Η Πελοπόννησος στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: Αυτοί που «σάρωσαν» και αυτοί που έλαμψαν δια της απουσίας τους

Της… selfie έγινε αυτό το 3ημερο στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας!Υπουργοί, στελέχη, συναγωνιστές, αυτοδιοικητικοί επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου επικοινωνία με όπλο τα smart phones.

Βέβαια τα φωτογραφικά στιγμιότυπα έδειχναν «κάτι», δήλωναν παρουσία, εξέφραζαν ενίοτε και δυναμική…αλλά έβγαζαν και είδηση!

Γράφουν: Τζένη Σουκαρά – Παναγιώτης Μουρίκης

Οι κορίνθιοι και οι Αργολιδείς

Δεν ξέφυγαν από τον κανόνα οι Κορίνθιοι και οι Αργολιδείς. Οι Κορίνθιοι υπουργοί ήταν στην πρώτη θέση θέση και τα ακούραστα επιτελεία τους φρόντισαν να υπάρξει και η ανάλογη φωτογραφική αποτύπωση.

Δήμας – Ταγαράς έδωσαν έμφαση στις ομιλίες τους και βεβαίως στα τοπικά στελέχη που βρέθηκαν εκεί. «Ατραξιόν» θα πρέπει να ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης. Πολλοί φωτογραφήθηκαν μαζί του, αντιπρόεδρος του κόμματος βλέπεις, με χαμόγελο που για να λέμε την αλήθεια δεν δικαιολογεί τις υπέρογκες αυξήσεις στα προϊόντα και την ξέφρενη τιμή των καυσίμων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε και με τον επιχειρηματία και πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Πιτσακη. Το σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και συνδέεται άμεσα με τα του επιμελητηρίου της Κορινθίας, το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και τις εξελίξεις που έρχονται.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός επίσης βρέθηκε σε πολλά φωτογραφικά στιγμιότυπα μαζί και ο Γιάννης Μαλτέζος (πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου), ο οποίος προσπαθούσε να φωτογραφηθεί με τον πρωθυπουργό εναγωνίως.

Ο Βασίλης Σιδέρης (περιφερειακός σύμβουλος) ήταν στα μέσα και στα έξω και μαζί με τον συνάδελφό του, Τάσο Γανώση, έχουμε την αίσθηση πως δεν άφησαν τίποτα να πάει …αφωτογράφητο!

Εκείνος, ωστόσο, που έκανε αίσθηση ήταν ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος παρευρέθηκε και μάλιστα έτυχε και θερμής υποδοχής από υπουργούς σαν τον Γ. Πλακιωτάκη, τον Ν. Χαρδαλιά, αλλά και πολλούς αυτοδιοικητικούς.

Η εμφάνιση Καμπόσου άνοιξε τα σενάρια για επανένταξή του στους κόλπους του κόμματος, ενδεχόμενο που κατατρόμαξε προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας ο οποίος έβγαλε και ανακοίνωση.

Τέλος, εκείνος που επίσης σχολιάστηκε για τις προσεγγίσεις του και βεβαίως για τις διασυνδέσεις του, είναι ο Κωνσταντίνος Μάκαρης ο οποίος ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις φήμες πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου.

Αρκαδία και Μεσσηνία

Η εικόνα από τα στελέχη της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας ήταν …μεικτή, καθώς υπήρξαν αυτοί που …σάρωσαν το συνέδριο, ενώ υπήρξαν και άλλoi που ήταν εντελώς εξαφανισμένοι.

Από την Αρκαδία αυτός που έδωσε τον παλμό ήταν ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Νομού, Κώστας Βλάσης, ο οποίος έδειξε ότι γνωρίζει άριστα την ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ, καθώς φάνηκε ότι διατηρεί στενές σχέσεις με πλήθος πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος και υπουργών της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η τελευταία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του βουλευτή από το συνέδριο. Οι φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά συνοδεύουν τη δημοσίευση και για όσους γνωρίζουν τα της Νέας Δημοκρατίας δίνουν και το …στίγμα.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Όσον αφορά στα στελέχη της Μεσσηνίας εκείνος που κέρδισε τη μάχη του συνεδρίου είναι ο βουλευτής, Μίλτος Χρυσομάλλης, καθώς είχε συναντήσεις με όλους όσους κατέχουν νευραλγικές θέσεις τόσο στο κόμμα όσο και στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, η δυναμική παρουσία του δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά την Κυριακή ήταν αυτή που επισκίασε όλα τα άλλα. Η παρουσία του κ. Χρυσομάλλη στο πλευρό του πρώην Πρωθυπουργού επιβεβαιώσε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι εξαιρετικές.

Σημαντική παρουσία στο συνέδριο είχε και ο πρώην δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης. Ο κ. Καφαντάρης επιβεβαίωσε ότι το κόμμα είναι γι’ αυτόν προνομιακό πεδίο, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί ποικιλοτρόπως και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ωστόσο, από την πλευρά της Μεσσηνίας είχαμε και μια ηχηρή απουσία. Ο λόγος για τον βουλευτή, Γιάννη Λαμπρόπουλο, ο οποίος «πέρασε και δεν ακούμπησε». Αρκεί να σημειωθεί ότι ο βουλευτής την Κυριακή, την πιο σημαντική ημέρα του συνεδρίου, παρευρέθηκε σε θρησκευτική εορτή στη Μεσσηνία. Στα κοινωνικά δίκτυα, δε, ήταν εντελώς ανενεργός, λες και το Σαββατοκύριακο του συνεδρίου ήταν οποιοδήποτε διήμερο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ