Νοσοκομείο Καλαμάτας: 16 θάνατοι σε 8 ημέρες εκτός εντατικής από κορονοϊό – Κενά κρεβάτια στη ΜΕΘ covid

//

16 θάνατοι ασθενών με κορονοϊό, οι οποίοι νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ, έχουν καταγραφεί τις πρώτες 8 μέρες του Απριλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Νοσοκομείου της Καλαμάτας.

Την ίδια στιγμή, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, στη ΜΕΘ covid υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια, τα οποία όμως δεν χρησιμοποιούνται.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Συγκεκριμένα, τις πρώτες 8 μέρες του Απριλίου στη ΜΕΘ covid η πληρότητα έφτασε το 50% της δυναμικότητας της Μονάδας(6 κλίνες) στις 3 και στις 4 Απριλίου (3 ασθενείς), ενώ τις υπόλοιπες μέρες (1,2,5,6,7,8 Απριλίου) νοσηλεύονταν σε αυτή 2 ασθενείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο χρονικό διάστημα έγινε μόλις μια νέα διασωλήνωση (3 Απριλίου) και μια μεταφορά ήδη διασωληνωμένου ασθενούς από την κλινική covid στη ΜΕΘ (8 Απριλίου).

Τα πιο πάνω στοιχεία καταγράφονται σε μια στιγμή που στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο η διοίκηση του Νοσοκομείου της Καλαμάτας έχει απευθυνθεί στο ΕΚΑΒ και έχει ζητήσει να μην γίνονται διακομιδές στη ΜΕΘ covid, αλλά ούτε και στη ΜΕΘ που αφορά άλλες παθήσεις «λόγω νόσησης ιατρών εντατικολόγων».

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ στο City Hospital

Η ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά ούτε διαψεύστηκε ποτέ από τη διοίκηση του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να μην γνωρίζει κανείς αν η ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου της Καλαμάτας λειτουργεί ή όχι, δεδομένου ότι κανένας δεν έχει μπει στον κόπο να δώσει απαντήσεις ή να θέσει ερωτήσεις για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σοκ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας: 5 νεκροί από κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες – 19 νεκροί μέσα σε 8 ημέρες!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέες δηλώσεις μέσα από τις φυλακές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ