Καλαμάτα και Πύργος ενώνουν δυνάμεις για την κατασκευή του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

//

Καλαμάτα, Πύργος και λοιποί δήμοι πρέπει να συνεργαστούν και να ενώσουν δυνάμεις, ώστε να προωθηθεί η υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, συμφώνησαν οι Δήμαρχοι Καλαμάτας και Πύργου, Θανάσης Βασιλόπουλος και Παναγιώτης Αντωνακόπουλος αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους την Πέμπτη.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Μεγαλώνει το μέτωπο των φορέων που ενεργοποιούνται, προκειμένου να ασκηθεί πίεση, ώστε να προσωρήσουν οι διαδικασίες που σχετίζονται με την κατασκευή του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Έτσι, στις σχετικές πρωτοβουλίες συλλόγων (εμπόρων και ξενοδόχων) της Τριφυλίας και της Ηλείας ήρθαν να προστεθούν οι δήμοι Καλαμάτας και Πύργου, οι οποίοι αποφάσισαν να συνεργαστούν, ώστε να προωθηθεί το κοινό αίτημα ακόμα πιο δυναμικά.

Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη συναντήθηκαν στην Καλαμάτα οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, Θανάσης Βασιλόπουλος και Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για την κατασκευή του εν λόγω οδικού άξονα.

O δήμαρχος Καλαμάτας και ο δήμαρχος Πύργου

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας αμέσως μετά τη συνάντηση σημειώνεται:

Ενημερώνοντας τον κ. Βασιλόπουλο, ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε ότι το τμήμα Πάτρα -Πύργος θα φτάσει τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη του, αλλά με πρόσθετη χρηματοδότηση θα γίνει δυνατή η προσέγγιση στην δυτική είσοδο του Πύργου.

Οι Δήμαρχοι στη συζήτησή τους τόνισαν ότι το υπόλοιπο τμήμα, Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, αποτελεί το δυτικό κομμάτι του Βαλκανικού Άξονα που ξεκινά από την Καλαμάτα και φτάνει μέχρι την Τεργέστη της Ιταλίας και είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι η ολοκλήρωσή του θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα των δύο νομών.

Όσον αφορά στο τμήμα του Καΐάφα που δημιουργεί τεχνικές δυσκολίες και απαιτεί μεγάλα ποσά για την αντιμετώπισή τους, οι δήμαρχοι εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να προκριθεί η μηδενική λύση. «Ας μείνει ως έχει, δεν χάθηκε ο κόσμος για 3 χιλιόμετρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακόπουλος, ενώ ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση του δρόμου, εκτός των άλλων θα ωφελήσει και το αεροδρόμιο Καλαμάτας αφού αυτό θα τροφοδοτηθεί με πολύ μεγαλύτερη κίνηση και από την Ηλεία.

Επίσης, συζήτηση μεταξύ των Δημάρχων αναπτύχθηκε και για την υπόθεση του σιδηροδρόμου.

Οι Δήμαρχοι συμφώνησαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε να ενωθούν δυνάμεις που θα βοηθήσουν στην διεκδίκηση όχι μόνο του δρόμου, που είναι και το κυρίαρχο, αλλά συνολικά παρεμβάσεων για την ανάπτυξη των δύο περιοχών.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κριτική του Πέτρου Τατούλη στην κυβέρνηση για την οικονομία με άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανήλικοι έκλεισαν ραντεβού για ξύλο μέσω social media: 14χρονος επιτέθηκε με ψαλίδι σε 15χρονο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έντονο παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία για τον δήμο Τριφυλίας: «Δυνατά» η Χάιδω Παναγιωτοπούλου – «Υποχωρούν» τα στηρίγματα Κατσίβελα – Ο ρόλος του Περικλή Μαντά

Κινητικότητα επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υποψηφιότητα που θα στηρίξει η «γαλάζια»