Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ανακοίνωση νέας υποψηφιότητας για τη θέση του δημάρχου Μεσσήνης

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης στις εκλογές του 2023, ανακοίνωσε με ανακοίνωσή του ο  Γιώργος Σπυρόπουλος. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Σπυρόπουλος σημειώνει:

Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, συναντηθήκαμε – άτομα γνωστά, μέσα από την καθημερινότητα, ή και άγνωστα, μέσα από «Τα του Δήμου μας (Δήμος Μεσσήνης)», τα τελευταία χρόνια και συνεργαστήκαμε, με έναν και μοναδικό σκοπό: να προσφέρουμε στον τόπο μας. Αναδείξαμε προβλήματα και αρνητικές καταστάσεις, απαράδεκτες συμπεριφορές της δημοτικής αρχής, προτείναμε ρεαλιστικές λύσεις για καθημερινά αλλά και για αναπτυξιακά θέματα. Με ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια, με μεράκι αλλά και με πάθος, να δώσουμε όραμα και προοπτική στον τόπο μας και να παλέψουμε ώστε να τα κάνουμε πράξη.

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος Μεσσήνης, ο δικός μας Δήμος, και αξίζει περισσότερα και μπορεί τα καλύτερα! Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές κρίθηκαν και αξιολογήθηκαν στην κάλπη. Η παρούσα δημοτική αρχή, στα τρία σχεδόν έτη που έχει την ευθύνη για το παρόν και το μέλλον μας, αξιολογήθηκε επανειλημμένα σε πολλές και διαφορετικές καταστάσεις, τόσο στην διαχείριση της καθημερινότητας όσο και στην προοπτική για ένα καλύτερο αύριο. Μετρήθηκε, εκτιμήθηκε και αποδείχτηκε πολύ «λίγη» για να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις, στις ευκαιρίες αλλά και στις απαιτήσεις της εποχής μας. Ανίκανη να δώσει βιώσιμες λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της ανάπτυξης και της ασφάλειας, της καθημερινότητας και της στήριξης των δημοτών μας.

Μας καταδικάζει σε παρατεταμένο τέλμα και σε έλλειψη προοπτικής. Όταν οι «καρέκλες» και τα αξιώματα γίνονται αυτοσκοπός, χάνεται η επαφή με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Θέλουμε μία δημοτική αρχή που να βρίσκεται δίπλα και όχι απέναντι από το Δημότη και τα προβλήματά του, έναν Δήμαρχο με ανοιχτό το γραφείο του ανά πάσα στιγμή. Ένα Δήμαρχο να στηρίζει τον επαγγελματία, τον αγρότη, τον παραγωγό,… τον κάθε Δημότη!

Τη δική μας προσπάθεια την ξεκινήσαμε από την επομένη των προηγούμενων εκλογών. Θα ήταν προσβολή να εμφανιστούμε ευκαιριακά, λίγες ημέρες ή και μήνες προ των εκλογών μόνο και μόνο για να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη (ψήφο) των συνδημοτών μας. Επαγγελματίες πολιτικοί δεν υπήρξαμε και ούτε θα γίνουμε. Όλοι μας έχουμε τις δουλειές μας και μέσα από αυτές θα προσφέρουμε τον κόπο και την εμπειρία μας – δεν ξέρουμε «για όλα, τα πάντα», όπου όμως χρειάστηκαν εξειδικευμένες γνώσεις και απόψεις συνεργαστήκαμε με φορείς, συλλόγους, τεχνοκράτες, ειδικούς και άλλους ώστε να καταθέσουμε υλοποιήσιμες προτάσεις για τον τόπο μας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο Δήμος (πρέπει να) έχει συνέχεια. Σεβόμαστε το έργο και την προσπάθεια όλων όσων προηγήθηκαν, θεωρούμε όμως πως η παρούσα δημοτική αρχή ταλανίζεται από υπαρξιακά και εγωιστικά σύνδρομα, καθώς έχει περιορισμένες δυνατότητες και έχει κλείσει τον κύκλο της εδώ και καιρό.

Ακόμα και σε θέματα διαχείρισης δημιουργεί προβληματικές καταστάσεις. Πρόσφερε έργο περιστασιακό και αποσπασματικό. Δεν είχε την πολιτική ευθιξία να δείξει ποιο έργο ήταν δικό της και ποιο παρέλαβε ώριμο από τους προκατόχους της. Η “πολιτική της φωτογραφίας” και της “εικονικής πραγματικότητας” (π.χ. στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας…) δεν αρκεί για να επιλυθούν τα ουσιαστικά προβλήματα του Δήμου και του Δημότη. Αποτελεί κακέκτυπο παλαιών δημαφεντιών, που είναι πλέον ξεπερασμένες και ανίκανες να δώσουν λύσεις στο σύγχρονο περιβάλλον.

Τα προβλήματα του τόπου μας, και οι λύσεις τους, δεν (πρέπει να) έχουν κομματικά χρώματα, ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν εξ αρχής: «κόμμα μας είναι μόνο ο τόπος μας!»

Ο καθένας μας διατηρεί την προσωπική του ιδεολογική επιλογή, εναποθέτοντας όμως την κομματική του ταυτότητα στο σπίτι του και σίγουρα έξω από την ενασχόλησή του με τα θέματα του Δήμου μας.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό δείγμα της ανάγκης να γυρίσουμε σελίδα στον Δήμος μας …όχι στα λόγια (από λόγια έχουμε χορτάσει!) αλλά στην πράξη! Επειδή είναι εύκολο να ασκεί κανείς κριτική (έξω από το χορό..) αποφασίσαμε, οι συνεργάτες μου και εγώ, να αναλάβουμε και την ευθύνη των προτάσεών μας και της υλοποίησης αυτών, να μπούμε στη μάχη των πράξεων και όχι μόνο των προτάσεων.

Έτσι, θέτω στην κρίση των συνδημοτών μου την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος Μεσσήνης στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Δεν θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη, μαζί δηλαδή με τη δική μου πρόθεση υποψηφιότητας να παρουσιάσουμε και μία πρώτη ομάδα των συνεργατών, διότι πιστεύουμε ότι έτσι θα δοθεί η εντύπωση πως ο σχηματισμός – συνδυασμός είναι έτοιμος ή είναι ήδη δομικά μορφοποιημένος. Απεναντίας, θέλουμε να προκύψει μέσα από τη δημόσια διάδραση και διεπαφή ενεργών πολιτών – οι «πόρτες» είναι ανοιχτές για όσες και όσους θέλουν να προσφέρουν, αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει και να αλλοιωθεί είναι η άδολη πρόθεση προσφοράς (σε μία περίοδο μάλιστα που ο πολίτης είναι επιφυλακτικός σε όσους του μιλάνε για «προσφορά»), ώστε η παρούσα δημοτική αρχή άμεσα να αποτελέσει παρελθόν και μάλιστα κακό. (Έτσι και αλλιώς σύντομα θα ξεχαστεί, αφού δεν μπόρεσε να αφήσει ουσιαστικό στίγμα). Δεν είμαστε σχηματισμός των παρασκηνίων, αλλά σχηματισμός της διαφάνειας και μόνο «…από τους Δημότες», «…για τους Δημότες»! Καλούμε όλες και όλους να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, θεσμικούς και μη, ξεπερνώντας τις όποιες διαφωνίες του παρελθόντος, σκεπτόμενοι πως είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, είναι η ίδια η ευημερία του τόπου μας.

Έχουμε παρέμβει με δημόσιες τοποθετήσεις μας σε πολλά ζητήματα του Δήμου μας, φυσικά αυτό δεν αρκεί. Θα υπάρξει αναλυτικό πρόγραμμα θέσεων ώστε αυτό να αποτελέσει (όχι απλή υπόσχεση, αλλά) δέσμευση για το πώς και τι θα κάνουμε όντας η επόμενη δημοτική αρχή.

Τα χαρακτηριστικά της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού (πάντα σε αρμονική σχέση με άτομα με εμπειρία και ήθος περί των Δημοτικών μας θεμάτων), του πολιτικού πολιτισμού, της σωστής λειτουργίας θεσμών (Δημοτικό Συμβούλιο κ.α.) και Φορέων – Επιχειρήσεων του Δήμου, προς όφελος του Δημότη! Στο επίκεντρο ο Δημότης και οι πραγματικές ανάγκες του.

Για μία Μεσσήνη που θα πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής, που θα αξιοποιήσει το παραλιακό της μέτωπο και εν γένει τις ευκαιρίες που της δίνει η ευλογημένη τοποθεσία όπου βρίσκεται. Η περιφέρεια, τα χωριά μας, να ανασάνουν από τον σκληρό εναγκαλισμό του «Αφέντη – Δημάρχου», με αποκεντρωμένες δράσεις και απευθείας κονδύλια (π.χ. η πάγια προκαταβολή), ώστε οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες (τοπικά συμβούλια) να κάνουν άμεσα τα έργα ανάγκης που χρειάζονται. Θυμίζουμε ότι η Πάγια Προκαταβολή, ενώ προβλέπεται δεν αποδίδεται, από το Δήμο Μεσσήνης στις κοινότητες, με αποτέλεσμα το κοινοτικό συμβούλιο Βαλύρας να αναγκαστεί, πριν λίγους μήνες, να προβεί σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Δημάρχου (είχαμε αναδείξει το θέμα). Όμοροι Δήμοι καταβάλουν κανονικά την εν λόγω χρηματοδότηση στις δικές τους κοινότητες.

Να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας, με ουσιαστική υποστήριξη των παραγωγών (όχι με ευχολόγια και απλά ψηφίσματα) και των επαγγελματιών του εμπορικού κόσμου, του τουρισμού και της εστίασης. Να στηρίξουμε τις οικογένειες και τη νεολαία μας, τους μαθητές και φοιτητές – έχουμε ήδη καταθέσει προτάσεις για δωρεάν κοινωνικά φροντιστήρια για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου αλλά και για φοιτητές.

Ο «Καλλικράτης» στέρησε ζωτικό χώρο στην ανάπτυξη της περιφέρειας του Δήμου μας, των χωριών και οικισμών μας – πρέπει να αναπληρωθεί αυτό το κενό, διότι οικισμοί χωρίς ανάπτυξη σημαίνει πόλη (Μεσσήνη) και Δήμος χωρίς ανάπτυξη! Αν θέλουμε να έχουμε πρωτογενή τομέα, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αξιοπρεπές δίκτυο αγροτικής οδοποιίας, με συνεχή έλεγχο και αποκατάστασή του. Τσιμεντόστρωση των κυριότερων αγροτικών αρτηριών, διάνοιξη και επίστρωση όλων των υπόλοιπων. Όχι άλλη κοροϊδία στους βιοπαλαιστές της γης, η παρούσα δημοτική αρχή τους εγκατέλειψε και ετοιμάζεται πάλι να τους θυμηθεί προεκλογικά με υποσχέσεις για ατελείωτα έργα και παρέλαση μπετονιέρων από τα χωριά! Τα δύο τελευταία χρόνια οι προσπάθειες των αγροτών μας να καλλιεργήσουν και να συγκομίσουν την παραγωγή τους, κυριολεκτικά βούλιαξε στα λασπόνερα και τις λακκούβες της εγκαταλελειμμένης αγροτικής οδοποιίας. Εν έτει 2022, ακόμα υπάρχουν Δημότες μας που μοναδική πρόσβαση για το σπίτι τους, έχουν ένα χωματόδρομο…

Δημιουργία γραφείου (εντός του Δημαρχείου) παραπόνων και προτάσεων, με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα απάντησης ή επίλυσης των θεμάτων του Δημότη (ατομικών και συλλογικών) είτε μέσω email, είτε με τη φυσική παρουσία του Δημότη. Πέραν αυτού, ο Δήμαρχος θα δέχεται χωρίς ραντεβού τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα (πρωί – απόγευμα, ώστε να μην χάνουν τις δουλειές τους οι ενδιαφερόμενοι). Θυμίζουμε ότι η παρούσα δημοτική αρχή απαξιεί να απαντήσει ακόμα και σε πρωτοκολλημένα αιτήματα δημοτών (ακόμα και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, για θέματα κοινωνικής αναγκαιότητάς τους) όλα γίνονται βάσει του «παραδοσιακού τρόπου», εποχής Μαυρογιαλούρου!). Άμεση λειτουργία κινητής μονάδας ΚΕΠ του Δήμου μας, που να εξυπηρετεί όλη την περιφέρεια.

Να δώσουμε στους νέους μας, αλλά και στους ενήλικες, δεύτερες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση και στη δια βίου μάθηση (με την ίδρυση Σ.Δ.Ε. ή και Ι.Ε.Κ.). Να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη νεολαία μας στον τόπο μας, δίνοντάς της νέες ευκαιρίες και επιλογές τόσο μέσα από την ενημέρωση επαγγελματικής αποκατάστασης, σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας για τους αγρότες μας, όσο και αξιοποίησης των ταλέντων που διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι στον αθλητισμό και στον πολιτισμό (π.χ. στη μουσική, στην υποκριτική, στον εικαστικό χώρο). Να στηρίξουμε ουσιαστικά, τους αθλητικούς και καλλιτεχνικούς συλλόγους (και φυσικά, το κόσμημα του Δήμου μας, την Φιλαρμονική μας), όπου μαζί με τα σχολεία μας, σφυρηλατείται ο ίδιος ο πολιτισμός μας! Έχοντας αυτό ως βάση, θα ενισχύσουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό και θα βελτιώσουμε τις υλικοτεχνικές υποδομές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις, για περιβάλλον τεχνολογίας αλλά και για να ζωντανέψουμε πάλι τις γειτονιές και τα χωριά μας. Οι νέες τεχνολογίες να αποτελέσουν στην πράξη (…και όχι μόνο στα λόγια) φορέα και αρωγό στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας (πρωτογενή τομέα, επιχειρηματικότητα, τουρισμός). Να λειτουργήσουν τα δημοτικά κτήρια (π.χ. πρώην Δημοτικά σχολεία ή κοινοτικά γραφεία κ.λπ) ως κυψέλη δραστηριοτήτων και πολιτισμού – αθλητισμού. Ένα μικρό δείγμα προσφοράς στη νέα γενιά, η οποία στερήθηκε πολλά (από την οικονομική κρίση, την πανδημία και τώρα από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση). Είμαστε υπεύθυνοι για το τι κόσμο, τι κοινωνία παραδίδουμε σε αυτήν τη νέα γενιά. Σε αυτό το «ραντεβού» με τη νεολαία,… με την κοινωνία που έχει ανάγκη υποστήριξης, θα είμαστε συνεπείς και έτοιμοι να τους προσφέρουμε μια καλύτερη ζωή.

Τη Δευτέρα των εκλογών, δεν πρέπει να υπάρξει ηττημένος. Όλοι μαζί να φτιάξουμε έναν «σύγχρονο Δήμο – πρότυπο», να αποδείξουμε ότι πάνω από τα ονόματα βρίσκεται το καλό του τόπου μας, με μία δημοτική αρχή που να αγκαλιάσει όλους τους δημότες, ανεξάρτητα από χρώματα και κόμματα. Η παρούσα, δυστυχώς, απέτυχε σε πολλά – απέτυχε απόλυτα όμως στο να είναι η δημοτική αρχή όλων των δημοτών, αρκέστηκε στους διαχωρισμούς και στην ψηφοθηρία – για αυτό και δεν άφησε ουσιαστικό δικό της έργο.

Επαναπροσδιορισμός της ορθής λειτουργίας της ΚΕΑΔΗΜ, ΔΕΥΑΜ και της Δημοτικής Αστυνομίας, πάντα με μοναδικό ωφελημένο τον Δημότη και τις ανάγκες του για κοινωνική πρόνοια, ασφάλεια και ποιότητα υπηρεσιών. Σχολικά γεύματα στα Δημοτικά και Γυμνάσια του Δήμου μας (αυτή τη στιγμή μόνο η Καλαμάτα ωφελείται από αυτό το πρόγραμμα).

Παραλιακό μέτωπο: Μπούκα – Ανάληψη –Παραλία Βελίκας – Πεταλίδι – Αγ. Ανδρέας – Νέα Κορώνη και αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Μεσσήνης θα αποτελέσουν την προμετωπίδα για την ανάπτυξη του τουρισμού μας και της γενικότερης οικονομίας του Δήμου μας! Οι παραλίες μας είναι ιδανικές για παράκτιες αθλητικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα η Μπούκα προσφέρεται για δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού. Προτείνουμε τη δημιουργία γηπέδων για θερινά και παράκτια αθλήματα (Πάλης, Beach Volleyball – Soccer – Handball – Tennis – Rowing Sprint – Wrestling, Fin & Open Water Swimming κλπ). Διάνοιξη και κατάλληλη διαμόρφωση του Κουλτουκιού για τη φιλοξενία (ελλιμενισμό) πολυτελών και άλλων σκαφών.

Αξιοποίηση του Αλσυλλίου (π.χ. για θερινές κατασκηνώσεις).
Αναστήλωση και αξιοποίηση του παλιού τελωνείου, με παράλληλη αναβάθμισή του ως σήμα κατατεθέν της περιοχής της Μπούκας. Δημιουργία υποδομών και φιλικών συνθηκών για την πράσινη ανάπτυξη και προσπάθεια για ίδρυση Α.Ε.Ν. (ή άλλης ωφέλιμης χρήσης της εν λόγω περιοχής – έχουμε κάνει σχετικές δημόσιες τοποθετήσεις επί του θέματος). Ανάδειξη της Αρχαίας Κορώνης (Πεταλίδι).

Στήριξη της λειτουργίας του τρένου (τύπου Τραμ) με σύγχρονη γραμμή Καλαμάτα – Ασπρόχωμα (πρώην ΤΕΙ) – Μεσσήνη, με προοπτική να φτάσει στην Κυπαρισσία. Δεν επαιτούμε, αλλά απαιτούμε για τα αναγκαία και δίκαια αναπτυξιακά έργα του τόπου μας.

Αυτή η δημοτική αρχή κατάφερε να γίνει το παράδειγμα προς αποφυγή ως προς τον τρόπο της λειτουργίας των θεσμών – άγνωστος όρος ο «πολιτικός πολιτισμός» και ο «σεβασμός στην αντίθετη άποψη». Θα καθιερώσουμε τη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση κάθε δημοτικού συμβουλίου και όλων των επιτροπών: ο Δημότης πρέπει να γνωρίζει τι (& πώς) αποφασίζουν για αυτόν οι αιρετοί εκπρόσωποί του.

Προτείνουμε την συνεχή επιμόρφωση των αιρετών μας, αλλά και των μόνιμων στελεχών του Δήμου (π.χ., μέσω προγραμμάτων Erasmus), ώστε να εφοδιάζονται με νέες γνώσεις, νέες παραστάσεις και τις αναγκαίες δεξιότητες για το αντικείμενο ευθύνης τους, πάντα προς όφελος της αποδοτικότητας στο έργο τους.

Οι αιρετοί, σε θέσεις ευθύνης, να υπηρετούν απαρέγκλιτα το πλήρες ωράριο στην υπηρεσία που τους έχει ανατεθεί (και, φυσικά, να είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή να συνδράμουν σε κάθε έκτακτη κατάσταση της επιστασίας τους, αλλά και του Δήμου γενικότερα). Σύνδεση των γνώσεων, εμπειριών και του επαγγέλματος κάθε αιρετού με τη θέση ευθύνης που πρόκειται να αναλάβει, ώστε να υπάρχει το ελάχιστο τεκμήριο αποδοτικότητας και να μην πρόκειται απλά για «ταχτοποίηση» σε θέσεις.

Ζητάμε και δεσμευόμαστε για διαφάνεια (στις αποφάσεις, στις προσλήψεις και στις οικονομικές δοσοληψίες του Δήμου), δημοκρατικότητα, συλλογικότητα και αειφορία. Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην πράξη, απόδοση στον πολίτη του αγαθού της ασφάλειας (ατομικής, οικογενειακής και περιουσιακής). Αναβάθμιση και επέκταση (πολλαπλασιασμό) των δομών πρωτοβάθμιας υγείας στην πόλη και στα χωριά μας, προστασία του περιβάλλοντος και ανάδειξη του ιστορικού πλούτου του τόπου μας, δημιουργία δομών πολιτισμού και αθλητισμού, συνεχής επαφή με το Δημότη, με συμμετοχή του στις αποφάσεις που τον επηρεάζουν.

Στηρίζουμε τις ειδικές και ευάλωτες ομάδες, δείγματα γραφής ήδη έχουμε καταθέσει με δημόσιες προτάσεις και τοποθετήσεις μας. Για τα ΑμΕΑ, πρέπει να υπάρχει εύκολη πρόσβαση παντού: σε γήπεδα, πολιτισμικούς χώρους, σε όλα τα πεζοδρόμια, σε δημόσια και δημοτικά κτίρια, σε ιερούς ναούς, στις παραλίες μας. Δημιουργία θέσεων στάθμευσης ΑμΕΑ στην αγορά της πόλης μας, στους πολιτιστικούς – αθλητικούς και υγειονομικούς χώρους, όπως και στις παραλίες μας. Μείωση των δημοτικών τελών στις οικογένειες των ΑμΕΑ, με εισοδηματικά κριτήρια. Δράσεις και προγράμματα που θα αποσκοπούν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ΑμΕΑ.

Αξιοποίηση του Παμίσου, διασύνδεση (εκβολών) με την δυτική παραλία της Καλαμάτας. Δημιουργία γέφυρας που θα συνδέει τις δύο περιοχές, όπως και πεζογέφυρας που θα διευκολύνει την πεζή και ήπια μετακίνηση (ποδηλατόδρομοι). Έτσι, θα καταφέρουμε να τον μετατρέψουμε σε χώρο καθημερινής αναψυχής με τη δημιουργία ανάλογων υποδομών. Αποκατάσταση του χώρου των Λιμενικών κι απόδοση του συνόλου του παραλιακού μετώπου στους δημότες και στους τουρίστες – επισκέπτες μας.
Αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τριόδου και ανάδειξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αυτοκινήτων και μηχανών – motocross. Διεξαγωγή: αγώνων ταχύτητας όλων των κατηγοριών, αγώνων δεξιοτεχνίας και αγώνων πλαγιολίσθησης (drift). Επαναφορά της «ανάβασης Βουλκάνου» (με αγωνιστικά και ιδιωτικά αυτοκίνητα). Ράλι παλαιών αυτοκινήτων – αντίκας (με διαδρομή: Κεντρική πλατεία – Βουλκάνος – Τελωνείο Μπούκας). Συνεργασία με τη Λέσχη Αυτοκινήτων και όλους τους αρμόδιους φορείς, για τη φιλοξενία των αγώνων και για την ασφάλεια του χώρου και των υποδομών.

Δημιουργία σύγχρονης κλειστής Κεντρικής Αγοράς στη Μεσσήνη (πρέπει να αλλάξει η επικρατούσα τριτοκοσμική κατάσταση) με ειδική στήριξη των ντόπιων παραγωγών και με προνομιακή μεταχείριση των επαγγελματιών του Δήμου μας (για τη διασφάλιση καλής τιμής και άριστης ποιότητας στους καταναλωτές, υψηλού τζίρου και εσόδων στους παραγωγούς και στους επαγγελματίες).

Διαμόρφωση της πλατείας, μονοδρόμηση της οδού Δημ. Κούτσικα (Μπούκας) με διαπλατύνσεις πεζοδρομίων κλπ και διαμόρφωση της λεωφόρου Εθν. Μακαρίου / Ε.Ο. Πύλου ώστε να γίνει το εμπορικό κέντρο της πόλης, του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής (έχουμε καταθέσει σχετική δημόσια πρόταση, για τη στήριξη της εμπορικότητας, την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος και τη βελτίωση της καθημερινότητας του Δημότη – επισκέπτη). Ανάδειξη και αξιοποίηση του οδικού βραχίονα «Πάρκο / Κεντρικής Πλατείας και οδών Δ. Κούτσικα – Πύλου». Προαπαιτούμενο η σύνταξη νέας κυκλοφοριακής μελέτης.

Θα υποτιμούσαμε βασικά θέματα του Δήμου μας, αν προσπαθούσαμε να τα αναλύσουμε στον περιορισμένο χώρο της παρούσης. Επιφυλασσόμαστε να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας σε ξεχωριστές δημοσιεύσεις (ή συνολικά, στο πρόγραμμά μας).

Ενδεικτικά:

Ασφάλεια και αντιμετώπιση της παραβατικότητας: εδώ τα λόγια δεν έχουν θέση. Το κεφάλαιο αυτό (ως πολυπαραγοντικό) θα το ανοίξουμε στην πράξη με πλήρη συναίσθηση αυτής της ευθύνης. Η παρούσα δημοτική αρχή δοκιμάστηκε και απέτυχε, ενώ προσπάθησε να παρουσιάσει μία ειδυλλιακή κατάσταση «εικονικής», όμως, πραγματικότητας.

Ανάκτηση της αίγλης του Νησιώτικου Καρναβαλιού αλλά και του Νησιώτικου Πανηγυριού.

Αποδοτικότερη (κοινωνικά και οικονομικά) αξιοποίηση των κληροδοτημάτων και όλων των οικονομικών πόρων του Δήμου μας.
Διαρκής ενημέρωση των δημοτών για θέματα υγείας, ασφάλειας, επιχειρηματικότητας κ.λπ

Ύδρευση: πανάκριβη και κάκιστης ποιότητας παροχής υπηρεσιών, άμεση η αναγκαιότητα επίλυσης αυτού του προβλήματος!

Αναγκαίες οι διορθώσεις στην όδευση του νέου δρόμου Καλαμάτας – Ριζόμυλου, στις περιοχές Μεσσήνης και Αναλήψεως.

Η ανακύκλωση να τεθεί σε οργανωμένη και λειτουργική βάση, να γίνει συνείδηση του Δημότη ξεκινώντας συχνές ενημερωτικές καμπάνιες, με αφετηρία τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων.

Από τη μία, έχουμε ήδη διαμορφωμένη άποψη και ολοκληρωμένες – δημοσιοποιημένες προτάσεις σε πολλά από τα Δημοτικά μας θέματα. Φυσικά, το επόμενο διάστημα, με την ενεργό συμμετοχή σας, μαζί, θα συνδιαμορφώσουμε τις βέλτιστες προτάσεις ώστε να επιτευχθούν και τα καλύτερα δυνατά – βιώσιμα αποτελέσματα! Από την άλλη, υπάρχουν πολλά θέματα που δεν αναλύθηκαν εδώ όσο θα έπρεπε (ή και καθόλου). Σε δεύτερο χρόνο όμως, συλλογικά, θα δώσουμε πληρέστερες προτάσεις και διευκρινήσεις.

Το ξέρουμε ότι ζητάμε πολλά, το αξίζει ο τόπος μας και οι Δημότες μας. Το ξέρουμε ότι δεν αρκεί μία θητεία (όταν άλλοι δεν τα κατάφεραν δεκαετίες τώρα). Για να ολοκληρωθεί όμως κάτι, πρωτίστως, χρειάζεται να σχεδιαστεί και να ξεκινήσει. Σε αυτή την προσπάθειά μας, σας θέλουμε όλες και όλους μαζί μας. Τώρα είναι μόνο η αρχή!

Δεν περισσεύει κανένας, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα για το Δήμο Μεσσήνης, τον δικό μας Δήμο!

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Triple Double ο Γιάννης και break στη Βοστώνη οι Μπακς [video]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και επίσημα στην Καλαμάτα ο Σάκης Τσιώλης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Ολοκληρώνεται η ριζική ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (11/6) ο δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού

Δείτε επίσης