Η Ακολουθία της Αναστάσεως στον Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας [φωτογραφιες]

/

Με λαμπρότητα και σε κλίμα πνευματικής χαράς, τελέσθηκε στην πόλη της Καλαμάτας η Ακολουθία της Αναστάσεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε της Ακολουθίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού.

Αφού μετέδωσε το Άγιο Φως, προέστη της τελετής της Αναστάσεως στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, παρουσία εκπροσώπων τοπικών Αρχών και Φορέων αλλά και των πιστών, οι οποίοι κρατούσαν αναμμένες λαμπάδες με το Αναστάσιμο Φως.

Ο Μητροπολίτης, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου και κάτω από τους ήχους των χαρμοσύνων κωδωνοκρουσιών, ανήγγειλε το «Χριστός Ανέστη». Απευθυνόμενος στους πιστούς ανέφερε ότι η Ανάσταση του Χριστού είναι θρίαμβος και νίκη εναντίον του θανάτου, ο οποίος για τον κάθε πιστό δεν είναι το τέλος, αλλά η μετάβαση στην αιώνια ζωή. «Η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός και ένα επαναλαμβανόμενο θαύμα, το οποίο βιώνεται στις καρδιές των ανθρώπων», κατέληξε χαρακτηριστικά. Συνάμα ευχήθηκε υγεία και χρόνια πολλά. Στη συνέχεια, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως.

Παρέστησαν ο πρ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Αλ. Χαρίτσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μητσοτάκης: Γιορτάζουμε ενωμένοι για την άνοιξη της πατρίδας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: Αμετάβλητη η εικόνα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας τις τελευταίες 24 ώρες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την διάσωση δεκάδων μεταναστών ανοιχτά της Πύλου: Η ξύλινη βάρκα στο σκοτάδι και οι σκληρές συνθήκες για τα περίπου 30 μικρά παιδιά

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν δεκάδες μετανάστες οι οποίοι περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο και ένα δεξαμενόπλοιο