Ξυγκώρος – Γερονικολός οι μόνοι που έχουν αντιδράσει στην «αμνησία» της κυβέρνησης για το Τσακώνα – Καλό Νερό

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, και το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, Μενέλαος Γερονικολός, είναι οι μόνοι που έχουν αντιδράσει στη …σιωπή της κυβέρνησης για τον οδικό άξονα Τσακώνα – Καλό Νερό, η οποία αποτυπώθηκε …εκκωφαντικά την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της έναρξης των εργασιών του Πάτρα – Πύργος.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για το συγκεκριμένα θέμα σημειώνει:

Tο Επιμελητήριο Μεσσηνίας χαιρετίζει την έναρξη των εργασιών του οδικού τμήματος Πάτρα – Πύργος. Υπενθυμίζουμε όμως το καθολικό αίτημα και την πάγια θέση των παραγωγικών φορέων του Νομού Μεσσηνίας για την ολοκλήρωση του Δυτικού Οδικού Άξονα της χώρας και τη σύνδεσή του με τη Τσακώνα, το οποίο και θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο βιώσιμης ανάπτυξης της Πελοποννήσου, την ενίσχυση της υφιστάμενης επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Οι υποδομές αυτές είναι η βασική προϋπόθεση για να βγουν από την απομόνωση πόλεις και χωριά, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επιτυχίας κάθε δημόσιας ή ιδιωτικής αναπτυξιακής πρωτοβουλίας. Είναι επίσης μονόδρομος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, ώστε να αποκτήσουν επιτέλους βιώσιμες προοπτικές η γεωργία, η μεταποίηση και ο τουρισμός.

Η αναπτυξιακή αναγκαιότητα των περιοχών της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου δεν μπορεί να μένει άλλο σε προσδοκίες. Είναι απαραίτητο τώρα να υπάρξουν συγκεκριμένες και ρητές δεσμεύσεις για το υπόλοιπο οδικό τμήμα, Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα και καλούμε όλους να εργαστούν προς το σκοπό αυτό.  Οι απαντήσεις δεν μπορεί να περιμένουν άλλο, ειδικά στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η ελληνική επιχειρηματικότητα.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Η δήλωση Γερονικολού

Σε δήλωσή του για το ίδιο θέμα κ. Γερονικολός αναφέρει:

«Η χθεσινή φιέστα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηλεία, με φόντο την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, απέδειξε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν διαθέτει σχέδιο για τη συνολική ανάπτυξη της δυτικής Πελοποννήσου. 

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά στον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, ο οποίος αποτελεί συνέχεια του Πάτρα – Πύργος, αποτελεί την τρανταχτή απόδειξη.

Η εκκωφαντική σιωπή του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών για τον οδικό άξονα, ο οποίος θα απελευθερώσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Μεσσηνίας και της Τριφυλίας, αλλά και θα εξασφαλίσει αυτό που δικαιούνται κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής, την ασφαλή μετακίνησή τους, είναι η επιτομή του ανύπαρκτου έργου της κυβέρνησης στη Μεσσηνία. 

Ο κ. Μητσοτάκης, δια της σιωπής του, έδειξε ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την κραυγή αγωνίας των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, οι οποίοι εδώ και καιρό αναζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις. 

Ελπίζουμε, οι κατά τα άλλα λαλίστατοι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα επινοήσουν κάτι καλύτερο, προκειμένου να απολογηθούν στους Μεσσήνιους, από τους στίχους τραγουδιών που επικαλέστηκε ο πρόεδρος του κόμματός τους, κλείνοντας την ομιλία του στο άχαρο πάρτι που στήθηκε στην Ηλεία. 

Ελπίζουμε οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να υπενθυμίσουν στον κ. Μητσοτάκη ότι ο δρόμος προς την κόλαση (the road to hell), που τραγούδησε ο Chris Rea και επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός, δεν σταματά στον Πύργο, αλλά φτάνει μέχρι το Καλό Νερό και την Τσακώνα»

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

3 θάνατοι στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας από κορονοϊό – 48 ασθενείς στην κλινική covid και στη ΜΕΘ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

254 κρούσματα στη Μεσσηνία το Σάββατο – 15.823 μολύνσεις και 52 θάνατοι σε ολόκληρη τη χώρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Ερώτηση Χαρίτση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Περιβάλλοντος για το «κυβερνητικό αλαλούμ με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα»

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέθεσαν ο πρόεδρος και η γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς,

Σφοδρή επίθεση Χαρίτση στην κυβέρνηση για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας – Για «τριτοκοσμική κατάσταση» μιλάει ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης

Δείτε επίσης