Νέα υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, σχετικά με το ζήτημα της ελιά Καλαμών. Η νέα απόφαση θα θεραπεύει τα ζητήματα τεκμηρίωσης, στα οποία έπασχε η απόφαση Αποστόλου, η οποία ακυρώθηκε με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εστιάσει σε 5 σημεία, τα οποία έχουν οροθετηθεί από την απόφαση του ΣτΕ και είναι αυτά που θα τεκμηριωθούν, προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει ανακύψει για το εθνικό προϊόν, αλλά και να αποφευχθεί ο κίνδυνος η απόφαση να καταπέσει από μια μελλοντική προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli
Πολιτικές πιέσεις
Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξουν οι πολιτικές πιέσεις που ασκούνται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από πλήθος παραγόντων των περιοχών που παράγουν το 95% του προϊόντος σε επίπεδο χώρας.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη οι πιέσεις που ασκούνται στην κυβέρνηση, κυρίως στο παρασκήνιο, είναι ισχυρές και προέρχονται από υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, από παραγωγούς και μεταποιητές.
Σε αδιέξοδο η Μεσσηνία
Οι παράγοντες της Μεσσηνίας, οι οποίοι υποστήριξαν την προσφυγή στο ΣτΕ, ο ένας μετά τον άλλο αντιλαμβάνονται τώρα ότι η απόφαση του δικαστηρίου έχει εγκλωβίσει τον Νομό.
Αυτό γιατί μπορεί οι ίδιοι να κέρδισαν τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που επιζητούσαν, αλλά έσυραν τον Νομό στην πολιτική απομόνωση.
Έτσι, η Μεσσηνία έχει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της διαμόρφωσης τετελεσμένων, τα οποία θα υπερβαίνουν την απόφαση του ΣτΕ και θα είναι πιο ισχυρά από αυτά που είχε δημιουργήσει η απόφαση Αποστόλου.
Ευθύνες για τις εξελίξεις που έρχονται έχουν οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου, οι οποίοι επέτρεψαν σε «μαθητευόμενους μάγους» και σε αγροτοπατέρες της κακιάς ώρας να σύρουν τον Νομό σε αδιέξοδα, καθώς δεν άκουσαν τις φωνές που ζητούσαν να ακολουθηθεί ο δρόμος του ουσιαστικού διαλόγου τόσο στο εσωτερικό της Μεσσηνίας όσο και με τους άλλους Νομούς, οι οποίοι παράγουν πάνω το 95% του προϊόντος.

