Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος: θα είμαστε πάντα αρωγοί σε πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την Καλαμάτα

31 Μαρτίου 2022

Σε μία λιτή τελετή, παρουσιάστηκε επίσημα το βράδυ της Τετάρτης το Μνημείο Φωτός, το οποίο βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας. Το Μνημείο Φωτός, έργο του γλύπτη Παναγιώτη Λαμπρινίδη, αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου προς το Δήμο Καλαμάτας.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο εκπρόσωπος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., Διευθυντής Facility Management, Γιώργος Παναγέας, μετέφερε το χαιρετισμό του Προέδρου του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου», Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, δωρητή του Μνημείου:

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

«Λυπάμαι που λόγω της νόσησής μου δεν μπορώ να είμαι σήμερα μαζί σας.

Όταν ο Δήμος μας προσκάλεσε να συνδράμουμε στη δημιουργία ενός έργου εμπνευσμένου από την «Προειδοποίηση προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές», η αποδοχή από πλευράς μας ήταν αυθόρμητη. Όχι μόνο γιατί γιορτάζαμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, αλλά γιατί αυτή η ενέργεια των Ελλήνων του τότε, δίνει το στίγμα και τη σημαντικότητα της απελευθέρωσης της Καλαμάτας. Η διακήρυξη που έστειλαν οι απελευθερωτές της Καλαμάτας στα Ευρωπαϊκά κράτη της εποχής, ήταν η πρώτη πολιτική και διπλωματική πράξη των Ελλήνων που διεκδικούσαν, όπως έγραφαν, την «ελευθερία και απόκτηση των δικαιωμάτων τους», μια διεκδίκηση πάντα επίκαιρη για όλους τους λαούς και τα έθνη.

Παράλληλα αλλά όχι ασύνδετα, την ίδια περίοδο αποφασίσαμε να τιμήσουμε τα 200 χρόνια της Επανάστασης δημιουργώντας το «Μοριάς 21». Ένα πολύπλευρο έργο πολιτιστικού τουρισμού που εμπλουτίζει την Πελοπόννησο και δίνει σε όλους τους Έλληνες την δυνατότητα να μάθουν την ιστορία τους με ένα ευχάριστο και βιωματικό τρόπο. Πιστεύουμε ότι πάντοτε οι εορτασμοί πρέπει να προωθούν τη γνώση της ιστορίας μας καθώς δεν έχουν μόνο το ρόλο να τιμήσουν τους παλιούς για αυτά που έκαναν, αλλά και να διδάξουν αυτούς που έρχονται. Να αναδείξουν όχι μόνο το κοινό παρελθόν αλλά ένα κοινό μέλλον.

Η Καλαμάτα, ως μια από τις οκτώ εμβληματικές πόλεις του «Μοριάς 21», ομορφαίνει με ένα μνημείο αφιερωμένο σε μια σημαντική πολιτική στιγμή του αγώνα. Μας υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα και το ρόλο που έπαιξε η πόλη στον κοινό αυτό αγώνα που πρέπει να μας ενώνει όλους. Μας υπενθυμίζει επίσης ότι η ελευθερία, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα δεν είναι ποτέ δεδομένα και απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση και προσπάθεια από όλους μας σε κάθε εποχή.

Και πάλι, ευχαριστούμε τον κο Δήμαρχο και τον Δήμο Καλαμάτας για αυτή την πρόσκληση και θα είμαστε πάντα αρωγοί σε πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την πόλη και αναδεικνύουν τη σημασία της».

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην έναρξη εργασιών του Πάτρα – Πύργος ο Μητσοτάκης: Καμία αναφορά στο Πύργος – Τσακώνα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη φυλακή ο 53χρονος από την Καλαμάτα που κατηγορείται για τον βιασμό της 6χρονης ανιψιάς του

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης