Προσπάθεια εξιλέωσης: Το παρασκήνιο του «ευχαριστώ» του δημάρχου Μεσσήνης στον Αντώνη Σαμαρά

//

Την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Αντώνη Σαμαρά για ένα έργο ύψους 335.000 ευρώ, το οποίο αφορά την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου του 1ου Γυμνασίου, ένιωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, καθώς σε ανακοίνωσή του «εκφράζει τις ευχαριστίες του στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την υποστήριξη του αιτήματος».

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Το δημόσιο «ευχαριστώ» του κ. Αθανασόπουλου στον κ. Σαμαρά, ωστόσο, δεν έχει μοναδικό στόχο την αναγνώριση του ενδιαφέροντος του Μεσσήνιου πολιτικού αλλά, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα, έχει αρκετό παρασκήνιο, καθώς σχετίζεται με την προσπάθεια του δημάρχου Μεσσήνης να προσεγγίσει εκ νέου την πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Όσοι παρακολουθούν στενά το αυτοδιοικητικό και πολιτικό ρεπορτάζ του Νομού υπενθυμίζουν ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι οριακές εδώ και αρκετό καιρό, καθώς το όνομα του κ. Αθανασόπουλου ενεπλάκη στην κουβέντα που σχετίζεται με τη δημιουργία «προεδρικού μπλοκ» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία.

Η εμπλοκή του ονόματος κ. Αθανασόπουλου στη σχετική κουβέντα …ξένισε την πλευρά του Μεσσήνιου πολιτικού, η οποία στήριξε την υποψηφιότητά του το 2019, όταν διεκδίκησε και κέρδισε το δήμο της Μεσσήνης.

Πλέον, με δεδομένο ότι δυσαρέσκεια της πλευράς Σαμαρά έχει φτάσει στον κ. Αθανασόπουλο, με δεδομένο ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 πλησιάζουν και η στήριξη από τον Μεσσήνιο πολιτικό στην προσπάθεια του δημάρχου Μεσσήνης να διεκδικήσει με αξιώσεις μια δεύτερη τετραετία αποτελεί προϋπόθεση επιτυχίας, πηγές που παρακολουθούν τις εξελίξεις εκτιμούν ότι η προσπάθεια του κ. Αθανασόπουλου να …εξευμενίσει την πλευρά του Μεσσήνιου πολιτικού θα είναι ολοένα και πιο έντονη και θα εκφραστεί ακόμα και με ήσσονος σημασίας αφορμές, όπως είναι η αναβάθμιση ενός σχολικού γηπέδου.

Ωστόσο, προσθέτουν με νόημα όσοι ξέρουν καλά τον κ. Σαμαρά, ο Μεσσήνιος πολιτικός έχει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό: Δεν ξεχνά την πολιτική αχαριστία, ιδίως όταν προέρχεται από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχει στηρίξει.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Πειράματα» με θύματα γονείς και μαθητές: Διαμαρτυρίες για την επιλογή μαθητών στο Πειραματικό Δημοτικό της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Δίκη για την αποφυλάκιση Κορκονέα χωρίς να κληθούν η οικογένεια και οι δικηγόροι της

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντιπλημμυρική θωράκιση Καλαμάτας: «Πλυντήριο» για τις πλημμύρες του 2016 η τεχνική έκθεση της περιφέρειας Πελοποννήσου – Προτάσεις με πολλές αβεβαιότητες για τον Νέδοντα

Στη δημοσιότητα έδωσε η περιφέρεια Πελοποννήσου την τεχνική έκθεση που η ίδια είχε παραγγείλει με απευθείας

Διαβεβαιώσεις από Νίκα και ΤΕΡΝΑ: Εντός του 2022 η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της Μεσσηνίας στην Καλλιρρόη [φωτογραφίες από το εργοτάξιο]

Αυτοψία στην περιοχή της Καλλιρρόης του δήμου Οιχαλίας, όπου κατασκευάζεται η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων (ΣΔΙΤ