Σύσκεψη για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα: Οι αποφάσεις για τον δρόμο και η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αντώνη Σαμαρά

//

Δύο σημαντικά στοιχεία, ένα που σχετίζεται με το έργο και ένα πολιτικό, ανέδειξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμο για τον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Οι αποφάσεις για το έργο

Όσον αφορά στα ζητήματα που σχετίζονται με τον άξονα εκείνο που προκύπτει μετά τη συνάντηση είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να κατασκευαστεί το έργο, ωστόσο, προκειμένου να φτάσουμε μιλάμε για ρεαλιστικές πιθανότητες θα πρέπει να προχωρήσουν σημαντικά ζητήματα, τα οποία απαιτούν χρόνο.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη σύσκεψη η απόφαση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες για την κατασκευή του άξονα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα έχει η Ολυμπία Οδός, η οποία είναι ο παραχωρισιούχος του οδικού άξονα Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος.

Οι μελέτες θα απαντήσουν σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το έργο, όπως τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον άξονα ως ενιαίο έργο κάτι που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και διαψεύδει τα σενάρια που ήθελαν να εξετάζονται λύσεις τμηματικής κατασκευής του. Ένα κρίσιμο ζήτημα, το οποίο μένει να απαντηθεί από τις μελέτες, είναι και αυτό που σχετίζεται με την απόφαση του ΣτΕ, που αφορά τμήμα το εν λόγω δρόμου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Καϊάφα.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Τέλος, από τις μελέτες θα εξαρτηθεί το κόστος κατασκευής του έργου και στη συνέχεια θα δοθούν απαντήσεις και σε σχέση με τη χρηματοδότηση του άξονα, αλλά αυτά τα ζητήματα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι σε δεύτερο πλάνο, δεδομένου ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το πρώτο βήμα.

Η αναφορά στον Σαμαρά

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης υπήρξε ανακοίνωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού, στην οποία – εκτός των άλλων – γίνεται σαφής αναφορά στον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και στο διαχρονικό ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για την κατασκευή του έργου.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

«Για το συγκεκριμένο έργο επιδεικνύει διαχρονικά προσωπικό ενδιαφέρον ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού

Στην ανακοίνωση του Πρωθυπουργού σημειώνεται:

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος (Ποταμός Αλφειός) – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν οι προοπτικές υλοποίησης του έργου και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τελικό στόχο τη χρηματοδότησή του το επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Χρυσομάλλης Μίλτος, Μαντάς Περικλής καθώς και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, Αυγερινοπούλου Διονυσία και Νικολακόπουλος Ανδρέας.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο έργο επιδεικνύει διαχρονικά προσωπικό ενδιαφέρον ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καιρός: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας – Αναλυτικοί χάρτες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: 94 κρούσματα στη Μεσσηνία τη Δευτέρα – 9.360 μολύνσεις και 23 νέοι θάνατοι σε ολόκληρη τη χώρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ