Δήμος Καλαμάτας: Ώρα απολογισμού με φόντο τις ΗΠΑ – Ώρα ευθύνης με το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη

//

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει την Τετάρτη ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Η συνέντευξη θα αφορά τον απολογισμό του ταξιδιού της πενταμελούς αποστολής του δήμου Καλαμάτας στις ΗΠΑ, αλλά και τη συμμετοχή της πόλης στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της ΕΕ.

Τον απολογισμό του ταξιδιού της πενταμελούς αποστολής του δήμου Καλαμάτας στην Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα κάνει την Τετάρτη το απόγευμα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, με συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει τα ΜΜΕ.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή του δήμου Καλαμάτας αναχώρησε για τις ΗΠΑ την περασμένη Τετάρτη και επέστρεψε την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την πόλη του Lowell, έγιναν πλήθος επαφών με παράγοντες της περιοχής, ενώ η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα είχε την τιμητική της στην παρέλαση των Ελλήνων στη Βοστώνη.

Σημειώνεται ότι το ταξίδι της πενταμελούς αποστολής του δήμου Καλαμάτας στις ΗΠΑ, όπως χαρακτηριστικά είχε σημειώσει ο κ. Βασιλόπουλος στη συνέντευξη τύπου πριν την αναχώρηση, δεν ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα, αλλά είχε ως στόχο την ανάδειξη ευκαιριών συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, στον τουρισμό και στην επιχειρηματικότητα.

100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις

Κατά την απουσία του δημάρχου της Καλαμάτας στις ΗΠΑ γνωστοποιήθηκε η επιλογή της πόλης ανάμεσα στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά φιλόδοξό πρόγραμμα, στο οποίο θα διατεθούν σημαντικοί πόροι και η αξιοποίησή του μπορεί να αλλάξει άρδην την εικόνα της Καλαμάτας και να τη μετατρέψει σε μια πόλη πρότυπο.

Το συγκεκριμένο ζήτημα θα είναι το δεύτερο θέμα της συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσει την Τετάρτη ο κ. Βασιλόπουλος και αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να γίνει αναφορά στα επόμενα βήματα και τις σκέψεις της δημοτικής αρχής, προκειμένου να αξιοποιηθεί η ιστορική ευκαιρία.

Διάβασε και αυτό: Κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό του δήμου Καλαμάτας ο Θανάσης Βασιλόπουλος

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δημοσκόπηση Alco: Στο 8,1% η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ – Στο 13% το ΚΙΝΑΛ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί παράνομες πρακτικές να επιβαρύνουν τον πολίτη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χωρίς προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Καλαμάτας – Συστάσεις για τον παγετό από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν οι χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε ορεινές περιοχές του δήμου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, σε