Φυσικό αέριο από την HENGAS στην Καλαμάτα: Η απόφαση της ΡΑΕ – Πολιτική δικαίωση για Σαμαρά και Χρυσομάλλη – Ήττα Νίκα

19 Απριλίου 2022

Στην εταιρεία HENGAS χορήγησε άδεια διανομής φυσικού αερίου στον δήμο Καλαμάτας η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σύμφωνα με απόφαση της 17ης Φεβρουαρίου, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 18 Απριλίου. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ΡΑΕ η διάρκεια ισχύος της άδειας θα είναι 25 χρόνια και θα λήγει στις 31/12/2047.

Το συνολικό κόστος επένδυσης για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής στην Καλαμάτα ανέρχεται περίπου σε 2.500.000 ευρώ. Μέρος του ποσού αυτού θα καλυφθεί από ιδία κεφάλαια, επιδότηση από ευρωπαϊκά κεφάλαια μέσω ΕΣΠΑ, ενώ το υπόλοιπο θα χρηματοδοτηθεί από τράπεζες από τις οποίες η εταιρεία έχει λάβει ήδη βεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Το κόστος επένδυσης για την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία του δικτύου διανομής στην πόλη της Καλαμάτας αναλύεται ανά έτος (σε βάθος πενταετίας):

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ στο City Hospital

Η εκτίμηση της διείσδυσης των διαφόρων τύπων καταναλωτών ανά έτος όπως επίσης και η αντίστοιχη δέσμευση δυναμικότητας και κατανάλωση φυσικού αερίου την πρώτη πενταετία:

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Πολιτική δικαίωση για Σαμαρά και Χρυσομάλλη – Ήττα για Νίκα

Η απόφαση της ΡΑΕ αποτελεί πολιτική δικαίωση για τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτο Χρυσομάλλη, οι οποίοι είχαν αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου η Μεσσηνία να βγει από την «ενεργειακή απομόνωση».

Από την άλλη πλευρά, η επιλογή της ΡΑΕ να επιλέξει την HENGAS, αποτελεί σαφή πολιτική ήττα για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος είχε επιλέξει να στηρίξει τη ΔΕΣΦΑ για την επέκταση των αγωγών φυσικού αερίου προς Καλαμάτα.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σύγκρουση Νίκα – Τατούλη: Οι αναφορές στον Αντώνη Σαμαρά, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην υπόθεση του «κοριού» στην Π.Ε. Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

133 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία τη Μεγάλη Τρίτη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης