«Πειράματα» με θύματα γονείς και μαθητές: Διαμαρτυρίες για την επιλογή μαθητών στο Πειραματικό Δημοτικό της Καλαμάτας

Σοβαρά ζητήματα, σε σχέση με την επιλογή μαθητών στο Πειραματικό 10ο Δημοτικό Σχολείο έχουν ανακύψει, καθώς σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά γονείς δεν μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στη συγκεκριμένη μονάδα, παρά το γεγονός ότι σε αυτή φοιτούν ήδη αδέλφια τους.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Συγκεκριμένα, οικογένειες των οποίων τα παιδιά φοιτούσαν στο σχολείο πριν τη μετατροπή του σε Πειραματικό αναγκάζονται να στείλουν τα μικρότερα παιδιά τους, τα οποία ξεκινούν τώρα τη φοίτησή τους στο δημοτικό, σε άλλα σχολεία, δεδομένου ότι δεν είναι διασφαλισμένη η εγγραφή τους στη μονάδα του αδελφού ή της αδελφής τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει εμφανιστεί στο Πειραματικό 10ο Δημοτικό Σχολείο, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία γονέων.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Υπενθυμίζεται ότι πριν τον νόμο που καθορίζει τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολείων στις εν λόγω μονάδες φοιτούσαν μαθητές που κατοικούσαν στην ευρύτερη περιοχή κάθε σχολείου. Πλέον, αυτό έχει αλλάξει, καθώς η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει και επίσημη αντίδραση και το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί και επίσημα στους πολιτικούς παράγοντες του Νομού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει άμεσα, προκειμένου τα επόμενα έτη και μέχρι την αποφοίτηση των μαθητών/τριών που ήδη φοιτούσαν στο εκάστοτε Δημοτικό πριν τη μετατροπή του σε Πειραματικό οι αδελφοί/ες να εισάγονται αυτοδίκαια στην Α’ τάξη Δημοτικού χωρίς κλήρωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ