Αναστασόπουλος: Επιπλέον πόροι για τη δακοκτονία – Η πορεία του προγράμματος στη Μεσσηνία

Συνέντευξη τύπου, σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος δακοκτονίας στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παραχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο κ. Αναστασόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία έγινε συμπληρωματική κατανομή για την κάλυψη των δαπανών δακοκτονίας στις Περιφέρειες, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να χρηματοδοτείτε με το ποσό 1.082.000 ευρώ.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι πλέον η χρηματοδότηση για όλη την Περιφέρεια ανέρχεται σε ποσό άνω των 10 εκ. ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι με την επιπλέον χρηματοδότηση δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης και 4ου ψεκασμού για όλους, εφόσον απαιτηθεί από τις συνθήκες.

Επίσης ενημέρωσε ότι μετά από αιτήματα των αναδόχων του προγράμματος, αποφασίστηκε, σύμφωνα και με το ισχύον νομικό πλαίσιο, να δοθεί επιπλέον ποσό 10% για την κάλυψη των αυξημένων υποχρεώσεων εξαιτίας της διαμόρφωσης των τιμών των καυσίμων.

Στην αναφορά του για την εξέλιξη του προγράμματος τόνισε ότι οι διαγωνισμοί βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανά Περιφερειακή Ενότητα και ο προγραμματισμός όλων των ενοτήτων προβλέπει έναρξη των ψεκασμών την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ανάλογα πάντα και με τα ευρήματα της παγιδοθεσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι ενότητες, όπου απαιτήθηκε, αξιοποίησαν πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση η οποία επιτρέπει για το τρέχον έτος την υπογραφή συμβάσεων με τους προσωρινούς αναδόχους του προγράμματος δακοκτονίας με στόχο την απρόσκοπτη υλοποίησή του.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Αναλυτικά το πρόγραμμα εξελίσσεται ως εξής στη Μεσσηνία: (Διαγωνισμός τριετής, προϋπολογισμός 6.095.394 € (ψεκασμοί 5.238.825, παγιδοθεσία 856.569 €).

Πρόσφατα η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τους προσωρινούς αναδόχους των ψεκασμών και προχωρά η διαδικασία συμβασιοποίησης. Όσον αφορά την παγιδοθεσία, αυτή έχει προχωρήσει με τους προσωρινούς αναδόχους και έχει ήδη γίνει η πρώτη ανάρτηση των παγίδων, η οποία θα δώσει τις πρώτες εκτιμήσεις του δακοπληθυσμού εντός των ημερών.

Η διαγωνιστική διαδικασία είχε και κάποιες δυσκολίες, όπως για παράδειγμα για την τοπική κοινότητα Καλλιθέας δεν κατατέθηκε καμία προσφορά και βρίσκεται σε εξέλιξη νέος διαγωνισμός για το τμήμα αυτό.

Επίσης στην πρόσφατη οικονομική επιτροπή αναδείχθηκε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις κοινότητες Εξωχωρίου, Προάστειου, Σωτηριάνικων, Κέντρου, Βέργας και Προσηλίου του Δήμου Δυτικής Μάνης, επειδή ο μοναδικός υποψήφιος ανάδοχος ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα να απαιτείται νέα διαγωνιστική διαδικασία για τις παραπάνω κοινότητες.


ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λειψυδρία: Μία (πιθανή;) επικείμενη απειλή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Νέα ρύθμιση για τους εργάτες γης – Ικανοποίηση του Π. Μαντά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ