Τελευταία ευκαιρία για τρεις δημάρχους της Μεσσηνίας: Τελειώνει ο πολιτικός χρόνος για Αθανασόπουλο, Καρβέλα και Λεβεντάκη

//

Ενάμιση χρόνο πριν τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (Οκτώβριος του 2023) οι δήμαρχοι τριών μεγάλων δήμων της Μεσσηνίας καλούνται να αλλάξουν ρότα, προκειμένου να έχουν τύχη να κερδίσουν την επόμενη αναμέτρηση.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Δήμος Μεσσήνης

Μπορεί στον δήμο Μεσσήνης ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, να φαντάζει ως κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού, καθώς δεν υπάρχει αντίπαλος εντός του Δημοτικού Συμβουλίου που να δείχνει ικανός να τον κερδίσει, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι στις επόμενες εκλογές θα τα βρει …σκούρα αν δεν αλλάξει άρδην την πολιτική του.

Ο κ. Αθανασόπουλος έχει υποστεί σημαντική φθορά από το γεγονός ότι δεν έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στο δήμο του, από το γεγονός ότι επί της δημαρχοντίας του εμφανίστηκαν φαινόμενα που έχουν δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις στο εκλογικό σώμα (βλέπε ζήτημα προσλήψεων κλπ), ενώ έχει ανοίξει σημαντικά μέτωπα με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία ανήκει.

Αν στα πιο πάνω δεδομένα προστεθεί και το γεγονός ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη δημιουργία ενός νέου συνδυασμού, ο οποίος δεν θα έχει κομματικά χαρακτηριστικά, γίνεται αντιληπτό ότι ο κ. Αθανασόπουλος καλείται να δώσει έναν πολυμέτωπο αγώνα, προκειμένου να επαναλάβει τη νίκη του.

Δήμος Πύλου – Νέστορος

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που συνόδευσαν την εκλογή του. Ο δήμος, παρότι είναι η αιχμή του δόρατος της τουριστικής ανάπτυξης του Νομού, παρότι φιλοξενεί μια από τις σημαντικότερες τουριστικές υποδομές της χώρας (Costa Navarino), φαίνεται να ακολουθεί και όχι να καθορίζει με τις πολιτικές του τις εξελίξεις για την ανάπτυξη του τόπου του.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Καρβέλας καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, αυτή τη φορά το έργο του θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, δεδομένου ότι ο πρώην δήμαρχος, Δημήτρης Καφαντάρης, πορεύεται προς τις επόμενες εκλογές έχοντας ελαχιστοποιήσει τις «γαλάζιες» διαρροές, οι οποίες του στοίχησαν στην προηγούμενη αναμέτρηση.

Δήμος Τριφυλίας

Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να ξοδέψει το πολιτικό κεφάλαιο που του άφησε κληρονομιά η εκλογική αναμέτρηση του 2019, κατά την οποία κέρδισε τον δήμο με ευκολία.

Ο συκγρουσιακός χαρακτήρας του στοίχησε, καθώς έχασε πολύ σύντομα τις συμμαχίες που αρχικά είχε δημιουργήσει εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να ανοίξει ζητήματα του δήμου του με εντελώς διχαστικό τρόπο, κάτι που προκάλεσε ακόμα πιο μεγάλες πληγές.

Και για αυτόν ο επόμενος χρόνος είναι κρίσιμος και αν δεν αλλάξει πλήρως τη στάση του δεν πρόκειται να διεκδικήσει με αξιώσεις δεύτερη τετραετία.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ουκρανία: Οι μάχες κλιμακώνονται για τον έλεγχο του Ντονμπάς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ρούνε αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «16»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ