Η Καλαμάτα τιμώμενος Δήμος στις «Εορτές Εξόδου 2022» στο Μεσολόγγι

/

Ο Δήμος Καλαμάτας τιμήθηκε από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων τιμής προς τους αδελφοποιημένους Δήμους, που λαμβάνουν χώρα στο πρόγραμμα Εορτών Εξόδου 2022, χθες Πέμπτη.

Τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, καλωσόρισε με θερμά λόγια ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο οποίος εστίασε τόσο στην ιστορία των δύο πόλεων, όσο και σε χαρακτηριστικά των περιοχών που τις ενώνουν.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, σε χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων, ανάφερε: «Από την πόλη της Ελευθερίας, την Καλαμάτα, φέρνω στην Αδελφή Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου τα ωραιότερα και βαθύτερα αισθήματα του λαού μας για την απερίγραπτη Προσφορά των Μεσολογγιτών, τη νύχτα μεταξύ 10ης και 11ης Απριλίου 1826. Προσφορά που γράφτηκε με αίμα αλλά, έβαλε βαριά και ανεξίτηλη την υπογραφή για την Ελευθερία της Ελλάδας μας.  

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ στο City Hospital

Η Θυσία του Μεσολογγίου αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για κάθε Έλληνα. Ο Ιερός τούτος τόπος μας κληροδότησε πολλές πολύτιμες αξίες, όπως το κείμενο της Απόφασης Εξόδου. Είναι το μάθημα που πρέπει να παραδίδεται σε κάθε γενιά Ελλήνων για να μαθαίνουν ότι, η καρτερία, η εντιμότητα, η Αγάπη για την Ελευθερία και την Πατρίδα μπορούν να με οπλίσουν με τη δύναμη που χρειαζόμαστε ώστε ν’ αντιμετωπίσουμε τα πάντα!

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Το Μεσολόγγι ήταν, είναι και θα είναι ο Ιερός Τόπος των Ελλήνων, η Ψυχή μας. Το αιώνιο σύμβολο του αποφασισμένου Γένους μας να παραμένει Ελεύθερο ακόμη κι όταν είναι πολιορκημένο.

Το λάβαρο της Θυσίας που λύγισε την Ευρώπη. Με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη, κλείνω το γόνυ στους νεκρούς του Μεσολογγίου. Αθάνατοι». 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Σκοτωμός» Πολάκη – Γιαννακοπούλου: Η ανάρτηση στο facebook και η δήλωση που άναψαν τη φωτιά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μήνυμα ειρήνης από τους μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καλαμάτας [video]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ