Τιμήθηκε η επέτειος της Μάχης της Βέργας – Η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας [φωτογραφίες]

Η επέτειος για τα 196 έτη από τη Μάχη της Βέργας τιμήθηκε με εκδηλώσεις επί διήμερο, το απόγευμα της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιουνίου 1826, στη θέση Βέργα Αλμυρού, οι Έλληνες – Μανιάτες και Μεσσήνιοι κυρίως – νίκησαν το τουρκοαιγυπτιακό στράτευμα του Ιμπραήμ, που τρομοκρατούσε μέχρι τότε και οδηγούσε στην ερήμωση την Πελοπόννησο.

Η Hengas φέρνει το φυσικό αέριο στην Καλαμάτα

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο πάρκο του Αλμυρού.

Ανήμερα την επέτειο, μετά την τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση προ του υπάρχοντος Ηρώου των πεσόντων, στη Μάνδρα του Αλμυρού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, απαγγελία ποιημάτων από μικρούς μαθητές, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: 

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε μια κρίσιμη και συνάμα χρυσή σελίδα της ιστορίας του τόπου μας. Τον πενθήμερο Αγώνα μεταξύ 21ης και 25ης Ιουνίου 1826, ένα μεγάλο παράδειγμα ομόνοιας, υπερηφάνειας και ομοψυχίας. Αν έπεφτε η Βέργα και η Μάνη, το όνειρο για Ελευθερία και Ανεξαρτησία θα παρέμενε όνειρο… Όμως, όταν οι Έλληνες ενώνονται, μας λέει ξεκάθαρα η Ιστορία, δεν ηττώνται, αλλά, αντίθετα, μεγαλουργούν! Τιμή και δόξα στη Μάχη και τους Αγωνιστές της Βέργας, σε όλους τους Έλληνες που έδωσαν την ψυχή τους το ηρωικό ’21!».

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ