Στάθης Αναστασόπουλος: Παράταση προθεσμιών για τους εργάτες γης ζητά η Περιφέρεια

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Πέμπτη ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Στάθης Αναστασόπουλος.
Ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα εξεύρεσης εργατών γης που έχει προκύψει πρόσφατα, στη συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΕΦΕΤ και στην εξέλιξη της προγραμματικής σύμβασης για την εγκατάσταση υποτροπικών φυτών στην Περιφέρεια.

Εργάτες γης

Όσον αφορά το πρόβλημα με τους εργάτες γης ο κ. Αναστασόπουλος παραδέχθηκε ότι «ότι η έλλειψη εργατών γης αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για την παραγωγική διαδικασία στον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας» και προσέθεσε ότι «το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε όλη την Περιφέρεια αρχικά εντοπίστηκε στην περιοχή της Τριφυλίας, λόγω και της πρωιμότητας της παραγωγής. Αναμένεται να ενταθεί ιδιαίτερα φέτος, λόγω της επικείμενης μεγάλης ελαιοκομικής παραγωγής κατά την περίοδο 2022-2023».

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο αντιπερφιερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κάλεσε του ενδιαφερόμενους εργοδότες να «αιτηθούν έγκαιρα α) μέχρι 30/06/2022 για τη χορήγηση άδειας εργασίας για τους παρατύπως διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών με διάρκεια σύμβασης έως 6 μήνες και β) μέχρι 30/09/2022 για τη μετάκληση πολιτών τρίτης χώρας που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου» και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της Περιφέρειας προς τα αρμόδια Υπουργεία «για την παράταση των πιο πάνω προθεσμιών, ώστε να διατηρηθούν οι απλές διαδικασίες εργοδοσίας σε πολίτες τρίτων χωρών για την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατών γης στην περιοχή μας, με σκοπό τη διευκόλυνση της παραγωγής των αγροτικών προϊόντων».

Συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων

Ακολούθως ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στους ελέγχους σε τρόφιμα, που θα γίνουν από μικτά κλιμάκι του ΕΦΕΤ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. «Τα προϊόντα ελαιολάδου, ελιάς, κρέας, τυροκομικά, μέλι, νερό, πάγος, αρωματικά φυτά κλπ., θα ελεγχθούν αρχικά ενώ τα μεικτά κλιμάκια θα εστιάσουν και σε ελέγχους για τις περιπτώσεις ελληνοποιήσεων και αισχροκέρδειας στην αγορά της αγροτικής παραγωγής», υπογράμμισε ο κ. Αναστασόπουλος.

Υποτροπικά φυτά – επιδεικτικοί αγροί

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα αναφέρθηκε και στη φύτευση υποτροπικών φυτών στην περιοχή Μεσσηνίας και Λακωνίας για τη δημιουργία επιδεικτικών αγρών, στα πλαίσια εξέλιξης της προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

«Στόχος του έργου είναι η εξοικείωση των παραγωγών στις νέες καλλιέργειες και η προώθηση των υποτροπικών ειδών ως εναλλακτικές καλλιέργειες καθώς και η διείσδυση των νέων προϊόντων υψηλής αξίας στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά. Η καλλιέργεια των εν λόγω υποτροπικών φυτών έχει ως βασικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι πρόκειται για καλλιέργειες με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, δηλαδή χαμηλές εισροές και φιλικές προς το περιβάλλον κάτι που συνεπάγεται μικρό κόστος παραγωγής και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους», ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Αναστασόπουλος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Αγκαλιά» με τη Νέα Δημοκρατία ο Καμπόσος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Δεν έχει συζητηθεί θέμα μετάθεσης λέει ο Πέτσας – Στη βουλή θέτει το ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ