Φυσικό αέριο από την HENGAS στην Καλαμάτα: Η απόφαση της ΡΑΕ – Πολιτική δικαίωση για Σαμαρά και Χρυσομάλλη – Ήττα Νίκα

//

Στην εταιρεία HENGAS χορήγησε άδεια διανομής φυσικού αερίου στον δήμο Καλαμάτας η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σύμφωνα με απόφαση της 17ης Φεβρουαρίου, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 18 Απριλίου. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ΡΑΕ η διάρκεια ισχύος της άδειας θα είναι 25 χρόνια και θα λήγει στις 31/12/2047.

Το συνολικό κόστος επένδυσης για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής στην Καλαμάτα ανέρχεται περίπου σε 2.500.000 ευρώ. Μέρος του ποσού αυτού θα καλυφθεί από ιδία κεφάλαια, επιδότηση από ευρωπαϊκά κεφάλαια μέσω ΕΣΠΑ, ενώ το υπόλοιπο θα χρηματοδοτηθεί από τράπεζες από τις οποίες η εταιρεία έχει λάβει ήδη βεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Το κόστος επένδυσης για την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία του δικτύου διανομής στην πόλη της Καλαμάτας αναλύεται ανά έτος (σε βάθος πενταετίας):

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ στο City Hospital

Η εκτίμηση της διείσδυσης των διαφόρων τύπων καταναλωτών ανά έτος όπως επίσης και η αντίστοιχη δέσμευση δυναμικότητας και κατανάλωση φυσικού αερίου την πρώτη πενταετία:

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Πολιτική δικαίωση για Σαμαρά και Χρυσομάλλη – Ήττα για Νίκα

Η απόφαση της ΡΑΕ αποτελεί πολιτική δικαίωση για τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτο Χρυσομάλλη, οι οποίοι είχαν αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου η Μεσσηνία να βγει από την «ενεργειακή απομόνωση».

Από την άλλη πλευρά, η επιλογή της ΡΑΕ να επιλέξει την HENGAS, αποτελεί σαφή πολιτική ήττα για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος είχε επιλέξει να στηρίξει τη ΔΕΣΦΑ για την επέκταση των αγωγών φυσικού αερίου προς Καλαμάτα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σύγκρουση Νίκα – Τατούλη: Οι αναφορές στον Αντώνη Σαμαρά, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην υπόθεση του «κοριού» στην Π.Ε. Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

133 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία τη Μεγάλη Τρίτη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Τρεις παλιοί γνώριμοι συναντήθηκαν και «τα είπαν» στη Ζάτουνα της Αρκαδίας: Χαμόγελα ανάμεσα σε Πέτρο Τατούλη – Γιώργο Παπανδρέου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Τρεις παλιοί γνώριμοι, τους οποίους ενώνουν κοινές πολιτικές διαδρομές, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στη Ζάτουνα