Δυναμική παρουσία της Μεσσηνίας στο νέο συνεταιριστικό κίνημα: Στο Δ.Σ. της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών ο Π. Παπαγεωργίου

/

Την εκλογή του στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) εξασφάλισε ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

Με την εκλογή του κ. Παπαγεωργίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΘΕΑΣ ουσιαστικά η Μεσσηνία εξασφαλίζει μια ισχυρή παρουσία στο νέο συνεταιριστικό κίνημα της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί, προκειμένου κανείς να κατανοήσει την αξία της συμμετοχής του προέδρου της ΣΥΚΙΚΗΣ στο ΔΣ της ΕΘΕΑΣ, ότι στις αρχιαιρεσίες συμμετείχαν 224 Αγροτικοί Συνεταιρισμοί από όλη την Ελλάδα. Το ποσοστό Συνολικού Κύκλου Εργασιών των μελών ΕΘΕΑΣ αποτελεί το 84,02 % επι του συνόλου των εγγεγραμμένων συνεταιρισμών της χώρας, που μεταφράζεται σε 1.057.793.582,15 ευρώ!

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ακολούθησε η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. Πρόεδρος ανέλαβε ο Παύλος Σατολιάς, Α’ Αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Δημητρίου και Β’ Αντιπρόεδρος ο Χρήστος Γιαννακάκης. Τη θέση του Γραμματέα αναλαμβάνει ο Θωμάς Κουτσουπιάς ενώ Ταμίας η Διαμάντω Κρητικού.

Αλλάζουν τα πάντα στους συνεταιρισμούς

Η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών αποτελεί την έναρξη μιας νέας εποχής του συνεταιριστικού κινήματος της χώρας, με βάσει την ενότητα και την εκπροσώπηση του πρωτογενούς τομέα σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, για τη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον αγροτικό τομέα της Ελλάδος και τη λειτουργία των συλλογικών του δραστηριοτήτων.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ στο City Hospital

Τα επόμενα σχέδια και τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει το νέο ΔΣ της ΕΘΕΑΣ:

 • Συγκρότηση των παραρτημάτων της ΕΘΕΑΣ σε κάθε περιφερειακή ενότητα, με ορισμό προσωρινών διοικητικών συμβουλίων, τα οποία θα εγγράψουν ως μέλη όλους τους εγκεκριμένους συνεταιρισμούς οι οποίοι θα εκλέξουν ακολούθως τα δικά τους όργανα. Ταυτόχρονα θα προχωρήσουν στην σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Μικρών Συνεταιρισμών που έχουν κύκλο εργασιών κάτω των 500.000 ευρώ, έτσι ώστε να αποτελούν ενεργό τμήμα της ΕΘΕΑΣ , να βοηθηθούν για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και να αποκτήσουν εμπορική δύναμη ισχυρή, για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των αγροτών μελών τους .
 • Σύσταση των εθνικών επιτροπών προϊόντων, έτσι ώστε οι συνεταιρισμοί που παράγουν τις συγκεκριμένες κατηγορίες , να συνεργάζονται μεταξύ τους, να εκπροσωπούνται στις Διεπαγγελματικές οργανώσεις και στα όργανα διαλόγου της χώρας και της ευρωπαϊκής ένωσης.
 • Αποκατάσταση της συνεργατικής σχέσης με τα αντίστοιχα ερευνητικά ιδρύματα και τα πανεπιστήμια , έτσι ώστε η γνώση να έχει εφαρμογή και διάχυση σε όλο τον παραγωγικό μηχανισμό της χώρας.
 • Σύσταση εμπορικών εταιρικών σχημάτων έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα κρίσιμα ποσοτικά μεγέθη αλλά και η ποικιλία ειδών, για να γίνουν συνομιλητές και εμπορικοί συνεργάτες των αλυσίδων σουπερμάρκετ κυρίως στο εξωτερικό.
 • Πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των συνεταιριστικών οργανώσεων έτσι ώστε να μπορούν να διαπραγματευτούν με τις εταιρείες φαρμάκων και λιπασμάτων, καλύτερους οικονομικούς όρους για την προμήθεια των γεωργικών εφοδίων.
 • Οργάνωση συστήματος ανταλλαγής πληροφορίας και διακίνησης των εργατών γης, έτσι ώστε να διαμορφώσουν σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τα άλλα συναρμόδια υπουργεία, διαδικασίες εύρεσης εργατών και μετακίνησής τους ανά περιοχές, ανάλογα με τις ανάγκες των συνεταιρισμένων αγροτών και της παραγωγής.
 • Συμμετοχή εκπροσώπων Συνεταιρισμών στις διοικήσεις των οργανισμών που υπάγονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και επίσης σε κάθε επιτροπή που προβλέπεται από τη νομοθεσία.
 • Θεσμοθέτηση και οργάνωση συστήματος οικονομικού ελέγχου αλλά και συμβουλευτικής των συνεταιρισμών έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερη διαφάνεια στην διαχείριση των συνεταιρισμών αλλά και οικονομοτεχνική βοήθεια για την αποφυγή λανθασμένων επενδυτικών σχεδίων
 • Επέκταση του Ευρωπαϊκού θεσμού των οργανώσεων παραγωγών και των Ομάδων Παραγωγών σε όλες τις Αγροτικές Συλλογικότητες, για αύξηση της εισροής πρόσθετων ευρωπαϊκών πόρων μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των συνεταιρισμών, την προβολή και προώθηση των προϊόντων τους και την χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων.
 • Διαπραγμάτευση με το τραπεζικό σύστημα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, για τις συνεταιριστικές αγροτικές υποδομές που βρίσκονται στους εκκαθαριστές.
 • Αλλαγή και βελτίωση του φορολογικού συστήματος για την αποκατάσταση της δίκαιης αντιμετώπισης των συνεταιρισμένων αγροτών σε σχέση με τρίτους, έτσι ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της μαύρης διακίνησης.
 • Συνεργασία με το ΥπΑΑΤ για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο θα μπορούν να παρέμβουν με προτάσεις σε κάθε Εθνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα.
 • Επαναδραστηριοποίηση της εκπαιδευτικής λειτουργίας των Οργανώσεων σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και τις Πανεπιστημιακές σχολές.
 • Εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων προς την ΕΘΕΑΣ και οι κατάλληλοι πόροι όπως γίνεται για τα εμπορικά επιμελητήρια, τη ΓΣΕΕ, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών και τις άλλες εθνικές επαγγελματικές οργανώσεις.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σακελλαροπούλου: Βραβεύει τη Β. Καρέλια και άλλες προσωπικότητες για την προσφορά τους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη φυλακή η Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι υποστηρίζει στο απολογητικό της υπόμνημα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ