Σύγκρουση Νίκα – Τατούλη: Οι αναφορές στον Αντώνη Σαμαρά, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην υπόθεση του «κοριού» στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Πέτρου Τατούλη, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών ξεκίνησε μετά τις νέες αναφορές του κ. Νίκα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, καθώς, όπως και στο προηγούμενο Συμβούλιο, μίλησε για συμφωνία μεταξύ της παράταξης Τατούλη και της Νέας Δημοκρατίας, που τότε είχε αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Το χειροφίλημα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

Ο κ. Τατούλης αυτή τη φορά δεν άφησε αναπάντητες τις νύξεις και σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο κ. Νίκας.

«Η ερινύα θα τον κυνηγάει συνεχώς», είπε δεικτικά για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης και προσέθεσε: «Η εικόνα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου ο υπερήφανος αυτοδιοικητικός και δήμαρχος έχει γονατίσει στα πόδια, για να πιάσει το χεράκι του πρώην πρωθυπουργού και να το φιλήσει θα μείνει στο διηνεκές».

Στη συνέχεια ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου απάντησε ευθέως στα λεγόμενα του κ. Νίκα περί συμφωνιών. «Δεν κάναμε καμία συμφωνία με κανένα κόμμα. Δεν πήραμε χρίσμα από κανένα κόμμα ποτέ. Πήραμε στήριξη. Στήριξη το 2010, στην πιο κρίσιμη στιγμή, όπου κληθήκαμε να υλοποιήσουμε έναν πρωτόγνωρο θεσμό (σσ την αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση) και το 2014 όταν ο πρώην πρωθυπουργός (σσ ο Αντώνης Σαμαράς) βγήκε δημόσια και είπε ότι στηρίζει την παράταξη για το μεγάλο της έργο».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Τατούλης την τοποθέτησή του εξαπέλυσε τα βέλη του εναντίον του κ. Νίκα. «Δεν ήρθε ποτέ κανένα πολιτικό πρόσωπο να μας πάρει από το χεράκι, να μας πάει μέσα στα χαλάσματα και μέσα στις πλημμύρες, για να μας ανακηρύξει ως τον εκλεκτό υποψήφιο περιφερειάρχη. Δεν είδαμε ποτέ κανέναν πρωθυπουργό να έρχεται 5-6 φορές, να τρέχει από χωριό σε χωριό για να επιβάλει στους πολίτες τον κομματικό του εκλεκτό».

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ στο City Hospital

Νίκας: Απάντηση με αναφορές στον Χρήστο Μαλαπάνη και στο ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας!

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος συνέχισε την αντιπαράθεση με τον κ. Τατούλη.

«Εγώ δεν έσκυψα ποτέ. Ήμουνα 3 θητείες δήμαρχος, από την πρώτη Κυριακή, στην πιο μεγάλη πόλη. Με υπονομεύσεις που δεν έχουν προηγούμενο», είπε αρχικά ο κ. Νίκας, ενώ αποκάλυψε πως ήθελε να μεταπηδήσει στην Περιφέρεια πολλά χρόνια: «Ήθελα να τελειώσω την κατάσταση στην Περιφέρεια. Προφανώς και δούλευα γι’ αυτό. Για χρόνια. Έτσι είναι. Διότι δεν άντεχα την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί».

Ακολούθως ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην επιλογή του να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. «Υπέγραψα με 50 άτομα την υποψηφιότητα του νυν πρωθυπουργού. Και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Και το έκανα με θάρρος. Άλλο αυτό και άλλο τα χειροφιλήματα. Τι θα πει χειροφιλήματα;», ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια ο κ. Νίκας αναφέρθηκε και στον αείμνηστο πρώην δήμαρχο Καλαμάτας και αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Χρήστο Μαλαπάνη, κάτι που προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

«Το 2010 πήγε ένα άξιο αυτοδιοικητικό στέλεχος και εντάχθηκε στη συγκεκριμένη παράταξη (σσ του Πέτρου Τατούλη). Το κάδρο του κοσμεί την κεντρική αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Πώς έφυγε αυτός ο άνθρωπος; Δύο φορές δήμαρχος Καλαμάτας. Με τι λόγια έφυγε και με ποια επιθετικότητα; Να το θυμόσαστε και να το θυμάται κυρίως το ΠΑΣΟΚ της Μεσσηνίας αυτό, να μην το ξεχνάει», τόνισε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Αμέσως μετά ο κ. Νίκας επανήλθε στα όσα υποστηρίζει περί συμφωνίας μεταξύ Σαμαρά – Τατούλη στις εκλογές του 2014. «Το 2014. Εκεί να δείτε συμφωνίες. Εκεί να δείτε γονυκλισίες. Και βέβαια το 2018 όλες αυτές οι γονυκλισίες και οι συμφωνίες το 2018 πήγαν περίπατο. Θυμόσαστε τι έγινε το 2018; Τι έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας; Τι έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας; Εγώ δεν είμαι εισαγγελέας, αλλά γέλασε και το νηστικό αρκούδι», ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και συνέχισε απευθυνόμενος στην παράταξη του κ. Τατούλη: «Δεν υπήρξε μια συμφωνία ότι θα δώσετε την τάδε χωρική αντιπεριφέρεια; Δεν υπήρξαν αυτές οι συμφωνίες; Εγώ τα βγάζω από την κοιλιά μου;».

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Η παρέμβαση Νικολάκου και η συμμορία του 2018

Οι αναφορές του κ. Νίκα στον Χρήστο Μαλαπάνη και στα όσα συνέβησαν το 2018 στην Περιφερειακή Ενότητα της Μεσσηνίας, με αφορμή τον περιβόητο «κοριό», προκάλεσαν την αντίδραση της κας Νικολάκου.

«Θα σας παρακαλούσα κ. Περιφερειάρχη, επειδή τα γεγονότα με τον αείμνηστο Χρήστο Μαλαπάνη δεν τα ξέρετε καλά, να μην βγάζετε συμπεράσματα. Η παράταξή μας σεβάστηκε τον Χρήστο Μαλαπάνη, ήταν επιλογή του Πέτρου Τατούλη να είναι αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και όχι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρότεινε άλλο πρόσωπο. Ο λόγος της απομάκρυνσής του από την παράταξή μας δεν είχε να κάνει με το αν τον τιμούσαμε ή αν τον εκτιμούσαμε. Η όψιμη συμπάθεια που δείχνετε δεν γίνεται πιστευτή από την κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Νικολάκου.

Η πρώην αντιπεριφερειάρχης και στέλεχος της παράταξης του κ. Τατούλη απάντησε στον κ. Νίκα και στους υπαινιγμούς του για το 2018. «Το 2018 στη Μεσσηνία αυτό που έγινε εμείς το λέμε εσχάτη προδοσία από μια συμμορία εναντίον της παράταξής μας. Ο ντόρος και η φασαρία, που συντάραξε την Ελλάδα κατέληξε στα τάρταρα. Τι έγινε και σταμάτησε να είναι σημαντική αυτή η βόμβα; Αυτό και μόνο σημαίνει ότι ήταν μια στημένη υπόθεση», σημείωσε η κα Νικολάκου και προσέθεσε: «Είναι θλιβερό να ζεις από κοντά την προδοσία και την αποστασία από ανθρώπους που τους ανέδειξες, που τους βρήκες στο πουθενά και τους δέχτηκες. Βέβαια τα λάθη πληρώνονται. Όταν αναδεικνύεις ανθρώπους που δεν το αξίζουν, όταν εμπιστεύεσαι ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο μισθός και η καρέκλα, τότε, ναι, τα λάθη πληρώνονται».

Τέλος, η παρέμβαση της κας Νικολάκου έκλεισε με αιχμές για τις σχέσεις του κ. Νίκα με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. «Όπως και εσείς γνωρίζετε για την παράταξή μας έτσι και εμείς γνωρίζουμε ότι πρωτοκλασάτα στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν επιθυμούν να είστε εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρώην αντιπεριφερειάρχης.

Η επιμονή Νίκα στο 2014 και οι αιχμές σε Τατούλη με φόντο τον Κώστα Καραμανλή

Αμέσως μετά την κα Νικολάκου ο κ. Νίκας ζήτησε και έλαβε και πάλι τον λόγο. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανήλθε στις εκλογές του 2014, για τρίτη φορά, ενώ άφησε αιχμές εναντίον του Πέτρου Τατούλη, με φόντο αυτή τη φορά το ζήτημα της διαφωνίας του πρώην περιφερειάρχη με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

«Το 2014 συμφωνήσατε με τη ΝΔ. Έτσι δώσατε τους αντιπεριφερειάρχες. Δώσατε συγκεκριμένες θέσεις. Εκεί ζούσαμε και εμείς. Ξέραμε και τα ονόματα. Και στην Κορινθία και στη Μεσσηνία», σημείωσε ο κ. Νίκας και συνέχισε έχοντας στραμμένο το βλέμμα στον κ. Τατούλη: «Τι είναι εκείνος, ο οποίος εξύβρισε όλους τους αρχηγούς αυτής της παράταξης (σσ της Νέας Δημοκρατίας», οι οποίοι του είχαν δώσει ύψιστα αξιώματα, ενώ δεν θα έπρεπε; Αυτός τι είναι;».

Απάντηση Τατούλη «επί προσωπικού»

Οι αναφορές του κ. Νίκα προκάλεσαν νέα παρέμβαση του κ. Τατούλη, ο οποίος ζήτησε το λόγο «επί προσωπικού».

«Έχω εκλεγεί 6 φορές βουλευτής με πάντοτε μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων. Ήμουν ο πολιτικός που όταν είδα την χώρα μου να καταστρέφεται και την κυβέρνηση που υποστήριζα να έχει ακολουθήσει λαθεμένο δρόμο, βγήκα δημόσια για να πω ότι είναι κακός ο δρόμος που προχωράμε. Αυτό κ. Περιφερειάρχη, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ξέρετε τι θα σήμαινε; Ότι σε αυτόν που είχε τη γνώμη και τη γνώση και τα είπε άξιζε μεγαλύτερο ρόλος», υπογράμμισε ο κ. Τατούλης και κατέληξε εξαπολύοντας νέα επίθεση στον κ. Νίκα: «Δεν μπορείτε να γίνετε πολιτικός. Δεν θα γίνετε ποτέ στη ζωής σας πολιτικός. Θα είστε ένας υβριστής, που θα εκλιπαρεί τον οποιονδήποτε, προκειμένου να περπατήσει».

Νίκας: «Ποτέ δεν ζήτησα να γίνω βουλευτής»

Η αντιπαράθεση Νίκα – Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο έκλεισε με νέα τοποθέτηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου. «Ποτέ δεν μου άρεσε η πολιτική όπως ασκείται στον τόπο μας. Πολιτικός δεν θα γίνω. Ποτέ δεν ζήτησα να γίνω βουλευτής. Θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος. Δεν ξέρω τι θα αποφάσιζε ο λαός. Δεν επέλεξα αυτόν τον δρόμο. Είμαι 30 χρόνια αυτοδιοικητικός».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκας: Διαφωνώ με τη μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών – Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να γίνει

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φυσικό αέριο από την HENGAS στην Καλαμάτα: Η απόφαση της ΡΑΕ – Πολιτική δικαίωση για Σαμαρά και Χρυσομάλλη – Ήττα Νίκα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βολές σε Κουτσούλη και ΠΑΣΟΚ και από την παράταξη Τατούλη – «Αρχίζουν τα γραμμάτια και εξοφλούνται»

Βολές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη, με αφορμή την εκλογή του με

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Δείτε επίσης