Ελιά Καλαμάτας: Ανώμαλη προσγείωση της Μεσσηνίας στην πραγματικότητα – Η αμηχανία και οι …σιωπές

24 Ιουνίου 2022

Το απολύτως φυσικό συναίσθημα, εκείνου που φαντάζεται ότι κάτι σημαντικό κέρδισε, αλλά σύντομα αντιλαμβάνεται ότι η νίκη του είναι και η παγίδα του, διακατέχει όσους πρωτοστάτησαν στη δικαστική διαμάχη στο ΣτΕ για την ελιάς Καλαμάτας.

Η Hengas φέρνει το φυσικό αέριο στην Καλαμάτα

Όμως, μόλις τώρα, πολύ αργά δηλαδή, εκείνοι που επέβαλαν στη Μεσσηνία την προσφυγή κατά της απόφασης Αποστόλου αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι έχουν προκαλέσει, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τι έρχεται.

Η παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα βλέμματα όλων των πλευρών είναι στραμμένα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον τρόπο που αυτό θα παρέμβει.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα ακούσει όλες τις πλευρές, προκειμένου να έχει στο τραπέζι όλες τις παραμέτρους, αλλά οι αποφάσεις του είναι βέβαιο θα έχουν ένα μόνο στόχο: Την προστασία χιλιάδων παραγωγών και εκατοντάδων επιχειρήσεων του κλάδου, την προστασία των πολλών που θίγονται από την απόφαση του ΣτΕ.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Μάλιστα, η εικόνα που έχει παγιωθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ότι η παρέμβαση που θα γίνει θα είναι της φιλοσοφίας Αποστόλου, ωστόσο, θα έχει πιο ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές δικαστικές προσφυγές.

Οι πολιτικές πιέσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξελίξεις που σχετίζονται με το ζήτημα επηρεάζονται άμεσα και με την πολιτική πίεση που ασκείται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Το πολιτικό προσωπικό της Νέας Δημοκρατίας από την Αιτωλοακαρνανία, τη Φθιώτιδα, τη Λακωνία έχει αντιδράσει εντονότατα και όπως είναι φυσικό ζητά επιτακτικά την παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για ισχυρούς βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης, οι οποίοι ψηφίζονται από τους χιλιάδες παραγωγούς ελιάς Καλαμάτας των περιοχών τους.

Η αμηχανία στη Μεσσηνία

Την ίδια στιγμή στη Μεσσηνία υπάρχει μια έκδηλη αμηχανία. Η συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είχε τίποτα το αποκαλυπτικό, εκτός ίσως από ορισμένες φωτογραφίες που τη συνόδευσαν.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Η αμηχανία φάνηκε και στις ανακοινώσεις που ακολούθησαν, τόσο του δήμου Καλαμάτας όσο και της περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου το συμπέρασμα ήταν ότι «ξεκινάει διάλογος» και μέχρι εκεί…

Η σιωπή του κλάδου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμα σημείο που προκαλεί αίσθηση είναι η σιωπή του κλάδου και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. Ακόμα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν έχουν κληθεί από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το οποίο και τους εκπροσωπεί, προκειμένου να ενημερωθούν για την απόφαση του ΣτΕ και να χαράξουν την κοινής τους στρατηγική για την επόμενη ημέρα.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ραντεβού με την Ιστορία: Η Hengas φέρνει το φυσικό αέριο στην Καλαμάτα – Ο ρόλος του Αντώνη Σαμαρά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο δημαρχείο της Καλαμάτας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη – Οι δηλώσεις Θεοδωρικάκου και Βασιλόπουλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τα πρώτα αγροδιατροφικά προϊόντα με πιστοποιητικό για την αντιοξειδωτική δράση τους: Λάδι, ελιές και κορινθιακή σταφίδα στη λίστα

Nέο και ισχυρότερο πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή και μεσογειακή διατροφή, το εμπόριο, την εθνική παραγωγή και οικονομία αποκτούν πλέον τα κύρια ελληνικά αγροτοδιατροφικά

Δείτε επίσης