«Πειράματα» με θύματα γονείς και μαθητές: Διαμαρτυρίες για την επιλογή μαθητών στο Πειραματικό Δημοτικό της Καλαμάτας

Σοβαρά ζητήματα, σε σχέση με την επιλογή μαθητών στο Πειραματικό 10ο Δημοτικό Σχολείο έχουν ανακύψει, καθώς σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά γονείς δεν μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στη συγκεκριμένη μονάδα, παρά το γεγονός ότι σε αυτή φοιτούν ήδη αδέλφια τους.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Συγκεκριμένα, οικογένειες των οποίων τα παιδιά φοιτούσαν στο σχολείο πριν τη μετατροπή του σε Πειραματικό αναγκάζονται να στείλουν τα μικρότερα παιδιά τους, τα οποία ξεκινούν τώρα τη φοίτησή τους στο δημοτικό, σε άλλα σχολεία, δεδομένου ότι δεν είναι διασφαλισμένη η εγγραφή τους στη μονάδα του αδελφού ή της αδελφής τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει εμφανιστεί στο Πειραματικό 10ο Δημοτικό Σχολείο, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία γονέων.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Υπενθυμίζεται ότι πριν τον νόμο που καθορίζει τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολείων στις εν λόγω μονάδες φοιτούσαν μαθητές που κατοικούσαν στην ευρύτερη περιοχή κάθε σχολείου. Πλέον, αυτό έχει αλλάξει, καθώς η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει και επίσημη αντίδραση και το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί και επίσημα στους πολιτικούς παράγοντες του Νομού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει άμεσα, προκειμένου τα επόμενα έτη και μέχρι την αποφοίτηση των μαθητών/τριών που ήδη φοιτούσαν στο εκάστοτε Δημοτικό πριν τη μετατροπή του σε Πειραματικό οι αδελφοί/ες να εισάγονται αυτοδίκαια στην Α’ τάξη Δημοτικού χωρίς κλήρωση.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από 15 έως 24 Ιουλίου το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: 26 παραγωγές στη φετινή διοργάνωση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προσπάθεια εξιλέωσης: Το παρασκήνιο του «ευχαριστώ» του δημάρχου Μεσσήνης στον Αντώνη Σαμαρά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο επίκεντρο οι «κίνδυνοι» για τα περιφερειακά πανεπιστήμια από την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ – «Μέριμνα από την πολιτεία» ζητούν ο Νίκας και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και οι επιπτώσεις στα περιφερειακά δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απασχόλησε συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα,

Δείτε επίσης