«Χρησμοί» Νίκα για να φρενάρει τα σενάρια: Τι απάντησε για το πολιτικό του μέλλον και τι προέβλεψε για τον Τατούλη

//

Στο ζήτημα της υποψηφιότητάς του στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές επιχείρησε να απαντήσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας, ενώ ταυτόχρονα γνωστοποίησε τις …εκτιμήσεις του για το μέλλον της παράταξης του Πέτρου Τατούλη.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Συγκεκριμένα, κ. Νίκας, ευρισκόμενος σε δεινή πολιτική θέση, δεδομένου ότι έχει παγιωθεί η άποψη ότι δεν θα είναι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, εγκατέλειψε το αφήγημα του «θα συζητήσω με τους συνεργάτες μου και θα αποφασίσω», πίσω από το οποίο κρύβεται διαχρονικά όταν πλησιάζουν εκλογές, και θέλησε να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά, δηλώνοντας «παρών».

«Θα είμαι παρών. Με οποιαδήποτε ιδιότητα. Εγώ δεν αφήνω τίποτα μισό. Να το ξέρετε. Και πρώτος και έσχατος», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας στην περιφερειακή σύμβουλο, Ντίνα Νικολάκου, η οποία έξυπνα είχε φροντίσει προηγουμένως να τον προκαλέσει να απαντήσει στο ζήτημα της υποψηφιότητάς του.

Όπως αντιλαμβάνεται ακόμα και ο πιο αδαής στα της περιφέρειας Πελοποννήσου η απάντηση του κ. Νίκα ότι θα είναι μεν «παρών», αλλά με «οποιαδήποτε ιδιότητα», αποτελεί μια φράση, η οποία χωράει όλα τα σενάρια και πάντως δεν αποτελεί μια ξεκάθαρη τοποθέτηση στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου ή όχι.

Στην ουσία πρόκειται για έναν πολιτικό χρησμό – ελιγμό, ο οποίος έχει στόχο να αλλάξει την ατζέντα και να περιορίσει την πολιτική του απαξίωση, η οποία είναι επακόλουθο των σεναρίων που μιλούν για «απόσυρση».

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Την ίδια στιγμή ο κ. Νίκας επιχείρησε να μετατρέψει το δικό του πολιτικό πρόβλημα σε ζήτημα της παράταξης του πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, προσθέτοντας στον χρησμό, που αφορά το δικό του πολιτικό μέλλον, την αμφιβολία του για το αν η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές. «Πολύ αμφιβάλω αν φτάσετε στην υποψηφιότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Μάλιστα, λίγα δευτερόλεπτα μετά ο κ. Νίκας προέβλεψε ότι ακόμα και αν η παράταξη του κ. Τατούλη φτάσει στην υποψηφιότητα θα έχει να αντιμετωπίσει «δύσκολους όρους», εννοώντας πιθανή κομματική στήριξη.

Η δήλωση του κ. Νίκα που αφορά την κομματική στήριξη της παράταξης Τατούλη παραπέμπει ευθέως στο 2019 όταν επιχειρήθηκε η καρατόμηση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία δεν υπάκουσαν στην κομματική ηγεσία και υποστήριξαν την υποψηφιότητα Τατούλη. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια …ευγενική προειδοποίηση Νίκα στη «γαλάζια» πτέρυγα της παράταξης Τατούλη, προκειμένου να δημιουργηθούν ζητήματα στο εσωτερικό της, και μια σαφή προσπάθεια του περιφερειάρχη Πελοποννήσου να μετατοπίσει το πολιτικό πρόβλημα από την αυλή του στον πολιτικό του αντίπαλο.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τέλος στα σενάρια από τον Στέλιο Πέτσα: Στις 8 Οκτωβρίου του 2023 οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφερειακό Συμβούλιο: Νέα επίθεση του Παναγιώτη Νίκα στον Άδωνι Γεωργιάδη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ολομέτωπη επίθεση της Παναγιωτοπούλου στον Λεβεντάκη : «Η Τριφυλία έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη στην ανάπτυξη και στο μέλλον»

Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, ασκεί η επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια», Χαίδω Παναγιωτόπουλου,