Ραντεβού με την Ιστορία: Η Hengas φέρνει το φυσικό αέριο στην Καλαμάτα – Ο ρόλος του Αντώνη Σαμαρά

24 Ιουνίου 2022

Ραντεβού μια σημαντική στιγμή της ιστορίας της έχει η Καλαμάτα, καθώς η εκδήλωση της Hengas την Παρασκευή το βράδυ για το φυσικό αέριο σηματοδοτεί τον επίλογο μιας μακράς περιόδου διεκδικήσεων και τον πρόλογο μιας νέας εποχής.

Η εκδήλωση είναι η πρώτη παρουσία της εταιρείας διανομής φυσικού αερίου στην Καλαμάτα και ουσιαστικά αποτελεί την απαρχή της εποχής του φυσικού αερίου στη Μεσσηνία.

Η Hengas φέρνει το φυσικό αέριο στην Καλαμάτα

Αξίζει να σημειωθεί ότι, προκειμένου να φτάσουμε στη σημερινή εκδήλωση, σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της Μεσσηνίας διεκδικεί την έλευση του φυσικού αερίου στον Νομό από πριν το 2010.

Ωστόσο, εκείνος που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις φαίνεται ότι είναι ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καθώς ενεργοποιήθηκε πολύ έντονα, προκειμένου να αποκτήσει ο νομός πρόσβαση σε μια νέα πηγή ενέργειας και να σπάσει ο άτυπος ενεργειακός αποκλεισμός του Νομού και της Νότιας Πελοποννήσου.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Αθόρυβα, αλλά το ίδιο έντονα, εργάστηκαν προς την ίδια κατεύθυνση και δύο ακόμα βουλευτές. Ο Μίλτος Χρυσομάλλης από τη Μεσσηνία και ο Κώστας Βλάσης από την Αρκαδία. Και οι δυο, χωρίς πολλές φορές να το επικοινωνήσουν, δούλεψαν, ώστε να ωριμάσουν οι συνθήκες και η Μεσσηνία και η Αρκαδία να μπουν στον χάρτη του φυσικού αερίου.

Διάβασε και αυτό: Παρουσία Άδωνι στην εκδήλωση της Hengas

Διάβασε και αυτό: Φυσικό αέριο από την HENGAS στην Καλαμάτα: Η απόφαση της ΡΑΕ – Πολιτική δικαίωση για Σαμαρά και Χρυσομάλλη – Ήττα Νίκα

Διάβασε και αυτό: Φυσικό αέριο: «Ναυαγεί» οριστικά το …σχέδιο Νίκα – Η Hengas «έρχεται» και στη Μεσσηνία

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας ο Τάκης Θεοδωρικάκος – Συνάντηση με τον Θανάση Βασιλόπουλο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ελιά Καλαμάτας: Ανώμαλη προσγείωση της Μεσσηνίας στην πραγματικότητα – Η αμηχανία και οι …σιωπές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης