Θα κατασκευαστεί στην Καλαμάτα: Απόφαση ένταξης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

/

Την απόφαση ένταξης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), ο οποίος θα κατασκευαστεί στην Καλαμάτα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σημειώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας σε σχετική του δήλωση:

Απόφαση ένταξης έλαβε ο πιο σύγχρονος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) της Ελλάδας και ένας από τους πιο σύγχρονους της Ευρώπης που θα κατασκευαστεί στην Καλαμάτα, με προϋπολογισμό 1,95 εκατ. €.

Η διαχείριση των απορριμμάτων, η καθημερινότητα και η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούσε και αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.

Συνεχίζουμε έχοντας σχέδιο και υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία του μόνιμου, κλειστού τύπου, Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Καλαμάτας – Μεσσήνης, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών μεταφόρτωσης των απορριμμάτων των ομώνυμων Δήμων.

Στον ΣΜΑ θα οδηγείται το 75% των απορριμμάτων των δύο δήμων, που μεταφράζεται σε 32.276 τόνους ετησίως. Η ημερήσια δυναμικότητά του θα είναι κατά συνέπεια 92 τόνοι ανά ημέρα, σε επταήμερη εβδομαδιαία λειτουργία.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Ο Κλειστού Τύπου ΣΜΑ Καλαμάτας – Μεσσήνης χωροθετείται σε έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, το οικόπεδο βρίσκεται νοτιοδυτικά του ρέματος Τζιρόρεμα, νοτιοανατολικά του Δημοτικού Γηπέδου Ασπροχώματος, βόρεια της παραλίας και σε απόσταση περίπου 1.100 μ. από αυτήν και ανατολικά υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ), στη θέση «Βάλτος». Το συνολικό εμβαδό του γηπέδου ανέρχεται σε 8.144,24 τ.μ., εκ των οποίων οι υποδομές του ΣΜΑ καταλαμβάνουν έκταση 5.568,11 τ.μ.

Το έργο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε 14 μήνες από την έναρξη της κατασκευής του και θα λειτουργεί για διάστημα 28 ετών από την παραλαβή του.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βόμβες εναντίον του Παναγιώτη Νίκα: Καταγγελίες για «σπατάλες», «πολυτέλεια» και «ασύδοτες δαπάνες δημοσίου χρήματος»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Σαμαράς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κυνική ομολογία από την περιφέρεια Πελοποννήσου: Η δομή της Κιβωτού της Καλαμάτας δεν έχει άδεια λειτουργίας – Τσιμουδιά για την έλλειψη Κοινωνικού Συμβούλου και ελέγχου

Με απόλυτη …φυσικότητα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, παραδέχθηκε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι