Στην Καλαμάτα κορυφαία ονόματα του στίβου για προετοιμασία

Η Καλαμάτα έχει αποτελέσει για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς κορυφαίων αθλητών του κόσμου, οι οποίοι επέλεγαν την πόλη τόσο για προετοιμασία, όσο και για συμμετοχή στο μίτινγκ «Παπαφλέσσεια».

Η μεσσηνιακή πόλη φαίνεται πως από φέτος αποκτά και πάλι την ίδια δυναμική, αφού το επόμενο διάστημα θα βρίσκονται εκεί κορυφαία ονόματα του ελληνικού και όχι μόνο, στίβου. Το Δημοτικό Στάδιο απέκτησε πρόσφατα νέο ελαστικό τάπητα και παράλληλα ανανέωσε τον εξοπλισμό του, γεγονός που επιτρέπει στους αθλητές και στις αθλήτριες να πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους στις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται από την Δευτέρα (4/4) ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι θα βάλει τις βάσεις για την προετοιμασία της θερινής περιόδου, όπου έχει ως στόχο το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το ίδιο διάστημα θα βρίσκεται στην Καλαμάτα και ο Σέρβος προπονητής του ύψους Ντράγκοντιν Τόπιτς μαζί με την 16χρονη κόρη του Αντζέλικα Τόπιτς που πέρασε φέτος το 1,91 μ. στο ύψος, καθώς και η Αμερικανίδα τριπλουνίστρια Τόρι Φράκλιν και ο άλτης του ύψους Τίχομιρ Ιβάνοφ, ο οποίος γυμνάζεται με τον Γιώργο Πομάσκι. Στην Καλαμάτα θα βρεθούν και οι υπόλοιποι αθλητές του Πομάσκι, ο Νίκος Ανδρικόπουλος, η ‘Αρτεμις Αναστασίου, αλλά και η Σπυριδούλα Καρύδη, που θα ενσωματωθεί στο γκρουπ αργότερα. Στην Καλαμάτα είναι ήδη από την αρχή της εβδομάδας η πρωταθλήτρια των ψηλών εμποδίων Ελισάβετ Πεσιρίδου, αλλά και του ύψους Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς).

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Το ίδιο προπονητικό κέντρο θα επιλέξει για την έναρξη της θερινής περιόδου ο τέταρτος ολυμπιονίκης του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής. Ο άλτης του Παναγιώτη Συμεωνίδη έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που του στέρησε τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο κλειστού κι έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία του για τον ανοιχτό. Ο αθλητής θα παραμείνει στην Καλαμάτα από τις 9 έως τις 22 Απριλίου.

Μία ημέρα αργότερα, στις 10 Απριλίου, θα φτάσει στην πόλη και η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Ελένη Πόλακ, μαζί με τον προπονητή της Μανώλη Καραγιάννη. Το γκρουπ του Ομοσπονδιακού τεχνικού του επί κοντώ θα μείνει στην πόλη μέχρι τις 16 Απριλίου.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Στην Καλαμάτα θα κάνει την προετοιμασία του και ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Τόμπιας Μόντλερ, που μαζί με δέκα ακόμη συμπατριώτες του θα βρίσκονται στην πόλη από τις 18 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Σουηδός να συνδυάσει την προετοιμασία του με συμμετοχή στα φετινά «Παπαφλέσσεια» στις 21 Μαΐου, διοργάνωση που φέτος αναμένεται να επιστρέψει ακόμη πιο δυνατή.

του Γ. Δημητρόγλου

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ραγδαίες εξελίξεις: Ποινική δίωξη σε βάρος της μητέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ