Υπόθεση Πάτρας: Νέες τοξικολογικές για Μαλένα και Ίριδα

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη η καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη.

Όπως σημείωσε, έχει γίνει αίτημα στο εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ, ώστε να διενεργηθεί τοξικολογικός έλεγχος σε συντηρημένα δείγματα ιστών και από τα δύο κοριτσάκια.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ωστόσο, η κυρία Σαρδέλη αρνήθηκε να απαντήσει αν τα δείγματα των ιστών της Μαλένας και της Ίριδας έχουν φτάσει ήδη στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας μόνο ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα.

Πολύπλοκη η διαδικασία

«Η ανάλυση δειγμάτων στην τοξικολογία συνήθως παίρνει από μια εβδομάδα έως ένα μήνα, ορισμένες φορές και λίγο παραπάνω αν χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις και επιβεβαιώσεις των αποτελεσμάτων που προκύπτουν» τόνισε η καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας, υπογραμμίζοντας ότι στις περιπτώσεις παλαιότερων θανάτων, η διαδικασία είναι λίγο πιο πολύπλοκη, καθώς θα πρέπει να γίνουν κάποια άλλα βήματα ώστε τα δείγματα που είναι διατηρημένα σε φορμόλη ή παραφίνη να υποστούν κάποιες διαδικασίες για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

«Είμαστε στην ευτυχή θέση στη Θεσσαλονίκη και με τη συνδρομή της Περιφέρειας που μας αγόρασε αυτό τον περίφημο φασματογράφο μάζας να κάνουμε αναλύσεις και να βρούμε ουσίες σε ελάχιστες ποσότητες» ανέφερε η Χρυσάνθη Σαρδέλη, εξηγώντας ότι μπορούν να ερευνήσουν έως και 500 φορές περισσότερο από άλλα μηχανήματα.

Πηγή:in.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιπλέκεται η κατάσταση στο Δήμο Καλαμάτας: Η …μεταστροφή Κοσμόπουλου και η δραστηριότητά του Π. Μπουζιάνη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ασταμάτητος στη Μαδρίτη ο Τσιτσιπάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ