Μενέλαος Γερονικολός για το ΕΣΥ: Η κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει προσκολλημένη στις ιδεοληψίες της

/

Με την πρόεδρο του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας, Χρυσάνθη Μάλλιου, συναντήθηκε το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικόλος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τα γενικότερα θέματα, τα οποία αφορούν τη λειτουργία των μονάδων υγείας της Μεσσηνίας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η κα Μάλλιου ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Γερονικολό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κόσμος του ΕΣΥ του Νομού και παράλληλα κατέθεσε τις προτάσεις του Σωματείου για την επίλυσή τους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Γερονικολός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ στο City Hospital

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας απέδειξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και να σταθεί αντάξιο των προσδοκιών, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιστάσεις.

Το “ευχαριστώ” όλων μας είναι δεδομένο, αλλά δεν αρκεί. Καθήκον μας είναι η ουσιαστική στήριξη του ιατρικού κόσμου, που με αυταπάρνηση υπηρετεί το ΕΣΥ.

Το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας, αλλά και οι υπόλοιπες δομές του ΕΣΥ στη Μεσσηνία αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία έπρεπε να έχουν επιλυθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Η έλλειψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις Μονάδες Υγείας του Νομού έχει αναγκάσει τους υπηρετούντες ιατρούς του ΕΣΥ να υπερβούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δυστυχώς, όλα αυτό το χρονικό διάστημα κωφεύουν και δεν επιλύουν τα ζωτικά προβλήματα, αρνούνται πεισματικά να ακούσουν την κραυγή αγωνίας του ιατρικού κόσμου.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε ότι δεν διαθέτει σχέδιο ουσιαστικής ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, καθώς παραμένει προσκολλημένη στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της.

Το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ έχει εγκαίρως καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αναδιοργάνωση και ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το ΕΣΥ, το οποίο είναι η κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Γεννηματά στην ελληνική κοινωνία, παραμένει πρώτο στην ατζέντα μας και αποτελεί κυρίαρχο πυλώνα του νέου προγράμματος που ήδη καταρτίζεται.

Οι αγωνίες και οι προτάσεις του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας θα αποτελέσουν τη βάση των προτάσεων που θα καταθέσω στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην κοινωνία του τόπου μας».

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σειρά επαφών του Θανάση Βασιλόπουλου στην Αθήνα για έργα του δήμου Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πάτησε Θεσσαλονίκη η Μαρσέιγ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση για τις υποκλοπές και στη Μεσσηνία: Για πρωθυπουργό που καλύπτει το παρακράτος κάνει λόγο ο Μ. Γερονικολός – Ο Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει το πλέγμα των παρακολουθήσεων δηλώνει ο Αλ. Χαρίτσης

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί και στην πολιτική σκηνή της Μεσσηνίας το ζήτημα των υποκλοπών, καθώς την Παρασκευή

Σφοδρές αντιδράσεις και στη Μεσσηνία για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων: Για «σκοτεινές πρακτικές» μιλάει ο Μενέλαος Γερονικολός – Για «μεθόδους παρακράτους» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Αντιδράσεις στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και στη Μεσσηνία προκαλούν όσα εξελίσσονται και έχουν