Συνάντηση Χρυσομάλλη – Χατζηδάκη: Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα στην ατζέντα

/

Συνάντηση εργασίας είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εργασίας, και τα θέματα που την απασχόλησαν ήταν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα, που απασχολούν σημαντικό αριθμό πολιτών.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Το κυρίαρχο ζήτημα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν η διαχείριση, από πλευράς Υπουργείου, των υποθέσεων ασφαλισμένων που καταλήγουν δικαστικά και ειδικά όσων λαμβάνουν αναπηρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο καθεστώς, το Υπουργείο Εργασίας στις περιπτώσεις που ο ασφαλισμένος δικαιώνεται σε πρώτο βαθμό, συνεχίζει την αντιδικία σε δεύτερο βαθμό και έως τα ανώτατα δικαστήρια, οδηγώντας τελικά τις υποθέσεις σε τελεσιδικία μετά από 8 και 10 χρόνια.

Ο κ. Χρυσομάλλης ζήτησε από τον Υπουργό τη σύνταξη σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, που θα επιτρέπει στους νομικούς παραστάτες του Δημοσίου να παραιτούνται από τα ένδικα μέσα και τη δίκη σε δεύτερο βαθμό, για τις περιπτώσεις εκείνες αναπήρων συμπολιτών μας που διεκδικούν δικαστικά τα δικαιώματά τους και έχουν δικαιωθεί σε πρώτο βαθμό.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ στο City Hospital

Η ρύθμιση αυτή αποτελεί ουσιαστική ένδειξη ευαισθησίας απέναντι στους πολίτες με αναπηρία που αντιμετωπίζουν πολύχρονες δικαστικές καθυστερήσεις στις διεκδικήσεις τους, και σε αρκετές περιπτώσεις δεν προλαβαίνουν να δικαιωθούν.

Ο Κωστής Χατζηδάκης συμφώνησε με την αναγκαιότητα μιας τέτοιας ρύθμισης και ζήτησε από τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου να τη διερευνήσουν και να προχωρήσουν στη σύνταξή της.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Τέλος, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Μίλτο Χρυσομάλλη για τις βελτιώσεις που ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα στο λειτουργικό σύστημα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (Κ.Ε.Α.Ο.), οι οποίες θα διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τους ασφαλισμένους με χρέη προς τον Ε.Φ.Κ.Α. και θα τους επιτρέπουν καλύτερη διαχείριση των οφειλών τους και παράλληλα βελτίωση της διαδικασίας έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας.

«Είχαμε μια ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία με τον φίλο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα που απασχολούν χιλιάδες συμπολίτες μας. Τον ευχαριστώ θερμά για την ανταπόκριση του στην ανάγκη να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας με αναπηρία, οι οποίοι καταφεύγουν δικαστικά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, αλλά λόγω των πολύχρονων καθυστερήσεων στα δικαστήρια συχνά δεν προλαβαίνουν να δικαιωθούν. Είναι θέμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας να αντιμετωπίσουμε την αβλεψία αυτή. Τέλος, όπως με ενημέρωσε ο Υπουργός πολύ σύντομα το Κ.Ε.Α.Ο. θα βελτιωθεί λειτουργικά, προκειμένου να διευκολύνει τις συναλλαγές με όσους οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές και επομένως δεν μπορούν να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

120 κρούσματα κορονοϊου τη Δευτέρα στη Μεσσηνία – 6.926 μολύνσεις και 72 θάνατοι στη χώρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ήττα των Μπακς στον τελευταίο αγώνα της κανονικής διάρκειας – Το Σικάγο αντίπαλος στον πρώτο γύρο των playoffs

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Π. Πικραμμένος: Υπόδειγμα για τις πόλεις όλης της Ελλάδας η Καλαμάτα – Μπαίνουμε σε μια φάση όπου η Χώρα μας έχει στη διάθεσή της σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, εκπρόσωπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό της Υπαπαντής. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κατά την