Στην Ανακρίτρια οδηγείται σήμερα η μητέρα της Τζωρτζίνας – Οι μαρτυρίες που «έκαψαν» την Ρούλα Πισπιρίγκου

νώπιον της Ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα η γυναίκα που από χθες είναι κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της στο Νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου. Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Διάβασε και αυτό: «Βόμβα» για συνεργούς της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Μην εκπλαγείτε» λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ

Διάβασε και αυτό: Αστυνομικοί φυγάδευσαν συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Οι καταλυτικές μαρτυρίες

Πολλές ήταν οι μαρτυρίες που αφορούν στην υπόθεση. Ωστόσο καταλυτικές ήταν αυτές των γιατρών που κούραραν το μικρό παιδί αλλά και των νοσηλευτών στο κέντρο αποκατάστασης στο οποίο πήγαινε η Τζωρτζίνα όταν έμεινε παράλυτη.

Αρχικά οι γιατροί οι οποίοι είχαν εξετάσει την Τζωρτζίνα και φώναζαν σε όλους τους τόνους ότι το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα στην καρδιά του.

Οι καταθέσεις των θεραπόντων ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», στο οποίο νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα όταν έφυγε από τη ζωή, ήταν καταλυτικές δίνοντας έτσι δικαιοδοσία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την παραγγελία ποινικής δίωξης.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Επίσης,  εργαζόμενος ο οποίος δούλευε στο κέντρο αποκατάστασης και ήταν πολύ κοντά -κατά τα λεγόμενά του- στην μικρή Τζωρτζίνα μετά την εγκεφαλοπάθεια.

Ο συγκεκριμένος μίλησε στο MEGA και προκάλεσε αίσθηση με τα όσα ανέφερε.

«Η Τζωρτζίνα φαινόταν ότι ήθελε να ζήσει»

«Η Τζωρτζίνα άλλες μέρες φαινόταν χαρούμενη ενώ κάποιες άλλες βυθιζόταν στις σκέψεις της. Το πρόβλημά της ήταν ότι δε μπορούσε να μας πει γιατί δεν μιλούσε. Το παιδί φαινόταν φοβισμένο. Η συμπεριφορά της μητέρας καμιά φορά, δεν έδειχνε το απαιτούμενο ενδιαφέρον».

Στη συνέχεια ανέφερε σε ότι αφορά τις μελανιές στο χέρι για τις οποίες οι γονείς είχαν ζητήσει εξηγήσεις από το κέντρο αποκατάστασης ότι: «ένα παιδί δε μπορεί να κάνει μελανιές πιάνοντάς το για να το σηκώσεις από το καρότσι. Πόσο μάλλον όταν το περιποιούνται άτομα εξειδικευμένα με τεράστια εργασιακή εμπειρία», τόνισε.Ο εργαζόμενος του Κέντρου αναφέρει επίσης ότι του έκανε εντύπωση ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε ότι το κοριτσάκι έκανε σπασμούς. «Οι νοσηλευτές θα έπρεπε να το γνώριζαν» είπε και τόνισε ότι «το παιδί δεν είχε κάνει ποτέ σπασμούς σε εμάς».

Στη συνέχεια ο υπάλληλος του κέντρου λέει κάτι που πραγματικά δημιουργεί αίσθηση «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα ευτυχισμένο πλάσμα όσο βρισκόταν εκεί, επικοινωνούσε άψογα με το βλέμμα της, το γέλιο της και τις αντιδράσεις της. Είχε πολύ καλά αντίληψη και η αντίδραση στις θεραπείες της, ήταν ένα άψογο παιδί. Ήταν ένα παιδί που ήθελε να ζήσει, φαινόταν ότι ήθελε να ζήσει».

«Η μητέρα δεν έκανε καμία προσπάθεια»

Καταλήγοντας ο ίδιος τονίζει ότι στο κέντρο αποκατάστασης είχαν ήδη ξεκινήσει να σηκώνουν την Τζωρτζίνα. Ωστόσο όπως αποκάλυψε ο εργαζόμενος:«Μου έκανε εντύπωση που από τη μέρα που μας είπε η μητέρα ότι αρρώστησε, δεν έκανε καμία προσπάθεια να σηκώσει το παιδί».

Οι συνεντεύξεις

Στις συνεντεύξεις που είχε δώσει κατά καιρούς είχε πέσει σε αντιφάσεις και πολλοί ισχυρισμοί που είχε διατυπώσει είχαν προκαλέσει προβληματισμό.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε μιλήσει στην Αγγελική Νικολούλη, στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και αλλού. Η πρώτη συνέντευξη μαζί με τον σύζυγο της ήταν στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη.

Τότε είχαν βγει μαζί και είχαν πει πως ήθελαν να ξεκαθαρίσουν τα πάντα για τα προβλήματα υγείας των παιδιών τους, τι είχε γίνει στο νοσοκομείο, τις εξετάσεις που έκαναν και τέλος τον θάνατο τους.

«Καμία μάνα δεν θα άφηνε το παιδί της στο νοσοκομείο» είχε πει χαρακτηριστικά τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Για την κόρη της Ίριδα είπε ότι την βρήκε νεκρή η αδερφή της κι ότι η ίδια προσπάθησε να της κάνει ανάνηψη στην κουζίνα αλλά δεν τα κατάφερε. Πρόσθεσε ότι οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις έδειξαν την αιτία η οποία ήταν σπάνιο σύνδρομο.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Για τον θάνατο της Τζωρτζίνας η μητέρα είχε περιγράψει τι έγινε στο νοσοκομείο το βράδυ που έπιασαν σπασμοί το κοριτσάκι. Ενώ τότε οι γονείς των παιδιών είχαν πει στη συνέντευξη πως «το γεγονός ότι η υπόθεση πήγε στο Ανθρωποκτονιών είναι αυτό που ‘χτυπάει’ στον κόσμο, αλλά δεν σημαίνει κάτι».

Έλεγε ότι πήγαινε σε ψυχολόγους

Σε συνέντευξη της στην Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» η Πισπιρίγκου είχε πει πως είχε πάει σε ψυχολόγο για να ξεπεράσει τον θάνατο των παιδιών της.

«Στην πρώτη απώλεια πήγαινα σε ψυχολόγο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς φάρμακα, αλλά υπήρχε η Τζωρτζίνα πίσω, η οποία ήταν τεράστια δύναμη. Έχω θρηνήσει μέσα στο σπίτι αρκετά, αλλά όχι όσο θα ήθελα. Το έχω ακόμα μέσα μου. Ευτυχώς είχα και τη βοήθεια από την πεθερά μου, τη μαμά, την αδελφή και το σύζυγό μου. Δεν έχω μπει καθόλου στο δωμάτιο των κοριτσιών. Όταν χάθηκαν οι αδελφές της, η Τζωρτζίνα δεν το σχολίαζε καθόλου, παρά μόνο πήγαινε στις φίλες της και έλεγε: ‘Πρέπει να φύγω να πάω στη μαμά μου γιατί θα κλαίει και δε θέλω.’ Ερχόταν με τον πατέρα της και μου έλεγε ‘κοίτα ο μπαμπάς κι εγώ. Είμαστε δυνατοί’. Η κόρη μου, μου έλεγε να βγάλω τα μαύρα από τον ίδιο χρόνο κιόλας», είχε πει τότε.

Και συνέχισε: «Ό,τι και να πω στον κόσμο, πάλι ενάντια μου θα στραφούν. Βγήκα και πάλι με κατακρίνανε. Δεν έκλαψε, δεν έκανε… δεν, δεν, δεν… Αυτό που τονίζω είναι ότι καλή είναι η γνώμη και σεβαστή όλων των ανθρώπων, αλλά όχι στην υπερβολή. Αυτό το πράγμα με την επίθεση που δέχομαι, έχει καταντήσει εμμονή».

Στην ίδια συνέντευξη είχε αναφερθεί και στις σχέσεις που είχε με τον σύζυγο της: «Έχω την εντύπωση ότι στο μυαλό το δικό μου είμαστε μαζί. Εγώ αυτό βλέπω. Όταν είχε φύγει ο Μάνος μετά την μπέμπα, μου ζήτησε να γυρίσει πίσω. Κι εγώ είπα ‘όχι δε θέλω να γυρίσεις’ και έχω και τα μηνύματα που του έστειλα και του λέω ‘δε θέλω να είμαστε μαζί’. Όσο για το διαζύγιο, ο Μάνος είχε πάει στον δικηγόρο του και έκανε αίτηση κι εγώ στον δικό μου. Του είπα ότι από συναινετικό, το πάω αντιδικία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/in.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αστυνομικοί φυγάδευσαν συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζητά την ταχεία υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργου – Τσακώνα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ