Η ΝΔ βγάζει στη σύνταξη τον Π.Νίκα: Η ψυχρολουσία, το …βελούδινο διαζύγιο και ο 50αρης διάδοχος

//

Ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να «κόψει» τον Παναγιώτη Νίκα από την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνόντος κόμματος οι λόγοι που οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία να λάβει τη σχετική απόφαση είναι τρεις:

Πρώτον, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχει στη διάθεσή του το κόμμα, ο Παναγιώτης Νίκας εμφανίζει μεγάλη φθορά, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί από τη Νέα Δημοκρατία η Πελοπόννησος.

Εκλογές για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής

Δεύτερον, όπως είναι γνωστό ο Παναγιώτης Νίκας έχει προκαλέσει σοβαρές τριβές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς έχει συγκρουστεί με ισχυρούς πολιτικούς παράγοντες της Πελοποννήσου, με πολλούς εν ενεργεία βουλευτές και, κυρίως, με τον Αντώνη Σαμαρά.

Τρίτον, ο κ. Νίκας διανύει ήδη το 72ο έτος της ηλικίας του και όπως σημειώνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η ηλικία του δεν ταιριάζει με την στρατηγική του κυβερνόντος κόμματος, το οποίο θέλει να ανανεώσει το στελεχιακό αυτοδιοικητικό δυναμικό της.

Το αρχικό σοκ και το …βελούδινο διαζύγιο

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει στην περιφέρεια Πελοποννήσου με άλλο πρόσωπο έχει ήδη γνωστοποιηθεί στον κ. Νίκα, ο οποίος υπέστη αρχικά σοκ, καθώς πίστευε μέχρι πρόσφατα ότι ήταν εφικτό να διεκδικήσει μια ακόμα τετραετία στην Περιφέρεια με τη στήριξη της ΝΔ.

Ωστόσο, ο κ. Νίκας φαίνεται να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της αποχώρησης, καθώς η εμπειρία του τον βοηθά να κατανοήσει ότι οι συγκυρίες δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια και εκείνο που τον απασχολεί περισσότερο είναι η επόμενη μέρα και η υστεροφημία του.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Όσοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σημειώνουν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όταν ο κ. Νίκας καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις για το πολιτικό του μέλλον, πλέον, δηλώνει ότι θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις αφού μιλήσει με τον κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αναφορές του κ. Νίκα στον κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθόλου τυχαίες, καθώς ο ίδιος επιθυμεί η ο επίλογος της πολιτικής του καριέρας στην αυτοδιοίκηση να παραπέμπει σε ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός, τουλάχιστον για το εσωτερικό της ΝΔ.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας επίλογος με τον κ. Μητσοτάκη στο κάδρο μπορεί να συνοδευτεί και από ανακοινώσεις για αξιοποίηση της αυτοδιοικητικής εμπειρίας του κ. Νίκα, γεγονός που θα κάνει το διαζύγιο …βελούδινο.

Ο διάδοχος

Όπως είναι φυσικό η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να πορευτεί στην περιφέρεια Πελοποννήσου χωρίς τον Παναγιώτη Νίκα ήδη έχει ανοίξει την κουβέντα στο εσωτερικό του κόμματος για τον διάδοχό του.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Στο τραπέζι έχουν πέσει πολλά ονόματα, μεταξύ των οποίων είναι αυτά εν ενεργεία βουλευτών, εν ενεργεία δημάρχων, αλλά και προσώπων που δεν έχουν ασχοληθεί ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τις τελευταίες ημέρες, δε, στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί η πληροφορία ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου δεν έχει γίνει γνωστό, κάτι που δίνει βαρύτητα στην πληροφορία, καθώς το μόνο που έχει διαρρεύσει είναι ότι πρόκειται για πολιτικό περίπου 50 ετών, ο οποίος δεν είναι από τη Μεσσηνία.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες της Μεσσηνίας: Στις 15 Μαΐου στέλνουμε τον λογαριασμό στον Κ. Μητσοτάκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Κομισιόν εξετάζει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.