Η Μάχη της Λιγούδιστας: Εκδήλωση στη Χώρα για μια άγνωστη πτυχή της ιστορίας του 1821

/

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η επιτυχία της εκδήλωσης μνήμης για την πρώτη Μάχη του Αγώνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Χώρα του δήμου Πύλου – Νέστορος.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Θ. Χρήσου, και ο γιατρός και ιστορικός, Γ. Μπίρης.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Ο κ. Χρήστου παρουσίασε τους πρωταγωνιστές και τα γεγονότα που οδήγησαν στη μάχη της Λιγούδιστας (27 Μαρτίου 1821), ενώ ο κ. Μπίρης τεκμηρίωσε το γεγονός της Μάχης και την ακριβή περιοχή στην οποία διαδραματίστηκε.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση άνοιξε ο εκπρόσωπος του κοινοτικού συμβουλίου, Γιώργος Κόκκινος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πύλου Νέστωρος, Παναγιώτης Καρβέλας, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ην Κυριακή 27 Μαρτίου στις 11:00 πμ στον ίδιο χώρο που έγινε η ΄΄Πρώτη Μάχη τελέστηκε η πρώτη επιμνημόσυνη δέηση ύστερα από διακόσια ένα χρόνια.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίσκεψη του Άγγελου Χρονά στο Κέντρο Υγείας της Πύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επετειακές δράσεις από τα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας για το 1821 [video]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Ρεκόρ διακινηθέντων επιβατών από το εξωτερικό – Θεαματική άνοδος των ιδιωτικών πτήσεων – Αύξηση και στην κίνηση του εσωτερικού [αναλυτικά στοιχεία για το 2022]

Τα στοιχεία που σχετίζονται με την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτα την τουριστική περίοδο του