Καταγγελίες του Σωματείου Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας: «Τραγική η υποστελέχωση της παιδιατρικής κλινικής»

/

Για τραγική υποστελέχωση της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας κάνει λόγο το Σωματείο Ειδηκευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας.

Σε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο σημειώνει ότι στις 26 Μαρτίου δεν εφημέρευσε παιδίατρος στη Μονάδα, αναφέρει ότι επί συνόλου 5 οργανικών θέσεων παιδιατρικής εδώ και 7 μήνες 2 έχουν τεθεί σε αναστολή και επικαλείται έγγραφο του Διευθυντή της Κλινικής, στο οποίο – σύμφωνα με το Σωματείο – σημειώνεται ότι η κατάσταση στην παιδιατρική είναι άκρως προβληματική και επισφαλής.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Σωματείου Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, η οποία έχει τίτλο «Δελτίο τύπου σχετικά με την μη εφημέρευση παιδιάτρου στο Γ.Ν.Μεσσηνίας στις 26/3/2022», αναφέρεται:

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ως αιτία για την συγκεκριμένη κατάσταση θα πρέπει να αναφερθεί η επανειλημμένως καταγγελθείσα από το σωματείο μας τραγική υποστελέχωση, όπως επιβεβαιώνεται και στο από 14/3/2022 έγγραφο του διευθυντή της Παιδιατρικής κ. Κατσάρου, το οποίο επί λέξει καταλήγει “…θεωρούμε την κατάσταση στην Παιδιατρική κλινική άκρως προβληματική και επισφαλή”. Την κατάσταση αυτή ήρθαν να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα παρακάτω γεγονότα ώστε να οδηγηθούμε στην απαράδεκτη κατάσταση που βιώσαμε το περασμένο Σάββατο, για την υγεία των πολιτών της Μεσσηνίας και δη των παιδιών:

  1. Η πρόσφατη νόσηση πολλών συναδέλφων του Γ.Ν. Μεσσηνίας, μεταξύ των οποίων και του διευθυντού του Παιδιατρικού τμήματος .
  2. Η σημαντική καθυστέρηση στον διορισμό ειδικών συναδέλφων παιδιατρικής, σε προκηρύξεις από ένα έτος και πλέον. Σε πρόσφατο ΦΕΚ του περασμένου μηνός, δημοσιεύτηκε, επιτέλους, η τοποθέτηση δύο επιμελητριών Παιδιατρικής, αλλά οι συγκεκριμένες συνάδελφοι δεν έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν τις υπηρεσίες του ακόμη.
  3. Το, όλο και πιο αστήρικτο, σύμφωνα με τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, γεγονός των αναστολών ειδικών συναδέλφων παιδιάτρων. Επί συνόλου 7 οργανικών θέσεων παιδιατρικής στο Γ.Ν.Μεσσηνίας (5 στο νοσοκομείο Καλαμάτας και 2 στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας) υπάρχουν εδώ και 7 μήνες τρεις συνάδελφοι σε αναστολή (2 στο νοσοκομείο Καλαμάτας 1 στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας). Αν η νόσηση ενός και μόνο συναδέλφου επέφερε τέτοια κατάσταση, φανταστείτε η απουσία τριών συναδέλφων ειδικών τι πίεση επιφέρει στο παιδιατρικό τμήμα και πόση εργασία και κόπωση φορτώνει στους υπόλοιπους!

Ενώ χαιρετίζουμε την είδηση της τοποθέτησης δύο ακόμη ειδικών παιδιάτρων στο νοσοκομείο μας και ευχόμαστε την ταχεία ένταξή τους στο σύστημα καλούμε τους αρμόδιους φορείς (υπουργείο αλλά ακόμη και εισαγγελική αρχή στην περίπτωση που δημιουργούνται παρόμοια κενά) να αποφασίσουν την επάνοδο όλων των εν αναστολή συναδέλφων στην εργασία τους, με όσο συχνούς ελέγχους επιβάλλεται.
Τα γεγονότα βοούν πως ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ!

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

22.451 κρούσματα κορονοϊού και 60 θάνατοι στη χώρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

SL2: Νίκες για Καλαμάτα, Λεβαδειακό, Καλλιθέα και Χανιά – Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ