Παραθεριστική κατοικία: Στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς η Μεσσηνία

Η παραθεριστική κατοικία έρχεται ξανά στο προσκήνιο βαδίζοντας προς τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρόλο που εύκολα θα χαρακτηρίζαμε το “εξοχικό” ως μια παραδοσιακά ελληνική υπόθεση με το περίπου 33% των Ελλήνων να είναι κάτοχοι δεύτερης κατοικίας, αυξητικό παραμένει και το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ποιοί όμως φαίνεται να είναι οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί αγοραστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και πώς διαμορφώνεται η μέση τιμή πώλησης ανά τ.μ. το πρώτο τρίμηνο του 2022, συγκριτικά με εκείνο του 2021;

Διαχειριζόμενη μια βάση με πάνω από μισό εκατομμύριο ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, η Χρυσή Ευκαιρία αναλύει συστηματικά τις τιμές και τις τάσεις της αγοράς ακινήτων παρέχοντας πολύτιμα insights τόσο σε πιθανούς επενδυτές/αγοραστές, όσο και σε κατόχους ακινήτων και μεσιτικά γραφεία. Από την ανάλυση προκύπτουν 3 cluster ενδιαφέροντος με βάση τις αναζητήσεις των χρηστών.

Αποφασιστικό κριτήριο των δυνητικών αγοραστών παραμένει η απόσταση από την αθηναϊκή πρωτεύουσα. Χαρακτηριστικό είναι το αμείωτο ενδιαφέρον για παραθεριστικά κέντρα της Κορινθίας, όπως το Λουτράκι, οι Άγιοι Θεόδωροι ή το Ξυλόκαστρο, αλλά και για σταθερά δημοφιλείς προορισμούς όπως το Ναύπλιο, η Αίγινα και η Χαλκίδα.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Η Μαγνησία, η Μεσσηνία και η Χαλκιδική, σταθεροί προορισμοί ενδιαφέροντος με βάση τις αναζητήσεις των χρηστών της Χρυσής Ευκαιρίας, δείχνουν (ενιαία) αυξητική τάση στο μέτωπο των τιμών. Το πιο αξιόλογο από τα ευρήματα είναι η άνοδος στη μέση τιμή πώλησης κατά 18,04% στη Χαλκιδική, με τις τιμές να διαμορφώνονται στα 2.251€/τ.μ. Ανοδικά κινείται και η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, με τη μέση τιμή πώλησης ανά τ.μ. να φτάνει κατά μέσο όρο τα 1.738€ από τα 1.708€. Από την άλλη, οι τιμές της Μαγνησίας ανέβηκαν κατά 5.6%.

Πώς κινείται η αγορά παραθεριστικής κατοικίας στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας

Καμία έκπληξη δεν προκαλούν τα δεδομένα για μερικά εκ των δημοφιλέστερων ελληνικών νησιών, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Πάρος που διαμορφώνουν μια δική τους πολυτελή κατηγορία.

Η Τήνος, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Σύρος είναι νησιά στα οποία δεν καταγράφηκε αξιόλογη μεταβολή στις τιμές, παρόλο που εξακολουθούν παραδοσιακά να είναι υψηλά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού.

Πηγή:capital.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ηλεκτρονική «κάλπη» στον δήμο Καλαμάτας: Ψηφίζουμε για την ταυτότητα της πόλης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρώην στέλεχος της παράταξης Νίκα προσφεύγει στη δικαιοσύνη – Το δριμύ κατηγορώ της Μ. Σπυριδάκου εναντίον του Περιφερειάρχη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ OIKONOMIA