Ό,τι κάνεις λάβεις: Κάζο του Νίκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο – Το …αργοπορημένο ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή δεν τον γλίτωσαν

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, καθώς απείχαν οι παρατάξεις του Πέτρου Τατούλη, Γιώργου Δέδε, Θανάση Πετράκου, Δήμητρας Λυμπεροπούλου, Παναγιώτη Κάτσαρη, καθώς και η ανεξάρτητη Σύμβουλος, Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν ενημερώσει εγκαίρως τον πρόεδρο του Συμβουλίου, καθώς και τον Περιφερειάρχη για τους λόγους της απουσίας τους, καθώς η μετάθεσή τη συνεδρίασης, που είχαν ζητήσει, δεν έγινε αποδεκτή.

Η HENGAS «αγκαλιάζει» την Πελοπόννησο

Μάλιστα, μετά την απόρριψη του αιτήματος οι αντιπολιτεύσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου είχαν εκδώσει κοινή ανακοίνωση:

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να  δηλώσουμε ότι δεν θα παραστούμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το οποίο έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 5μμ.  

Ο λόγος είναι ότι ο Πρόεδρος επέδειξε  αλαζονική συμπεριφορά και αρνήθηκε να σεβαστεί το αίτημα μας να μην γίνει συνεδρίαση τη Δευτέρα  πάρα τις δύο επιστολές μας στις 14/6  και 16/6 με τις οποίες δηλώσαμε ότι αρκετοί συνάδελφοι εκ τ ων υπογραφόντων αδυνατούν να προσέλθουν τη Δευτέρα και αντιπροτειναμε μάλιστα την Τετάρτη 22 Ιουνίου.

Καλούμε και τους άλλους συναδέλφους να απέχουν από τη συνεδρίαση της Δευτερας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αλαζονική  προκλητική  και προσβλητική συμπεριφορά του   Προέδρου του ΠΕΣΥΠ κ.Γ.Μαλτέζου.

Καλούμε έστω και τώρα τον Πρόεδρο και τον Περιφερειάρχη να καταθέσουν τη συνεδρίαση  για την Τετάρτη 22 Ιουνίου.  

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Τελικά, οι 25 Περιφερειακοί Σύμβουλοι έκαναν πράξη την προειδοποίησή τους και θέλοντας να διαμαρτυρηθούν απείχαν από τη Συνεδρίαση.

Σε αυτή προσήλθαν οι προσκείμενοι Σύμβουλοι στην παράταξη Νίκα, καθώς και της Ελληνικής Αυγής. Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει, στην συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχουν και οι Σύμβουλοι της παράταξης που στήριξε το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν υπέγραψαν την επιστολή των αντιπολιτεύσεων, ωστόσο, δεν κατάφεραν να προσέλθουν την ώρα που έπρεπε στην αίθουσα.

Μετά από την …καταμέτρηση ο κ. Νίκας βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να ακούει τον πρόεδρο του Σώματος να ανακοινώνει ότι η συνεδρίαση αναβάλλεται λόγω έλλειψης απαρτίας, κάτι που θύμισε την τελευταία περίοδο της διακυβέρνησης της Περιφέρειας από την παράταξη Τατούλη.

Για όσους δεν θυμούνται, τότε, ο κ. Νίκας, με βραχίονες που διέθετε στην παράταξη Τατούλη, είχε μετατρέψει το Συμβούλιο σε κωμωδία, καθώς πέτυχε να δημιουργηθούν ζητήματα απαρτίας, ακόμα και σε συνεδριάσεις με σοβαρά θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκας έλαβε το λόγο κατά τη διάρκεια της σύντομης διαδικασίας και, κατά την προσφιλή του τακτική, είδε ως υπεύθυνο του εκφυλισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και δεν αναγνώρισε καμία ευθύνη στο πρόσωπό του, για το γεγονός ότι πέντε παρατάξεις του γύρισαν την πλάτη.

Τέλος, αμέσως μετά την αναβολή της συνεδρίασης η παράταξη του κ. Τατούλη εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων:

Ο κ.Νίκας αντί να προβληματιστεί κάνοντας την αυτοκριτική του, προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες στην Απλή Αναλογική και στα μέλη της Αντιπολίτευσης για τη μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης, παρότι γνωρίζει πολύ καλά ότι αποκλειστικά υπεύθυνος είναι η αντιδημοκρατική και η αντιθεσμική συμπεριφορά του Προέδρου, μετά από εντολές του ιδίου.

Ο Κανονισμός λειτουργίας του Συλλογικού Οργάνου παραβιάζεται συνεχώς, δεν τηρούνται προθεσμίες όπως προβλέπονται από το Νόμο και το τελευταίο χρονικό διάστημα σε δύο περιπτώσεις άλλη ημερομηνία ανακοινώνει ο Πρόεδρος για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων και άλλη τελικά προκύπτει με την αποστολή της πρόσκλησης.

Η μεθοδευμένη εμμονική συμπεριφορά του κ.Περιφερειάρχη, από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του, να προσπαθεί με κάθε τρόπο να «εξαφανίσει» την παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε σε πολιτικά αδιέξοδα.

Ο «Μεγάλος ασθενής» κ.Νίκα στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν είναι η Απλή Αναλογική αλλά η δική σας πολιτική νοοτροπία που χαρακτηρίζεται από αυταρχισμό, αλαζονεία, αμετροέπεια και παντελή έλλειψη συνεργασίας και συναίνεσης.

Οι σημερινές δηλώσεις του κ.Περιφερειάρχη μετά την έλλειψη απαρτίας, προσπαθώντας να απαξιώσει τη σημαντική και ηχηρή διαμαρτυρία των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζει την Περιφέρεια ως ιδιοκτησία του.

Οι Πελοποννήσιοι πολίτες γνωρίζουν, ότι με υπογραφές των μελών των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, έχουν συζητηθεί σημαντικά θέματα στα Περιφερειακά Συμβούλια, όταν ο κ.Νίκας και η παράταξη του ήταν αρνητική σε αυτές τις συζητήσεις. Με πρωτοβουλία των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους Πελοποννήσιους πολίτες όπως η λήψη μέτρων των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές, η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς και παραγωγούς των εσπεριδοειδών, η ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών, το ΠΟΠ «ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», καθώς και για σοβαρά θεσμικά και πολιτικά θέματα όπως η λήψη απόφασης-καταγγελίας για τον αντιδημοκρατικό «Νόμο Θεοδωρικάκου», έκδοση ψηφίσματος για τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, για τις φασιστικές επιθέσεις σε μαθητές στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα κα.

Οι πολίτες επίσης γνωρίζουν ότι δώσατε «εντολή» στα μέλη της παράταξης σας να μην προσέλθουν στη συζήτηση του θέματος που αφορούσε τον οδικό άξονα «Καλό Νερό- Τσακώνα», που κατόπιν συλλογής υπογραφών των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης συζητήθηκε το Φεβρουάριο.

Κύριε Νίκα, θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθείτε ότι η ετυμηγορία του Πελοποννησιακού λαού στις εκλογές, δεν σας έδωσε την απαραίτητη πλειοψηφία για να μπορείτε να συνεδριάζετε και να λαμβάνετε αποφάσεις.

Χωρίς την παρουσία, όπως αποδείχθηκε από τη σημερινή συνεδρίαση, των Περιφερειακών Συμβούλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ούτε καν απαρτία δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ