Έντεκα νεκροί σε αστυνομική επιχείρηση σε φαβέλα στο Ρίο ντε Ζανέιρο

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη φαβέλα Βίλα Κρουσέιρο, στο βόρειο τμήμα του Ρίο ντε Ζανέιρο, ανακοίνωσε η στρατιωτική αστυνομία, κάνοντας λόγο για δέκα «ύποπτους εγκληματίες» και μια κάτοικο που έπεσε νεκρή από αδέσποτη σφαίρα.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η στρατιωτική αστυνομία, η οποία συχνά πραγματοποιεί τέτοιες πρωινές επιχειρήσεις σε φαβέλες του Ρίο κατά των διακινητών ναρκωτικών, είπε ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έγιναν στόχος πυρών κατά την έναρξη μιας επιχείρησης «εντοπισμού και σύλληψης εγκληματιών».

Μεταξύ των υπόπτων που καταζητούνται είναι «αρχηγοί συμμοριών που κρύβονταν στη φαβέλα», ορισμένοι από αυτούς προέρχονταν «από άλλες περιοχές της Βραζιλίας», ειδικά από τα βορειοανατολικά.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Η σημερινή είναι η πιο θανατηφόρα επιδρομή εδώ και ένα χρόνο στο Ρίο. Τον Μάιο του 2021, σε αστυνομική επιχείρηση στη φαβέλα Ζακαρεζίνο σκοτώθηκαν 28 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, ο βαρύτερος απολογισμός στην ιστορία της πόλης.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1, η σημερινή επιχείρηση στόχευσε ιδιαίτερα την «Comando Vermelho», μια από τις κύριες εγκληματικές φατρίες στη χώρα.

Η αστυνομία ανέφερε πυροβολισμούς στο πάνω μέρος της Βίλα Κρουσέιρο, «συμπεριλαμβανομένου του δάσος» που καλύπτει μέρος του λόφου.

Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν επτά τουφέκια εφόδου, πέντε πιστόλια, δέκα μοτοσικλέτες και έξι αυτοκίνητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε ετοιμότητα το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ για την ευλογιά των πιθήκων – Ενημέρωση για τη διάγνωση και την προστασία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Πολύ μικρός ο κίνδυνος από την ευλογιά των πιθήκων – Δεν υπάρχει ένδειξη μαζικού εμβολιασμού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ