνίας – Ζητούν περισσότερα χρήματα για «υπερβάλλουσες ποσότητες» σκουπιδιών

Άκρως αποκαλυπτική η σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, με θέμα «την υπερβάλλουσα ποσότητα απορριμμάτων»