Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες της Μεσσηνίας: Στις 15 Μαΐου στέλνουμε τον λογαριασμό στον Κ. Μητσοτάκη

//

Συνέντευξη τύπου, με αφορμή την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου και μελών της Κεντρικής Επιτροπής, παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυναν κάλεσμα στους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες του Νομού, τους οποίους κάλεσαν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, προκειμένου με την ψήφο τους, όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν, να στείλουν τον λογαριασμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Συγκεκριμένα, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Μακρής, δήλωσε:

«Την Κυριακή στις 15 Μαΐου σε όλη τη χώρα, όπως και εδώ στη Μεσσηνία, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μαζί με τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, προσερχόμαστε στις κάλπες για την εκλογή του προέδρου του Κόμματος, καθώς και της Κεντρικής Επιτροπής. Προσερχόμαστε σε αυτό το μεγάλο ραντεβού της 15ης Μαΐου που θέλουμε να είναι μια γιορτή της δημοκρατίας.

Καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να στείλουν ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την πολιτική αλλαγή, την οποία χρειάζεται ο τόπος μας. Να στείλουμε όλοι μαζί πίσω τον λογαριασμό, για όλα τα δεινά που έχουν βρει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να γίνει στις 15 Μαΐου μέλος του Κόμματος, να ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα και να συστρατευτεί στη μάχη για τη διαμόρφωση μιας ισχυρής, προοδευτικής, δημοκρατικής συμμαχίας. Να ενεργοποιήσει και ο ίδιος με τη συμμετοχή του τη ρήτρα της ανατροπής των νεοφιλελεύθερων, συντηρητικών πολιτικών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες έχουν εγκλωβίσει σε συνεχείς κρίσεις την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Οι 5+1 δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα μπορούν να γίνουν με πράξη, με αρχή και έναυσμα τη συμμετοχή του κόσμου στις κάλπες.

Οι προτάσεις αυτές αποτελούν τη βάση της διαμόρφωσης μιας ευρείας πρότασης διακυβέρνησης, για την αναστροφή της πορείας φτωχοποίησης της κοινωνίας και για την ανάταξη της οικονομίας προς όφελος των μεγάλων πλειοψηφιών.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, το πλαφόν που πρέπει να μπει στην τιμή του ρεύματος, η φορολόγηση και η διανομή στους καταναλωτές των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, η ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αγροτών, η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, η επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας, η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης, η στεγαστική πολιτική για τη νέα γενιά, είναι οι στόχοι που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στόχοι που είναι εφικτοί, δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και μπορούν να δώσουν ανάσα στην οικονομία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν τους θέτει σε προτεραιότητα, καθώς η πολιτική της είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, της μεγάλης εργοδοσίας, των καρτέλ της ενέργειας, των ολιγαρχών του τύπου.

Στις 15 Μαΐου ενισχύουμε με τη συμμετοχή μας τη μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνουμε ένα μήνυμα δυσαρέσκειας στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αρχή του τέλους. Ανασυγκροτούμε τις δυνάμεις μας, στεκόμαστε με ενότητα απέναντι στις πολιτικές που γεννούν και αυξάνουν καθημερινά τις ακραίες ανισότητες στον τόπο μας.

Με αφορμή αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα, που αποτελεί άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, να ευχαριστήσω τα στελέχη μας για την προσπάθεια, για τη δουλειά και τον συντονισμό.

Κυρίως θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της κομματικής βάσης και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία για τη διοργάνωση του εγχειρήματος, που θέλουμε να αποτελέσει μια γιορτή της δημοκρατίας.

Θέλω να πιστεύω ότι με τα 13 εκλογικά κέντρα έχουμε καλύψει το σύνολο του Νομού, έχουμε διασφαλίσει αδιάβλητες συνθήκες, όσον αφορά στις εκλογές, αλλά και συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών κατά την ημέρα της ψηφοφορίας».

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Απαντώντας ο Συντονιστής της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτημα του messiniapress, σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία και εάν έχει τεθεί κάποιος στόχος για τον Νομό σημείωσε:

«Συγκεκριμένος αριθμός συμμετοχής δεν έχει προσδιοριστεί από την πλευράς μας. Αυτό που εγώ οφείλω να πω είναι, ότι σε αντίθεση με άλλους κομματικούς χώρους, δεν θέλουμε εκλογείς ή πολίτες μιας χρήσης. Θέλουμε την ενσωμάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ δημοκρατών πολιτών. Ο στόχος είναι η ενεργοποίησή τους, μέσα από τη συμμετοχή τους στο Κόμμα».

Από την πλευρά της η Αγγελική Γεωργακοπούλου, μέλος της Νομαρχιακής της Μεσσηνίας, σημείωσε:

«Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη, που στις αρχές του περιλαμβάνεται το όραμά του για μια σοσιαλιστική κοινωνία, να συμμετέχει, να μην φοβηθεί, να προσέλθει σε όλα τα εκλογικά κέντρα, σε όλο το νομό Μεσσηνίας, για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση».

Η κα Γεωργακοπούλου αναφέρθηκε στη διαδικασία των εκλογών και στα εκλογικά κέντρα της Μεσσηνίας, στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται, προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές. Διευκρίνισε ότι οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 08:00 έως τις 20:00, ότι τα μέλη του Κόμματος, τα οποία έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022, θα ψηφίζουν και για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής, ότι όσοι γίνουν μέλη μέχρι και την ημέρα των εκλογών θα συμμετέχουν στη διαδικασία για την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, η κα Γεωργακοπουλου σημείωσε ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέλθουν στις κάλπες με όποιο πιστοποιητικό ταυτοποίησης διαθέτουν (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο), ενώ οι αλλοδαποί θα μπορούν να χρησιμοποιούν την άδεια παραμονής τους στη χώρα.

Τα 13 εκλογικά κέντρα στη Μεσσηνία

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ζαφειράκης, ο οποίος ανέφερε αρχικά:

«Κάνοντας παράφραση μιας χθεσινής δήλωσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα, στη Μεσσηνία θα έχουμε 13 εκλογικά κέντρα ή 13 «ταχυδρομεία» που θα στείλουμε τον λογαριασμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του.

Θέλω να κάνω ένα κάλεσμα στη νέα γενιά, στη δικιά μας γενιά, μια γενιά που έχει βιώσει την ανασφάλεια από τις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η ψήφος στον Αλέξη Τσίπρα είναι ένα μήνυμα προς την ηγεσία της κυβέρνησης και θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα των εξελίξεων».

Στη συνέχεια το μέλος της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι οι Μεσσήνιοι και οι Μεσσήνιες θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση με αφορμή το πάγωμα των μεγάλων αναπτυξιακών έργων του Νομού. Ο κ. Ζαφειράκης αναφέρθηκε στο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Μεθώνη, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το φιλιατρινό φράγμα και τα αρδευτικά δίκτυα, το Καλό Νερό – Τσακώνα, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν τους αγρότες του Νομού.

«Αυτά τα θέματα, που είναι αναπτυξιακού χαρακτήρα, αφορούν όλους τους Μεσσήνιους και τις Μεσσήνιες και πρέπει να στείλουμε και γι’ αυτό τον λόγο μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφειράκης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Πράσινο» και το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΝΔ βγάζει στη σύνταξη τον Π.Νίκα: Η ψυχρολουσία, το …βελούδινο διαζύγιο και ο 50αρης διάδοχος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ