Πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

8 Ιουνίου 2022

Κρούσμα με κλινική συμπτωματολογία συμβατή με το νόσημα ευλογιάς των πιθήκων δηλώθηκε την Τετάρτη στον ΕΟΔΥ, από το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός». Πρόκειται για άνδρα με πρόσφατο ταξίδι στη Πορτογαλία.

Ο αρχικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Οργανισμού για είδη non-variola orthopox ιών, στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων, ήταν θετικός.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Τα δείγματα έχουν αποσταλεί στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για τη γονιδιωματική επιβεβαίωση του ιού της ευλογιάς των πιθήκων.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό εξακολουθεί να είναι χαμηλός, τονίζει ο ΕΟΔΥ, καθώς η νόσηση είναι συνήθως ήπια και αυτοπεριοριζόμενη και το νόσημα χαρακτηρίζεται από μικρή σχετικά μεταδοτικότητα.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Έως και τις 7 Ιουνίου έχουν καταγραφεί συνολικά 577 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 18 χώρες της Ευρώπης, καθώς και 437 κρούσματα σε 10 χώρες εκτός Ευρώπης.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ιράν: Τουλάχιστον 21 νεκροί μετά τον εκτροχιασμό τραίνου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσίπρας: Όποτε και να γίνουν οι εκλογές θα τις κερδίσουμε

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Να ελεγχθούν για ανθρωποκτονία διά παραλείψεως οι αστυνομικοί, ζητούν οι συνήγοροι της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα

Τη διερεύνηση αδικημάτων όπως αυτό της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως από τα αστυνομικά όργανα, ζητούν οι συνήγοροι της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα που

Γ. Παπανδρέου: Είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας το να μπορέσουμε να αναζωογονήσουμε τα δημοκρατικά μας συστήματα

«Πρέπει να ανακαλύψουμε εκ νέου τις δημοκρατικές μας αρχές, πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας προκειμένου να επανεξετάσουμε τρόπους, προκειμένου να

Μ. Βορίδης για υποψηφιότητα Μπελέρη: Να αποσταλεί ηχηρό μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε την παραβίαση του κράτους δικαίου

Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη κυριάρχησε σε μεγάλο μέρος της ωριαίας συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι». Από

Δείτε επίσης