Η HENGAS «αγκαλιάζει» την Πελοπόννησο: Η Καλαμάτα και η Σπάρτη εντάσσονται στο δίκτυο διανομής της εταιρείας

20 Ιουνίου 2022

Η HENGAS είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα που έχει λάβει πλήρη αδειοδότηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Στηριζόμενη στην τεχνογνωσία, την εμπειρία και την οικονομική ευρωστία της μητρικής της εταιρείας  EDIL HELLAS αγκαλιάζει την Πελοπόννησο και τερματίζει τον ενεργειακό αποκλεισμό της.

Η Hengas θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Το επενδυτικό πλάνο της Hengas αγκαλιάζει την Πελοπόννησο: Η Καλαμάτα και η Σπάρτη εντάσσονται στο δίκτυο διανομής της Hengas» την Παρασκευή 24 Ιουνίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στο ξενοδοχείο Horizon Blu

Η HENGAS υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα 40 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Κορίνθου. Σε συνέχεια στοχευμένων ενεργειών και πλήρους ανάπτυξης του επιχειρηματικού της σχεδίου η HENGAS έλαβε άδεια από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να αναπτύξει το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου και στους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτης.

Πλέον η HENGAS υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς το επενδυτικό της πλάνο με στόχο να κατασκευάσει τα δίκτυα των πέντε δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο προσεχές διάστημα με ασφάλεια και αποδοτικότητα, δίνοντας τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να συνδεθούν με το δίκτυο διανομής του φυσικού αερίου.

Στην πόλη της Μεγαλόπολης έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση με τον ΔΕΣΦΑ και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η αεριοδότηση των αγωγών του δικτύου της πόλης, γεγονός που συνεπάγεται την άμεση δυνατότητα εκκίνησης πραγματοποίησης συνδέσεων με το δίκτυο για οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές.

Αντίστοιχα στην πόλη της Τρίπολης έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δικτύου μέσης πίεσης και ξεκινάει η κατασκευή του δικτύου χαμηλής πίεσης με στόχο το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους να ξεκινήσει η τροφοδότηση της Τρίπολης με φυσικό αέριο. Για την Κόρινθο η τροφοδότηση υπολογίζεται προς το τέλος του έτους, αναλόγως και της προόδου κατασκευής των αναγκαίων υποδομών από πλευράς ΔΕΣΦΑ.

Για την Καλαμάτα και τη Σπάρτη με βάση τον προγραμματισμό της HENGAS η τροφοδότηση των δυο πόλεων με συμπιεσμένο φυσικό αέριο εκτιμάται στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Στους 33 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία την Τρίτη [αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Βέλιτς στο «τιμόνι» της δεύτερης ομάδας του Παναθηναϊκού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ OIKONOMIA

Κ. Χατζηδάκης: Μειώνονται στο μισό οι προμήθειες για συναλλαγές μέσω POS έως 10 ευρώ – Ανοίγει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

Σε νομοθετική ρύθμιση, που καταθέτει εντός της εβδομάδος ή το αργότερο την επομένη, στην Βουλή, προχωρά το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Δείτε επίσης