Γερονικολός για ελιά Καλαμάτας: Χρεοκοπημένοι αγροτοπατέρες οδηγούν παραγωγούς και εξαγωγικές επιχειρήσεις του τόπου μας σε αδιέξοδα

//

Δήλωση, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με την απόφαση του ΣτΕ για την ελιά Καλαμάτας, έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός.

Στη δήλωσή του ο κ. Γερονικολός σημειώνει:

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

«Πριν από ακριβώς ένα χρόνο με ανακοίνωσή μου είχα αναφερθεί στο ζήτημα της ελιάς Καλαμάτας και είχα επισημάνει αυτό που έρχεται “τον κίνδυνο η Μεσσηνία να βρεθεί απομονωμένη και άλλοι να καθορίζουν τις τύχες του προϊόντος”.

Ένα χρόνο μετά, η εκτίμησή μου έχει επιβεβαιωθεί πλήρως, καθώς η Μεσσηνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κύμα αντιδράσεων, ενώ έχει καταστεί σαφές ότι η τύχη του προϊόντος θα αποφασιστεί, αν δεν έχει ήδη γίνει, πίσω από τις κλειστές πόρτες υπουργείων και βουλευτικών γραφείων.

Πριν από ένα χρόνο είχα αναφερθεί στην ανάγκη, προκειμένου να βρεθεί λύση και να διασφαλιστεί το μέλλον του προϊόντος “να ακουστούν πρώτα και κύρια οι αγρότες και οι επιχειρήσεις του Νομού” και είχα καλέσει τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας να αφήσουν κατά μέρος τα πολιτικά και προσωπικά παιχνίδια και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ωστόσο, οι φωνές του ρεαλισμού και της λογική πνίγηκαν από τον λαϊκισμό που επικράτησε και κανείς δεν έπραξε το αυτονόητο.

Επί ένα χρόνο, αλλά κυρίως μετά τις διαρροές για την απόφαση του ΣτΕ, παρακολουθούμε παραγοντίσκους και χρεοκοπημένους αγροτοπατέρες να οδηγούν παραγωγούς και εξαγωγικές επιχειρήσεις του τόπου μας σε αδιέξοδα.

Όπως και πριν ένα χρόνο έτσι και σήμερα καλώ τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας να αναλάβουν, έστω και τώρα, πρωτοβουλίες, ώστε οι πραγματικά εμπλεκόμενοι να συνδιαμορφώσουν τη θέση της Μεσσηνίας για την ελιά Καλαμάτας.

Τους καλώ να αφήσουν κατά μέρος τους λαϊκισμούς και μαζί με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, να χαράξουμε μια νέα πορεία, με σύγχρονα χαρακτηριστικά, μακριά από αγκυλώσεις και αδιέξοδους τοπικισμούς.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μετά από πρόταση Μητσοτάκη: Σε νέα θέση ο Ευάγγελος Βενιζέλος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Παναγιώτης Νίκας ανακάλυψε …λεφτόδεντρα: Δέσμευση πίστωσης 10.000 ευρώ για 4 πορτρέτα!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

Σφοδρές αντιδράσεις και στη Μεσσηνία για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων: Για «σκοτεινές πρακτικές» μιλάει ο Μενέλαος Γερονικολός – Για «μεθόδους παρακράτους» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Αντιδράσεις στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και στη Μεσσηνία προκαλούν όσα εξελίσσονται και έχουν